5 Ημέρες
Αναχώρηση: 18/08/19
Επιστροφή:  22/08/19

 

ΣΑΜΟΣ

Στο νησί του Πυθαγόρα

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ

Σαμιώτικο κρασί στο λιμάνι του Πυθαγόρα, αρχοντιά και ρομαντζάδα στο Βαθύ, θέα θάλασσα και τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στο Καρλόβασι... Η Σάμος του Πολυκράτη ξαναγράφει την ιστορία της, παρασύροντάς σε στους δικούς της μεθυστικούς ρυθμούς! Σε αυτό το καταπράσινο νησί στην άκρη του Αιγαίου, ανάμεσα σε πευκοδάση & ελαιώνες, σε εκτάσεις με εσπεριδοειδή και εύφορους αμπελώνες, θα ανακαλύψετε μύθους και ιστορικές αλήθειες. Εδώ γεννήθηκε η θεά Ήρα, γυναίκα του Δία εδώ και ο περίφημος αστροφυσικός Αρίσταρχος που πρώτος διατύπωσε τη θεωρία για την κίνηση της γης και εδώ είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου ο μέγας μαθηματικός Πυθαγόρας. Σε αυτό το νησί του Βορείου Αιγαίου, με τις πεντακάθαρες θάλασσες, τους παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το καλόπιοτο, γλυκό σαμιώτικο κρασί, θα αποκτήσετε μοναδικές αξέχαστες εμπειρίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ:  Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή με προκαταβολή σε μετρητά 120,οο€ κατ' άτομο έως 17/7 & κερδίστε έκπτωση 15,οο€

Παρατήρηση! Η έκπτωση ισχύει μόνο σε μετρητά ή απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γραφείου από ίδια τράπεζα και όχι μέσω πιστωτικής - χρεωστικής κάρτας

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΛΟΙΟ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 03.00 νυχτερινή από Πλ. Ομονοίας για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρουμε 07:15 για το Αιγαίο και το όμορφο νησί του Πυθαγόρα. Μετά από ταξίδι 8 περίπου ωρών φτάνουμε στο λιμάνι του Καρλοβάσου 15:10. Αποβίβαση και μετάβαση στο ξεν/χείο μας στο Νέο Καρλόβασι, τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση και το απόγευμα στις 19.00 περίπου περιήγηση στην πόλη στα ενδιαφέροντα νεοκλασικά κτίρια, την Πορφυριάδα Σχολή, τη Χατζηγιάννειο Βιβλιοθήκη , τη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ηγεμονικό Μέγαρο. Στη συνέχεια θα πάμε στο λιμάνι για βόλτα και φαγητό. Διαν/υση.

Ημέρα 2η : ΝΑΟΣ ΗΡΑΣ – ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ – ΣΠΥΛΙΑΝΗ -  ΠΟΤΟΚΑΚΙ - ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ Πρωινό και ώρα 09.30 θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με το νησί. Θα κινηθούμε παραλιακά διασχίζοντας μια καταπράσινη διαδρομή με τα μαγευτικά τοπία να εναλλάσσονται το ένα μετά το άλλο για να φτάσουμε στην περιοχή Πυθαγορείου και στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου που είναι αφιερωμένος στη θεά Ήρα. Ο ναός της Ήρας θεωρείται ο επιβλητικότερος της εποχής του στην Ελλάδα. Επόμενη επίσκεψη μας το περίφημο Ευπαλίνειο Όρυγμα, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας που κάποιοι το ονομάζουν το 8ο θαύμα και στη συνέχεια στο διπλανό εκκλησάκι της Παναγίας της Σπυλιανής μέσα σε βράχο με σταλακτίτες. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε τη πανοραμική θέα προς το αεροδρόμιο της Σάμου και το Πυθαγόρειο. Μετά τις αρχαιότητες ώρα για μπάνιο στην απέραντη και πολύ καλά οργανωμένη παραλία Ποτοκάκι (μπάνιο & πρόχειρο φαγητό). Νωρίς το απόγευμα θα βρεθούμε στο κοσμοπολίτικο Πυθαγόρειο που οφείλει την ονομασία του σε έναν από τους κορυφαίους φιλόσοφους και μαθηματικούς της αρχαιότητας τον Πυθαγόρα. Θα παραμείνουμε αρκετά για να απολαύσουμε τη βόλτα μας στο πιο τουριστικό και όμορφο θέρετρο της Σάμου. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας το βράδυ. Διαν/υση.

Ημέρα 3η : ΚΟΥΜΑΡΑΔΑΙΟΙ - ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ – ΜΥΚΑΛΗ ή ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ- ΚΟΚΚΑΡΙ By Night
Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08.30 θα κινηθούμε σήμερα νότια και ανατολικά μέσα από ορεινά χωριά για να βρεθούμε στο χωριό Κουμαραδαίοι όπου θα έχουμε στάση για καφεδάκι με πανοραμική θέα προς τον κάμπο της Χώρας, το Πυθαγόρειο & το αεροδρόμιο, όπως επίσης & επίσκεψη σε εργαστήριο κεραμικής να δούμε πως κατασκευάζεται η «έξυπνη δίκαια κούπα του Πυθαγόρα». Στη συνέχεια θα πάμε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και ακολούθως στους Μυτιληνιούς, το μεγαλύτερο ορεινό χωριό της Σάμου με το σημαντικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Παλαιοντολογικό” με απολιθωμένα οστά θηλαστικών που έζησαν στο νησί της Σάμου πριν από εκατομμύρια χρόνια με πιο γνωστό το “Σαμοθήριο” και άλλα ενδιαφέροντα απολιθώματα ζώων και πουλιών. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για το ανατολικότερο άκρο της Σάμου που απέχει 1300 μέτρα από τις Μικρασιατικές ακτές την Μυκάλη, χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στην πεντακάθαρη οργανωμένη παραλία & πρόχειρο φαγητό. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, λίγη ξεκούραση και το βράδυ 20.00 περίπου για νυχτερινή βόλτα, ποτό ή φαγητό στο εντυπωσιακό & φημισμένο Κοκκάρι. Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξεν/χείο μας. Διαν/υση.

Ημέρα 4η : ΑΝΩ ΒΑΘΥ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΒΑΘΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ – ΤΣΑΜΑΔΟΥ/ΛΕΜΟΝΑΚΙΑ – ΑΗΔΟΝΙΑ - ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ Πρωινό & αναχώρηση 09.00 για τον παραδοσιακό οικισμό Άνω Βαθύ, ολιγόλεπτη στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες και να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς τον κόλπο και την πόλη. Θα περπατήσουμε μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της πρωτεύουσας Βαθύ, το οποίο θα επισκεφτούμε και μεταξύ των άλλων εκθεμάτων θα δούμε & τον περίφημο Κούρο ύψους 5,5 μέτρων. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην όμορφη παραλιακή για φωτογραφίες, αναμνηστικά και καφεδάκι. Κατόπιν επίσκεψη στο ενδιαφέρον Μουσείο Οίνου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα Σαμιώτικα κρασιά και να αγοράσουμε. Το μεσημέρι θα βρεθούμε σε κάποια από τις υπέροχες παραλίες Τσαμαδού ή Λεμονάκια για μπάνιο & φαγητό. Στην επιστροφή προς το ξεν/χείο μας σύντομη στάση για φωτογραφίες στη μαγική περιοχή Αηδόνια. Λίγη ξεκούραση και το βραδάκι θα πάμε στην παραλία Βοτσαλάκια στην περιοχή Μαραθοκάμπου για καφεδάκι, γλυκό ή φαγητό. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Διαν/ύση.

Ημέρα 5η : ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΡΣΟΔΕΨΙΟΥ - ΠΟΤΑΜΙ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ώρα 09.30 αναχώρηση από το ξεν/χείο μας για το ενδιαφέρον μουσείο Βυρσοδεψίου στο Καρλόβασι που αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της βυρσοδεψίας στο νησί και θα συνεχίσουμε για την περιοχή Ποτάμι. Από εδώ θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας μέσα από δροσερά μονοπάτια για να φτάσουμε μέχρι τους περίφημους φυσικούς καταρράκτες . Οι καταρράκτες είναι νερό του ποταμού που πέφτει από ψηλά και σχηματίζει μια μικρή λιμνούλα. GEORGADAS TRAVEL: 2610221947 & 274807 Οι τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν. Κατόπιν θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μπάνιο στην γοητευτική παραλία με βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά. Φαγητό στα ταβερνάκια της περιοχής και ώρα 16.00 επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά αργά το βράδυ, αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας

 

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος αν το κρίνει σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών χωρίς βέβαια παραλήψεις.