4 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 23/12/17
Επιστροφή:  26/12/17

                ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

ΣΙΑΤΙΣΤΑ - ΝΕΣΤΟΡΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΧΙΟΝ/ΚΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ - ΓΡΕΒΕΝΑ

Μια πόλη που καθρεφτίζεται στη λίμνη, αρχοντικά περασμένων αιώνων, πολλά μουσεία και λίγη βυζαντινή αύρα, φυσική ομορφιά & τα τοπία με αυθεντικό χαρακτήρα ... Τι άλλο χρειάζεται κανείς για να περάσει όμορφα τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων? Ακολουθήστε μας στην εξερεύνηση της υδάτινης ομορφιάς του Βορρά και των παραδοσιακών οικισμών της, συνδυάζοντας το εορταστικό πνεύμα με τις πολύ καλές υπηρεσίες του 4* AFKOS GRAMOS HOTEL RESORT στο γραφικό Νεστόριο και την ζεστασιά του Γραφείου μας!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 23/12 : ΠΑΤΡΑ – ΣΙΑΤΙΣΤΑ – ΝΕΣΤΟΡΙΟ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:30 από Πλ. Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό - Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού όπου θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και το νομό Γρεβενών για να βρεθούμε στην γραφική κωμόπολη Σιάτιστα που συναγωνίζεται στην αρχοντιά και στην τέχνη της γουνοποιίας την Καστοριά. Περιήγηση στα αξιοθέατα (Αγ. Παρασκευή, Αρχοντικό Πούλκως, Λαογραφικό, πεζόδρομοι, αρχοντικά). Χρόνος για φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για το όμορφο ξενοδοχείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση, χρόνος για ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η 24/12 :  ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ – ΨΑΡΑΔΕΣ Πρωινό και ώρα 08.30 αναχώρηση από το ξεν/χείο μας για να βρεθούμε στην περιοχή των Πρεσπών και στο χωριό Αγ. Γερμανός κεφαλοχώρι των Πρεσπών στα 1.040μ υψόμετρο στις πλαγιές του Βαρβούντα. Μικρή στάση για σύντομη βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στον ομώνυμο ναό με τις εξαιρετικές αγιογραφίες των μέσων του 18ου αιώνα. Εδώ επίσης μπορείτε να αγοράσετε από τους κατοίκους παραγωγούς τα περίφημα φασόλια Πρεσπών, καρύδια και άλλα τοπικά προιόντα. Επόμενος σταθμός η Μικρή Πρέσπα. Απαραίτητη είναι η βόλτα στον Άγιο Αχίλλειο το νησάκι που βρίσκεται μέσα στη λίμνη.Ο μικρός οικισμός, η ερειπωμένη βασιλική, το μονοπάτι που διασχίζει το νησί είναι ξεχωριστές εικόνες. Η περιοχή δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο οικοσύστημα αλλά και ένας τόπος φορτισμένος ενεργειακά. Οι εικόνες που εμφανίζονται ξαφνικά μέσα από την ομίχλη ξεπερνούν την φαντασία. Ψαράδες, νεροβούβαλοι, πελεκάνοι, εντυπωσιακά βουνά και δάση συνθέτουν την εικόνα. Τελικός προορισμός η Μεγάλη Πρέσπα και ο οικισμός των Ψαράδων όπου και θα γευματίσουμε. Ντόπιο τσίπουρο, γίγαντες Πρεσπών, τσιρόνια τηγανητά, γριβάδι με ντομάτα από την λίμνη, πέστροφες, φασολάδες είναι οι γεύσεις που μπορείτε να απολαύσετε. Το απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Λίγη ξεκούραση και το βράδυ έχουμε το εορταστικό μας δείπνο – ρεβεγιόν όπου θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Διαν/ση.

Ημέρα 3η 25/12 : ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! (Προαιρετικός εκκλησιασμός) Πρωινό και ώρα 10:15 αναχώρηση για επίσκεψη – ξενάγηση στον Λιμναίο Προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού που μας δείχνει τη ζωή των ανθρώπων 7.500 χιλιάδες χρόνια πριν. Στη συνέχεια θα κάνουμε μία όμορφη παραλίμνια διαδρομή. Θα περάσουμε από την περιοχή Ντολτσό όπου βρίσκονται τα αρχοντικά και θα φτάσουμε μέχρι την Μαυριώτισσα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη πόλη για βόλτες , αγορές, φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η 26/12: Πρωινό και ώρα 08:30 αναχώρηση για το Χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας όπου θα έχουμε χρόνο για …παιχνίδια με το χιόνι, φωτογραφίες και καφεδάκι. Το μεσημέρι θα πάμε στη πόλη των μανιταριών τα Γρεβενα. Εδώ θα έχουμε δυόμιση ώρες περίπου στη διάθεση μας για βόλτα και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεση στάση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.