2 Ημέρες
Αναχώρηση: 5/10/19
Επιστροφή:  6/10/19

 

ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (Μικρός Μυστράς) - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ - ΣΠΑΡΤΗ

ΜΟΝΗ ΤΕΣΑΡΑΚΟΝΤΑΜΑΡΤΥΡΩΝ

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Μικρού Μυστρά όπως ονομάζουν το άγνωστο σε πολλούς Γεράκι Λακωνίας επηρεασμένο απο τους χρόνους της Βυζαντινής ιστορίας και περιηγήθείτε στις ομορφιές της ιστορικής πόλης των ηρώων την φημισμένη Σπάρτη. Μία σούπερ απόδραση...σε SUPER TIMH!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 πρωινή για Αίγιο - Εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως όπου στο Σπαθοβούνι θα κάνουμε στάση 30 λεπτά για το πρωινό μας καφεδάκι. Συνεχίζουμε προσπερνώντας την Τρίπολη και κατευθυνόμενοι προς Σπάρτη για την Ιερά Μονή Τεσαράκοντα Μαρτύρων στη Χρύσαφα, η οποία είναι 17ου αιώνα και έχει καεί 3 φορές. Μία απο Τούρκους, μία απο Αιγύπτιους και μία απο τους Γερμανούς. Στην συνέχεια θα επισκευθούμε το Μουσείο Ελιάς το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας Σπάρτης και ανήκει στο δίκτυο μουσείων του Ομίλου Πολιτισμού Πειραιώς. Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Επόμενη επίσκεψή μας η μεσαιωνική ερειπωμένη πολιτεία του Μυστρά με τα παλάτια των Παλαιολόγων, τα Μοναστήρια και τις Βυζαντινές εκκλησίες. Περιήγηση στο χώρο και κατόπιν φαγητό στο Νέο Μυστρά. Νωρίς το απόγευμα τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση και βόλτα για εξερεύνηση της πόλης της Σπάρτης. Διαν/ση

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 09:15 αναχώρηση για το Γεράκι τον άγνωστο "Μικρό Μυστρά" όπως το αποκαλούν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να το γνωρίσουμε. Το Γεράκι κατοικείτε απο την Μυκηναική εποχή και είναι ένα ζωντανό υπαίθρειο μουσείο με πάνω απο 20 διάσπαρτες πέτρινες εκκλησίες που χρονολογούνται απο τον 12ο αιώνα. Το κάστρο του λίγο έξω απο το χωριό είναι μια μικρογραφια του Μυστρά, κτίστηκε το 1209 και υπάρχουν τα ερείπια της κατοικίας του Φεουδάρχη Κι Ντενιβελέ, τα διοικητήρια και 10 βυζαντινες εκκλησίες. Ακόμη θα επισκευθούμε τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Οικοτεχνίας όπου θα δούμε τα περίφημα Γερακίτικα κιλίμια και θα γευματίσουμε στις ταβέρνες του χωριού. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.