3 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ!
Αναχώρηση: 4/1/20
Επιστροφή:  6/1/20

 

ΠΗΛΙΟ « Το Κονάκι των Κενταύρων με την ιδιαίτερη ομορφιά »

ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ  - ΜΗΛΙΕΣ -ΧΑΝΙΑ

Βόλτα με το θρυλικό Μουτζούρη τρενάκι του Πηλίου

HTL 4* ANAMAR PELION RST ME ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

 Συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά, διαδρομές μέσα σε υπέροχη φύση, πληθωρική τοπική κουζίνα και τσιπουροκατανύξεις, το Βουνό των Κενταύρων δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου σε μία σούπερ προσφορά με διαμονή στο Anamar Pelio Resort με ημιδιατροφή!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιτέα. Στάση 30 λεπτά για το πρωινό μας καφεδάκι και συνεχίζουμε για Πενήντα Ένα – Μπράλο – Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης όπου θα προσπεράσουμε την Αλαμάνα, τη Στυλίδα, τον Καραβόμυλο, τον Αλμυρό, τη Νέα Αγχίαλο για να βρεθούμε στην όμορφη πρωτεύουσα της Μαγνησίας, την πόλη του Βόλου την οποία θα προσπεράσουμε και θα ανηφορίσουμε στις πλαγιές του βουνού για να βρεθούμε στην αετοφωλιά τιυ Πηλίου όπως ονομάζουν την όμορφη Μακρυνίτσα. Εδώ θα έχουμε χρόνο για περιήγηση στα γραφικά καλντερίμια. Θα δούμε τις εκκλησίες, θα βγάλουμε φωτογραφίες, θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα στην πόλη του Βόλου και στον Παγασητικό και θα γευματίσουμε. Αργά το μεσημέρι θα συνεχίσουμε την ανηφορική μας πορεία  αφού κάνουμε στάση για καφέ στο αρχοντοχώρι της Πορταριάς για να βρεθούμε στα Χάνια. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση,βόλτα στην πανέμορφη χειμωνιάτικη φύση του Πηλίου, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η:  Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση. Θα κατέβουμε στην παραλία, θα ακολουθήσουμε την διαδρομή ανατολικά της πόλης (Αγριά - Λεχώνια - Κάτω Γαζέα) και θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε ξανά στις Νότιες πλαγιές του Βουνού των Κενταύρων για να βρεθούμε στο κεφαλοχώρι Μηλιές απο τα πιο αντιπροσωπευτικά χωριά του Πηλίου το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην οικονομική και πνευματική ζωή της περιοχής επί Τουρκοκρατίας. Εδώ θα έχουμε χρόνο για επίσκεψη στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αγιογράφηση το Λαογραφικό μουσείο κ.α. Επίσης  όποιος επιθυμεί  και αντέχει μπορεί να κάνει μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή 4χλμ μέχρι τον παραδοσιακό οικισμό της Βυζίτσας με τα επιβλητικά αρχοντικά. Στις Μηλιές θα  παραμείνουμε για βόλτες καθώς και για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το μεσημέρι στις 15:00 αναχώρηση απο τον σταθμό των Μηλεών όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό Μουτζούρη το φημισμένο τρενάκι του Πηλίου και θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία καθώς θα διασχίσουμε μια υπέροχη διαδορμή περίπου 16 χιλιομέτρων έως τα Λεχώνια όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο μας για να μας επιστρέψει στο ξεν/χείο μας. Ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 3η:  Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να πάμε στην όμορφη πόλη του Βόλου την πρωτεύουσα της Μαγνησίας όπου θα παρακολουθήσουμε την τελετή Αγιασμού των Θδάτων στην παραλία και θα απολασύσουμε τσιπουράκι και νόστιμους μεζέδες για τα οποία φημίζεται ο Βόλος. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με την απαραίτητη στάση καθ' οδόν.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την ασφάλεια ή καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.