3 Ημέρες
Αναχώρηση: 4/01/19
Επιστροφή:  6/01/19

                 ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2019

ΕΔΕΣΣΑ - ΜΟΝΗ ΑΓ. ΙΛΑΡΙΩΝΑ - ΑΡΙΔΑΙΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΕΘΙΜΟ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ)

Ένα πολύ ενδιαφέρον 3ήμερο που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης στα Λουτρά Πόζαρ, να εξερευνήσουμε τα υπέροχα τοπία της περιοχής και να διασκεδάσουμε στην παράδοση της αρχοντικής Καστοριάς με το πανάρχαιο έθιμο Ραγκουτσάρια. Μια μοναδική απόδραση με καλές υπηρεσίες και διαμονή στο 4* AIGAI HOTEL στην καταπράσινη περιοχή της Έδεσσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!  ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ : Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκαταβολή 60,οοΕ κατ' άτομο σε μετρητά  έως 30/11 (δεν ισχύει για πιστωτική - χρεωστική κάρτα) και κερδίστε έκπτωση 10,οοΕ κατ' άτομο

Ημέρα 1η 4/1:  Συγκέντρωση και αναχώρηση 06:30 πρωινή από Πλ. Ομόνοιας για Ρίο – Αντίρριο - Ιόνιο Οδό – Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού όπου θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και το νομό Γρεβενών για να βρεθούμε στην Ημαθία. Παρακάμπτουμε την πόλη της Βέροιας και της Νάουσας για να βρεθούμε στην πόλη του νερού, την Έδεσσα. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και να απολαύσουμε την όμορφη εικόνα των καταρρακτών. Βρισκόμαστε στην πόλη που οι περίφημοι καταρράκτες και τα πολυάριθμα κανάλια που την διασχίζουν, αλλά και οι μικρές γέφυρες, τα πάρκα της και οι δενδροφυτεμένοι δρόμοι, είναι στοιχεία που καθιστούν την Έδεσσα μοναδική πόλη. Στο κέντρο της πόλης, μπορούμε να δούμε το ρολόι, που είναι το σήμα κατατεθέν της και η κατασκευή του χρονολογείται γύρω στο 1900. Μπορείτε να περπατήσετε την παλιά συνοικία Βαρόσι, που είναι ένα από τα ομορφότερα τμήματα της πόλης και προστατεύεται από το 1983 με ειδικό νόμο. Εδώ υπάρχουν τα ομορφότερα παλιά σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και ό,τι απέμεινε από την παλιά Έδεσσα, μετά την πυρπόλησή της. Επίσης μπορείτε να περπατήσετε στα στενά γραφικά δρομάκια με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες της .Στην άκρη δε της συνοικίας Βαρόσι, βρίσκεται η περιοχή «Ψηλός Βράχος» με καταπληκτική θέα προς τις χρωματιστές κοιλάδες της Έδεσσας και της Πέλλας. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η 5/1: Πρωινό και αναχώρηση 9:00 για την περιοχή της Αλμωπίας. Πρώτος σταθμός η Μονή Αγίου Ιλαρίωνα Προμάχων, γυναικείο μοναστήρι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το κράτος των Σκοπίων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ όπως είναι ευρέως γνωστά. Η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις «πο» και «ζαρ», που σημαίνουν «κάτω από την φωτιά». Ξεχωριστή ομορφιά στον τόπο προσδίδουν οι φυσικοί καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού, με ιαματικό νερό, όπου μπορεί ο επισκέπτης να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής. Επίσης, ειδυλλιακά καφέ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην καρδιά της καταπράσινης φύσης. Ένα από αυτά βρίσκεται δίπλα στη μεγάλη εξωτερική πισίνα η οποία λειτουργεί . Προσοχή !!!!!!! Να μην ξεχάσετε τα μαγιό σας ……Επιβάλλεται μια βουτιά στα ζεστά νερά του θερμοπόταμου «Τοπλιτσα» !!!!!!!! Μεσημεριανό γεύμα σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Δείπνο.

Ημέρα 3η 6/1: Θεοφάνεια σήμερα. Πρωινό και ώρα 8:30 π.μ. αναχώρηση μέσω μιας πολύ όμορφης διαδρομής για να βρεθούμε σε μια άλλη πόλη κόσμημα της πατρίδας μας, την όμορφη Καστοριά. Θα παρακολουθήσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων, με τον αγιασμό των υδάτων, στη θέση «Σταυρός» της λίμνης (ώρα 11:15). Στη συνέχεια ελεύθεροι στην να περπατήσουμε στο γοητευτικό Ντολτσό, που είναι η πιο αρχοντική συνοικία της Καστοριάς με τα παλιά αρχοντικά, την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τα παρείστικα μεζεδοπωλεία και να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις (Ραγκουτσάρια), το τοπικό καρναβάλι για το κλείσιμο της εορταστικής περιόδου που διαρκεί από τις 6 έως 8 Ιανουαρίου. Χρόνος για φαγητό και το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση στην περιοχή των Ιωαννίνων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.