3 Ημέρες 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Αναχώρηση: 23/03/19
Επιστροφή:  25/03/19

 

ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ - ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ -  ΕΔΕΣΣΑ

Ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης, το μαγευτικό τοπίο του Καιμακτσαλάν και τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγ. Αθανάσιου γνωρίζοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η Συγκέντρωση και αναχώρηση 06:30 πρωινή από Πλ. Ομόνοιας για Ρίο – Αντίρριο - Ιόνιο Οδό – Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού όπου θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και το νομό Γρεβενών για να βρεθούμε στην Ημαθία. Παρακάμπτουμε την πόλη της Βέροιας και της Νάουσας για να βρεθούμε στην πόλη του νερού, την Έδεσσα. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και να απολαύσουμε την όμορφη εικόνα των καταρρακτών. Βρισκόμαστε στην πόλη που οι περίφημοι καταρράκτες και τα πολυάριθμα κανάλια που την διασχίζουν, αλλά και οι μικρές γέφυρες, τα πάρκα της και οι δενδροφυτεμένοι δρόμοι, είναι στοιχεία που καθιστούν την Έδεσσα μοναδική πόλη. Στο κέντρο της πόλης, μπορούμε να δούμε το ρολόι, που είναι το σήμα κατατεθέν της και η κατασκευή του χρονολογείται γύρω στο 1900. Μπορείτε να περπατήσετε την παλιά συνοικία Βαρόσι, που είναι ένα από τα ομορφότερα τμήματα της πόλης και προστατεύεται από το 1983 με ειδικό νόμο. Εδώ υπάρχουν παλιά σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και ό,τι απέμεινε από την παλιά Έδεσσα, μετά την πυρπόλησή της. Επίσης μπορείτε να περπατήσετε στα στενά γραφικά δρομάκια με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες. Στην άκρη δε της συνοικίας Βαρόσι, βρίσκεται η περιοχή «Ψηλός Βράχος» με καταπληκτική θέα προς τις χρωματιστές κοιλάδες της Έδεσσας και της Πέλλας. Θα έχετε λοιπόν το απόγευμα στην διάθεσή σας για εξερεύνηση, ξεκούραση. Διαν/ση

Ημέρα 2η 24/3: Πρωινό και αναχώρηση 9:00 για την περιοχή της Αλμωπίας και τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ όπως είναι ευρέως γνωστά. Η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις «πο» και «ζαρ», που σημαίνουν «κάτω από την φωτιά». Ξεχωριστή ομορφιά στον τόπο προσδίδουν οι φυσικοί καταρράκτες κατά μήκος του ποταμού, με ιαματικό νερό, όπου μπορεί ο επισκέπτης να κάνει το μπάνιο του τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους αναψυχής. Επίσης, ειδυλλιακά καφέ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην καρδιά της καταπράσινης φύσης. Ένα από αυτά βρίσκεται δίπλα στη μεγάλη εξωτερική πισίνα η οποία λειτουργεί . Προσοχή !!!!!!! Να μην ξεχάσετε τα μαγιό σας ……Επιβάλλεται μια βουτιά στα ζεστά νερά του θερμοπόταμου «Τοπλιτσα» !!!!!!!! Μεσημεριανό γεύμα σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση, διαν/ση.

Ημέρα 3η 25/3: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για τις ομορφιές του Καϊμακτσαλάν απολαμβάνοντας το τοπίο στην διαδρομή. Άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο. Παραμονή μιάμιση ώρας περίπου για βόλτες, φωτογραφίες, καφεδάκι. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στον γραφικό οικισμό του Παλαιού Άγιο Αθανάσιου όπου θα παραμείνουμε για φαγητό, βόλτες, αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση καθ’ οδόν.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Όσοι επιθυμούν να κάνουν μπάνιο στα Λουτρά Πόζαρ δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα ή μπουρνούζι κ.τ.λ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.