2 Ημερη
Αναχώρηση: 12/10/19
Επιστροφή:  13/10/19

 

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ - ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Κοιλάδες, φαράγγια και επιβλητικοί βράχοι, ποτάμια που συναντιούνται, ατελείωτα δάση από έλατα, καρυδιές, καστανιές και πανύψηλα πλατάνια. Μικρά χωριά, χτισμένα κυρίως από πέτρα στους πρόποδες και στις πλαγιές της Καλιακούδας και της Χελιδόνας συνθέτουν τον απίθανο, γεμάτο φυσικές εναλλαγές, κόσμο του Καρπενησίου!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 πρωινή από Πλατεία Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Αγρίνιο – Θέρμο. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Κοσμά του Αιτωλού στον οικισμό Μέγα Δένδρο του Θέρμου. Παραμονή για επίσκεψη. Συνεχίζουμε την διαδρομή όπου θα περάσουμε τα γραφικά χωριά Ταξιάρχης, Καλλιθέα, Σπαρτιά, Χαλίκι για να φτάσουμε στον Προυσσό όπου σε όμορφη και επιβλητική τοποθεσία που διαμορφώνεται στις άκρες των βουνών Καλιακούδα και Χελιδόνα, επάνω σε ένα βράχο με μαγευτική θέα είναι κτισμένη η ιστορική Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας ή Μονή Προυσού. Παραμονή για βόλτα, προσκύνημα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Κορυσχάδες όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε στο γραφικό Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας. Ελεύθερος χρόνος να περπατήσετε στο κοσμοπολίτικο Καρπενήσι και να απολαύσετε το δείπνο σας σε κάποιο ταβερνάκι με παραδοσιακό χωριάτικο φαγητό και υπέροχες τοπικές γεύσεις . Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Πρωινό. Ώρα 09:30 αναχώρηση για επίσκεψη στο Μεγάλο Χωριό όπου η γραφικότητα και η φυσική ομορφιά είναι μοναδική. Τα χαρακτηριστικά του χωριού είναι τα πέτρινα αρχοντικά σπίτια, καλοδιατηρημένα, τα οποία είναι χτισμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί (εφόσον είναι ανοικτό) και το λαογραφικό μουσείο του χωριού, το οποίο προσφάτως ανακαινίστηκε και εμπλουτίστηκε με εκθέματα που μαρτυρούν την αγροτική και κτηνοτροφική ιστορία και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα τσιπουράκι και αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Στην συνέχεια θα κατηφορίσουμε τις πλαγιές του Τυμφρηστού για να βρεθούμε το μεσημέρι στον ιστορικό Γοργοπόταμο όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Νωρίς το απογευματάκι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με μια ενδιάμεση στάση για καφέ στην γραφική Ιτέα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.