3 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 26/05/18
Επιστροφή:  28/05/18

 

"ΑΙΓΙΝΑ"

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ


Μικρή, γλυκιά και ξεκούραστη απόδραση η Αίγινα  σας προσκαλεί στην μαγεία της. Το λιλιπούτειο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού φιλοδοξεί να σας προσφέρει μια σειρά από σπάνιες συγκινήσεις. Η ενέργεια των αρχαίων ιερών, τα πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια, oι ευκάλυπτοι πλάι στη θάλασσα, η Πέρδικα που θυμίζει Κυκλάδες, οι περίφημες φιστικιές με το μοναδικό φιστίκι Αιγίνης,  το σπίτι του Καζαντζάκη, όπου έγραψε την Οδύσσεια. Εικόνες βγαλμένες από καρτ-ποστάλ με το κάτασπρο εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα, καΐκια και ψαροταβέρνες, νεοκλασικά και μνημεία από τότε που ο Κυβερνήτης Καποδίστριας έκανε την Αίγινα κυβερνητική έδρα της Ελλάδας. Όλα αυτά κάνουν την Αίγινα αγαπημένη κι ακαταμάχητη για πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τη διάλεξε για σπίτι τους.  Απλά μην την χάσετε!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 από Πλ. Ομονοίας για Πειραιά απ’ όπου θα πάρουμε το Ferry Boat και μετά από μία ώρα ταξιδάκι στο Σαρωνικό φτάνουμε στην Αίγινα. Αποβίβαση και ξεκινούμε τη γνωριμία μας με το νησί της Αίγινας με πρώτη επίσκεψη στο πιο γνωστό αξιοθέατο τη Μονή Αγ. Τριάδος με τον επιβλητικό ναό του Αγ. Νεκταρίου . Εδώ βρίσκεται ο τάφος και τα Ιερά λείψανα του Αγίου τα οποία θα προσκυνήσουμε. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας χρόνος για φαγητό, ξεκούραση και γιατί όχι και ένα μπανάκι. Το βραδάκι βόλτα και φαγητό στη πόλη της Αίγινας την πρώτη, πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνικού κράτους. Διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 09:45 αναχώρηση για επίσκεψη στο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο το ναό της Αφαίας Αθηνάς και το μουσείο. Στη συνέχεια μπάνιο, φαγητό στην Αγία Μαρίνα και κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε τη Μονή της Χρυσολεόντισσας απ’ όπου μπορούμε να αγοράσουμε παραδοσιακά προϊόντα τα οποία φτιάχνουν οι μοναχές. Το απόγευμα σας ελεύθερο για να απολαύσετε το φημισμένο ηλιοβασίλεμα στη Πέρδικα ή ακόμη μπορείτε να περάσετε στο νησάκι Μονή με βαρκάκι στον οικολογικό παράδεισο με τα παγώνια, τα ζαρκάδια και τα πόνι που ζουν εκεί. Διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας. Ώρα 11:00 αναχώρηση για τη πόλη της Αίγινας πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού. Εδώ θα έχουμε χρόνο να δούμε τα αξιοθέατα (σπίτια Κων/νου Κανάρη, Σπυρίδωνος Τρικούπη, το Κυβερνείο, την Κολώνα, τον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Διονυσίου, το περίφημο γλυπτό του Χρήστου Καπράλου « Μάνα »), να αγοράσουμε τι άλλο ?.. το φημισμένο Αιγινίτικο φιστίκι, να βγάλουμε φωτογραφίες και να φάμε. Νωρίς το απόγευμα επιβίβαση στο ferry boat και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια επιστροφή με το πούλμαν στη πόλη μας

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.