4 Ημέρες ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Αναχώρηση: 14/08/19
Επιστροφή:  17/08/19

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΔΙΟΝ

ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΣ - ΠΕΡΑΙΑ – ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ – ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ  

Χρυσές αμμουδιές, διάφανα νερά, γραφικά λιμανάκια, αρχαίες πόλεις, βυζαντινά ίχνη, «θεϊκά» βουνά και παραδοσιακοί οικισμοί. Το καλοκαιρινό «κοκτέιλ» που προσφέρουν τα παράλια της Πιερίας γίνεται ακόμη πιο δελεαστικό, αν λάβουμε υπόψη πως είναι εύκολα προσβάσιμα χωρίς ακτοπλοϊκές περιπέτειες και έχουν κάτι για όλους!! Γνωρίστε μαζί μας τους άσους στο μανίκι της καλοκαιρινής Πιερίας σε ένα σούπερ τετραήμερο με πολύ καλές υπηρεσίες!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 14/8: Συγκέντρωση και αναχώρηση 07.30 για Ρίο – Αντίρριο – Ιτέα. Στάση για πρωινό καφεδάκι 30 λεπτά και ανεβαίνουμε το 51 & τον Μπράλο για να συναντήσουμε την Αθηνών – Θεσ/νίκης στην οποία θα συνεχίσουμε. Στο ύψος περίπου της Πελασγίας θα έχουμε άλλη μια σύντομη στάση καθ΄ οδόν. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα βρεθούμε το μεσημεράκι στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα όπου θα έχουμε στάση για μεσημεριανό φαγητό. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο ξεν/χείο μας στην κοσμοπολίτικη Ολυμπιακή Ακτή. Τακτοποίηση, ξεκούραση, απογευματινό μπανάκι, δείπνο, διαν/ύση.

Ημέρα 2η 15/8: (προαιρετικός εκκλησιασμός). Απολαύστε το πρωινό σας. Ώρα 11.00 αναχώρηση για τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Δίου και το μουσείο όπου θα έχουμε επίσκεψη και θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ για την «Ολυμπία τα Μακεδονίας» όπως αποκαλούν το Δίον. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στο όμορφο Λιτόχωρο. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό στις ταβέρνες του χωριού ή την κοιλάδα του Ενιπέα όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας δίπλα στο ποτάμι. Αργά το μεσημέρι επιστροφή στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση και το απόγευμα σας ελεύθερο να απολαύσετε το μπάνιο σας στην υπέροχη Ολυμπιακή Ακτή. Δείπνο, δια/ύση.

Ημέρα 3η 16/8: Πρωινό και ώρα 10.00 αναχώρηση για τα Βασιλικά και την Ι. Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Επίσκεψη – προσκύνημα και συνεχίζουμε για την Περαία με την χρυσή αμμουδιά και τις φημισμένες ταβέρνες. Παραμονή για μπάνιο – φαγητό. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση, μπάνιο, βόλτα. Δείπνο, διαν/ύση.

Ημέρα 4η 17/8: Πρωινό και ώρα 09.00 αναχώρηση για Πλαταμώνα – Στόμιο – Ξινό Νερό όπου θα κάνουμε σύντομη στάση για να δούμε τις υπαίθριες λουτρικές εγκαταστάσεις. Συνεχίζουμε μέσω όμορφης παραλιακής διαδρομής και οικισμών (Βελίκα – Σωτηρίτσα) και τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Κίσσαβου στα δεξιά μας για τον Αγιόκαμπο. Εδώ θα παραμείνουμε για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση μέσω Αγιάς για την επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση καθ΄ οδόν για καφεδάκι και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο προς όφελος  των ταξιδιωτών