1ήμερη
Αναχώρηση: 02/3/19
Επιστροφή:  02/3/19

 

"ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ" 

των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου,

του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα.

Μουσική – Στίχοι ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση ώρα 09:15 πρωινή απο Πάτρα με προορισμό την Αθήνα. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Αθήνας να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε  . Στην συνέχεια  παρακολούθηση της απογευματινής παράστασης " Μακρυκωσταίοι & Κοντογιώργηδες"

Ώρα έναρξης παράστασης 18:00 μ.μ. Μετά την λήξη της παράστασης περίπου 20:15 θα έχουμε αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.....Ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά ελληνικά έργα ανεβαίνει τον φετινό Χειμώνα στο Θέατρο Βέμπο: η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες των Σακελλάριου –Γιαννακόπουλου σε διασκευή και σκηνοθεσία του πιο διάσημου σύγχρονου συγγραφικού διδύμου, του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα.

Γνωστοί κι αγαπημένοι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους χαρακτηριστικούς ρόλους: Στέλιος Κοντογιώργης ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ Θωμάς Μακρυκώστας ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ Μαθιός ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Χάιδω ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ Πανάγος ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ Κυρ Μιχάλης ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ Αστυνόμος ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννος ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Γωγώ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ Λεμόνα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΧΟΥ

Στην ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει το τραύμα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν την δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ – το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα. Παγιδευμένοι σε μια έχθρα με ανεξιχνίαστες αιτίες, ο Στέλιος και ο Θωμάς, οι δυο απολαυστικοί ήρωες του έργου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και στην ζωή. Ψηφίζουν μονοκούκι την ζωή, κι αυτή είναι ίσως η μόνη σοβαρή απάντηση σε κάθε δημοψηφισματική λογική που προσπαθεί να φανατίσει και να μας παγιδεύσει σε δυο εχθρικά στρατόπεδα. Περισσότερα, στο Θέατρο ΒΕΜΠΟ αυτόν τον Χειμώνα!

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος  χωρίς βέβαια παραλήψεις.