1 ημέρα ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 16/11/19
Επιστροφή:  16/11/19

 

"MASTER CLASS"

2η Χρονιά επιτυχίας

 Master Class: Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Μαρίας Ναυπλιώτου ως Μαρία Κάλλας! Ίσως η πιο πολυσυζητημένη παράσταση των τελευατίων χρόνων. Κι όχι άδικα! Χαρακτηρίστηκε ως η επιτυχία της χρονιάς, και μετά από 125 sold-out παραστάσεις στην Αθήνα και αντίστοιχα στην θεσ/νίκη η επιτυχία συνεχίζεται για 2η χρονιά. Απλά μην την χάσετε!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση 16:30μμ. από Πάτρα. Άφιξη στην Αθήνα και παρακολούθηση της παράστασης του "MASTER CLASS" - έναρξη παράστασης 21:00. Μετά το τέλος της παράστασης επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας περίπου 2:30

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ....

Το «Μaster Class», το θεατρικό έργο του αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, παίρνει το όνομα του από το περίφημο σεμινάριο όπου δίδαξε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλλιαρντ της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας ερμηνεύει η Μαρία Ναυπλιώτου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ το κείμενο μεταφράστηκε από τον Στρατή Πασχάλη. Η παράσταση αποτελεί μια πραγματική κατάθεση ψυχής που φωτίζει τόσο τη γυναίκα όσο και την τραγουδίστρια Μαρίας Κάλλας. Ένα έργο που βασίζεται στη ζωή της μεγάλης ντίβας του λυρικού θεάτρου υπογραμμίζοντας την παρακμή, τη μοναξιά και τις παράπλευρες απώλειες στις ζωές των ανθρώπων που θέτουν και πετυχαίνουν υψηλούς στόχους. Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, η Αθήνα της Κατοχής, η διεθνής καριέρα, ο πρώτος της γάμος με τον καταπιεστικό Μενεγκίνι, καθώς κι η ολέθρια σχέση της με τον Ωνάση. Ένα συνονθύλευμα εφιαλτικών αναμνήσεων που ξαναζωντανεύουν μέσα από ένα αδιάκοπο εσωτερικό μονόλογο.

Το κείμενο λειτουργεί αυτοβιογραφικά, αναλύοντας το προφίλ μιας γυναίκας που όσο δυνατή, στρυφνή ή απόμακρη κι αν φαίνεται, έχει στην πραγματικότητα έναν ευαίσθητο και εύθραυστο ψυχισμό. Η Μαρία Ναυπλιώτου με το κομψό μαύρο της φόρεμα και τις ψηλοτάκουνες γόβες της, κόβει την ανάσα. Σκιαγραφεί μέσα από την αλληλεπίδραση με τους δευτερεύοντες ρόλους μια πολύπλοκη και θυελλώδη προσωπικότητα. Πλάθει μια Κάλλας αληθινή. Ταυτόχρονα θύτης και θύμα, μια γυναίκα φιλόδοξη που εγκλωβίζεται στις ίδιες της τις επιλογές. Η πρωταγωνίστρια σαρώνει κάθε ατέλεια του κειμένου και υπερασπίζεται την ηρωίδα της με εκρηκτική δύναμη. Τσαλακώνεται, κλαίει, φωνάζει βιώνοντας την απελπισία του πρόωρου θανάτου της ξανά και ξανά. Με ραγισμένη φωνή και με ραγισμένη καρδιά σπαράζει μπροστά στους θεατές.

Αξίζει να χειροκροτήσεις την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Οδυσσέα Παπασπηλίωπουλου.

Επιβάλλεται να υποκλιθείς στο υποκριτικό ταλέντο της Μαρίας Ναυπλιώτου.

Το MasterClass αποτελεί την απόλυτη θεατρική εμπειρία.

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος  χωρίς βέβαια παραλήψεις.