1ήμερη ΣΑΒΒΑΤΟ
Αναχώρηση: 15/2/20
Επιστροφή:  15/2/20

 

"ΨΥΛΛΟΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ" 

Η σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του μετρ της φάρσας

Ζορζ Φεϊντό παρουσιάζεται στο Θέατρο Μουσούρη,

με τη σκηνοθετική υπογραφή του Πέτρου Φιλιππίδη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση ώρα 09:15 πρωινή απο Πάτρα με προορισμό την Αθήνα. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Αθήνας να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε  . Στην συνέχεια  παρακολούθηση της απογευματινής παράστασης " Ψύλλοι στα αυτιά"

Ώρα έναρξης παράστασης 18:00 μ.μ. Μετά την λήξη της παράστασης περίπου 20:15 θα έχουμε αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.....

Το έργο γράφτηκε το 1907 και αποτελεί έως και σήμερα ορόσημο της Belle Epoque, ενώ παραμένει απόλυτα διαχρονικό, παρουσιάζοντας χαρακτήρες και καταστάσεις που διαπερνούν το χρόνο και έρχονται στο σήμερα, αναγνωρίσιμοι και οικείοι στην εποχή και στην καθημερινότητα.

Μια παρεξήγηση ξεσπά ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν στην υψηλή τάξη του Παρισιού του 1900. Η αστείρευτη δεξιοτεχνία του Ζορζ Φεντό να πλέκει συνθήκες, όπου το κοινό βλέπει κάτω από την αμφίεση των ηρώων, του επιτρέπει να ταυτιστεί και να γελάσει με τη ψυχή του.

Ήταν να μην της μπουν «ψύλλοι στ’ αυτιά»! Η αιτία; Ένα δέμα με τιράντες που καταφθάνει από γνωστό ξενοδοχείο της εποχής με «ιδιαίτερη» φήμη. Κάπως έτσι αναμιγνύεται η υψηλή κοινωνία με εκείνη της «παρακμής», κάνοντας προφανές το γεγονός ότι τίποτα δεν διαφοροποιεί τις δυο τάξεις, όσον αφορά τα ζητήματα που τις απασχολούν…

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Φαίη Ξυλά, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Σταύρος Σβήγκος, Θανάσης Πατριαρχέας, Θεόδωρος Ρωμανίδης, Ευγενία Παναγοπούλου, Χάρης Χιώτης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Αντώνης Στάμος

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος  χωρίς βέβαια παραλήψεις.