5 Ημέρες Αεροπορική
Αναχώρηση: 12/09/19
Επιστροφή:  16/09/19

 

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Προαιρετική εκδρομή στην ΚΑΣΟ

 

Μια φορά κι έναν καιρό, οι κάτοικοι ενός νησιού αγαπούσαν τόσο πολύ τον τόπο τους, που απήγαγαν τους θεούς τους από τον Όλυμπο, για να τους φέρουν να ζήσουν εδώ. Μια φορά να βουτήξεις στα νερά της Καρπάθου, να περπατήσεις τα καλντερίμια της και να σκαρφαλώσεις τα ορεινά χωριά της και θα τους καταλάβεις απόλυτα. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων δεν έχει όμοιο του. Κρατάει τα καλά κρυμμένα μυστικά της Μεσογείου, σε αρχαίες πολιτείες, σε σπηλιές, σε εκκλησιές, ακόμα και σε φορεσιές. Προσφέρει απλόχερα τα απείραχτα συγκλονιστικά της τοπία λογχισμένα από την αγριάδα του ανέμου, αλλά και τα χωριά της που είναι καρφιτσωμένα στους ορεινούς τόπους, για να θωρούν το Αιγαίο από ψηλά. Στην Κάρπαθο θα ανακαλύψετε ένα νησί που κλείνει μέσα του την Ελλάδα ολόκληρη, διατηρεί απείραχτη την ψυχή του με ζωντανά εντυπωσιακά έθιμα & ατόφιους ανθρώπους. Σας προσκαλεί να αφεθείτε στην αγνή της αγκαλιά και αν το κάνετε, δεν θα τη ξεχάσετε ποτέ!!! Δίπλα της ένα ακόμη διαμάντι η αφροστολισμένη Κάσο. Αρχέγονα τοπία φυσικής ομορφιάς, πανάρχαια ιστορία, ζωντανές παραδόσεις και αρχοντιά σε ένα από τα τελευταία προπύργια της παλιάς, αυθεντικής Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 12:00 νυχτερινή για Ελευθέριος Βενιζέλος. Διατυπώσεις παράδοση αποσκευών, λίγος χρόνος στα duty free και πτήση  για Κάρπαθο ώρα 05:00 . Άφιξη, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο, μεταφορά στο ξεν/χείο. Θα αφήσουμε τις αποσκευές μας, θα πάρουμε πρωινό και κατόπιν (με τα είδη μπάνιου μας) θα πάρουμε τα λεωφορείο μας και θα περάσουμε από τους Μενετές από τη Αρκάσα για να βρεθούμε στο ψαροχώρι Φοινίκι. Εκεί θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και φρέσκο ψαράκι. Αργά το μεσημέρι επιστροφή, τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ξεκούραση και το απόγευμά σας ελεύθερο για γνωριμία με την πρωτεύουσα Πηγάδια. Διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και συνεχίζοντας την γνωριμία μας με το νησί θα επισκευθούμε το αρχοντοχώρι Απερι παλιά πρωτεύουσα του νησιού, θα συνεχίσουμε με το χωριό Όθος όπου στο λαογραφικό θα δούμε το Καρπαθιώτικο σπίτι, στην συνέχεια θα πάμε στο Μεσοχώρι που είναι κρεμασμένο πάνω από την θάλασσα με στενά δρομάκια, πολλά τρεχούμενα νερά, την Παναγία την Βρυσιανή και τα παραδοσιακά σπίτια. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα, φωτογραφίες και καφέ και κατόπιν θα πάμε στον Λευκό όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό στην αμμουδερή παραλία του. Επιστροφή, βράδυ ελεύθερο, διαν/ση

Ημέρα 3η: Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο κομμάτι του νησιού και την Όλυμπο με μια μικρή στάση στο χωριουδάκι Σπόα. Η Όλυμπος χτισμένη σε άγριο τοπίο, διατηρεί αρχέγονα έθιμα και παραδοσιακούς κανόνες στην καθημερινή ζωή. Αρκετές γυναίκες φοράνε ακόμη τις παραδοσιακές ενδυμασίες. Θα περπατήσουμε και θα γνωρίσουμε αυτό το χωριό που ακόμη αντιστέκεται στον χρόνο και την….πρόδο. Χρόνος για φωτογραφίες, φαγητό.Το απόγευμα επιστροφή στα Πηγάδια, διαν/ση.

Ημέρα 4η: Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για μπάνιο, βόλτες και αγορές αναμνηστικών ή (Προαιρετική εκδρομή στη Κάσο με έξοδα εξ ιδίων περίπου 30,οο€ το άτομο ), η οποία περιλαμβάνει το εισ/ριο με το καραβάκι Κάρπαθος – Κάσος – Κάρπαθος και το εισ/ριο με το λεωφορειάκι του δήμου Κάσου για περιήγηση στα χωριά του νησιού.

Ημέρα 5η: Απολαύστε το πρωινό σας, ετοιμάστε τις βαλίστες σας και αφήστε έξω μόνο το μαγιό και την πετσέτα σας. Με το τοπικό λεωφορείο θα πάμε (όσοι θέλουν) στο κοντινό θέρετρο της Αμοοπής για μπάνιο ή στην παραλία στα Πηγάδια. Τελευταίες βόλτες για αγορές και αναμνηστικά και αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα. Παραλαβή αποσκευών και επιστροφή με το λεωφορείο στην πόλη μας πλυμμηρισμένιοι από τις όμορφες εικόνες της γητεύτρας των Δωδεκαννήσων

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος αν το κρίνει σκόπιμο  χωρίς βέβαια παραλήψεις.