4 Ημέρες 2η Αναχώρηση
Αναχώρηση: 5/09/19
Επιστροφή:  8/9/19

 

ΣΙΦΝΟΣ

"ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ' Απλότητα, Ομορφιά, Παράδοση…

Ένα μικρό υπέροχο στολίδι των Κυκλάδων! 2η αναχώρηση για το 2019

Ελάτε μαζί μας σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι γεύσεων και εικόνων σε ένα από τα πιο πλούσια σε λαϊκή παράδοση , ιστορία, χρώμα, γραφικότητα αλλά και τοπικές γεύσεις νησιά των Κυκλάδων. Η Σίφνος προσφέρεται για όσους δεν αρκούνται απλώς στις χρυσές αμμουδιές . Οι οικισμοί με το κυρίαρχο λευκό, τα ανθισμένα παρτέρια, τους πέτρινους ανεμόμυλους και τους γαλάζιους τρούλους των εκκλησιών δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ένα αξέχαστο 4ήμερο. Επιπλέον το συγκεκριμένο ταξίδι γίνεται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές (μιας και η Σίφνος είναι η γενέτειρά του) που γίνεται κάθε χρόνο τις αρχές του Σεπτέμβρη με συμμετοχή γνωστών Σεφ και γεύσεις από όλες τις Κυκλάδες καθώς και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με χορούς, συναυλίες κ.τ.λ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η  : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 03:00π.μ. για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρουμε για Κυκλάδες 7:05. Ταξίδι 6 περίπου ωρών και άφιξη στις Καμάρες το λιμάνι της Σίφνου περίπου 12:55. Αποβίβαση, χρόνος για φαγητό και κατόπιν μεταφορά στο Πλατύ Γιαλό όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση. Το βραδάκι βόλτα στον Αρτεμώνα με τα αρχοντικά και τις αξιόλογες εκκλησίες όπου και διεξάγεται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που γίνονται. Στη συνέχεια βόλτα και φαγητό στην Απολλωνία , τη γραφική πρωτεύουσα του νησιού που συναρπάζει με την αρχιτεκτονική της και απέχει μόλις 1,5 χλμ από τον Αρτεμώνα , γι’ αυτό και εμείς σας συνιστούμε να κάνετε αυτή τη διαδρομή με τα πόδια. Χρόνος για βόλτες, φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να περάσουμε από τα όμορφα Εξάμπελα, πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ και του Αριστομένη Προβελέγγιου με κατεύθυνση το Βαθύ ένα ψαροχώρι με παράδοση στη κεραμική. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα με τα Κυκλώπεια Τείχη και το μικρό μουσείο. Άφιξη στο Βαθύ και λίγος χρόνος για βόλτα και καφεδάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου το μεσημέρι θα έχουμε το γεύμα δώρο  του γραφείου μας με την τοπική σπεσιαλιτέ ρεβυθάδα και άλλες νοστιμιές. Ξεκούραση και το απογευματάκι θα πάμε στη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού , τον οχυρωμένο οικισμό του Κάστρου που διατηρεί ανέπαφη τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα με επιτύμβιες στήλες, κορμούς αγαλμάτων, επιγραφές και άλλα αρχαία μαρμάρινα αντικείμενα εντοιχισμένα σε διώροφα ή τριώροφα σπίτια αρχοντικά με βενετσιάνικες επιγραφές και οικόσημα και εκκλησίες που φανερώνουν το πλούσιο παρελθόν του οικισμού. Βόλτα στα σοκάκια και καφεδάκι. Το βράδυ βόλτα στον Αρτεμώνα για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 3η : Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για τη προστάτιδα του νησιού Χρυσοπηγή με την Μονή της Παναγίας 17ου αιώνα στην οποία έζησε ο ποιητής Αριστομένης Προβελέγγιος. Σύντομη επίσκεψη και συνεχίζουμε για το γραφικό ψαροχώρι Χερσόνησο στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού διασχίζοντας τις αγροτικές περιοχές Εδώ θα έχουμε χρόνο για μπανάκι και φαγητό με ολόφρεσκο ψαράκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, λίγη ξεκούραση και το βράδάκι βόλτα στην Απολλωνία και παρακολούθηση της συναυλίας και της τελετής λήξης του Φεστιβάλ στον Αρτεμώνα. Διαν/ση.

Ημέρα 4η: Πρωινό και χρόνο για μια τελευταία βουτιά. Ώρα 12.00 αναχώρηση από το ξεν/χείο για τις Καμάρες. Χρόνος για φαγητό και αγορές αναμνηστικών. Ώρα 16.05 επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά 21:55, αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος αν το κρίνει σκόπιμο για την χωρίς βέβαια παραλήψεις.