3 Ημέρες ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Αναχώρηση: 17/02/18
Επιστροφή:  19/02/18

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΣΟΦΑΔΕΣ (Αποκριάτικες εκδηλώσεις)

ΣΠΗΛΑΙΟ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ - ΜΕΤΕΩΡΑ 

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (Μουσείο φυσικής Ιστορίας) - ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΘΙΜΟ " ΝΕΟΜΑΓΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ"

Ένα σούπερ 3ήμερο με σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της φύσης, της εξερεύνησης αλλά και της αυθεντικής παράδοσης με διαμονή στην πόλη της Καρδίτσας που προσφέρει ένα ψηφιδωτό εμπειριών για όλα τα γούστα. Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο χωριό των Σοφάδων, δέος στην σκιά των βράχων των Μετεώρων, επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη πράσινη πόλη της πατρίδας του Ασκληπιού τα όμορφα Τρίκαλα και Κούλουμα με τα ήθη και έθιμα της παράδοσης στην Νεά Μαγνησία Φθιώτιδας. Όλα αυτά αποτελούν μοναδικά κριτήρια για να επιλέξετε αυτή την ιδιαίτερη εξόρμηση!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:15 για Ρίο – Αντίριο – Ιτέα. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι και συνεχίζουμε μέσω πενήντα ένα και Μπράλου για Λαμία με κατεύθυνση προς Δομοκό. Μία δεύτερη μικρή στάση για ξεκούραση και το μεσημεράκι θα βρεθούμε στην πόλη της Καρδίτσας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στον πεζόδρομο, φαγητό, ξεκούραση. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για τους Σοφάδες όπου θα συμμετάσχουμε στο γλέντι των κατοίκων με μουσική, χορό και κέρασμα προβατίνας με πληγούρι. Επιστροφή στην Καρδίτσα, διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Πρώτος σταθμός μας το σημαντικό σπήλαιο της Θεόπετρας στο οποίο έχουν βρεθεί αντικείμενα, λίθινα εργαλεία και ένας γυναικείος σκελετός μεσολιθικής εποχής 7.500 – 8.500 χιλ ετών. Το σπήλαιο θεωρείτε μια από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις. Επίσκεψη στο σπήλαιο και το μουσείο πριν να ανηφορίσουμε για τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων για να επισκευθούμε την ανδρική Μονή της Μεταμορφώσεως ή Μεγάλου Μετεώρου όπως είναι γνωστή. Στην συνέχεια επίσκεψη στην γυναικεία Μονή του Αγ. Στεφάνου για να κατηφορίσουμε προς την Καλαμπάκα όπου θα έχουμε επίσκεψη του επίσης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην γραφική πόλη των Τρικάλων όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας το απόγευμα, λίγη ξεκούραση και το βράδυ θα αποχαιρετήσουμε την Αποκριά όπως της ταιριάζει (προαιρετικά) με το δικό μας γλεντάκι. Διαν/ση

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για την Λαμία. Ενδιάμεσα όμως θα κάνουμε την στάση μας για το καθιερωμένο μας πικ νικ (προσφορά) του γραφείου μας με λαγάνες – νηστίσιμα και ουζάκι. Προς το μεσημεράκι θα βρεθούμε στη Νέα Μαγνησία Λαμία όπου θα παρακολουθήσουμε το δρώμενο του Νεομαγνησιώτικου γάμου και θα συνεχίσουμε με τους ντόπιους, τα κούλουμα με νηστίσιμα, χορό και τραγούδι. Απογευματινό καφέ στην Άμφισσα και επιστροφή στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.