2 Ημέρες Σίγουρη Αναχώρηση
Αναχώρηση: 23/11/19
Επιστροφή:  24/11/19


Στα χωριά της αθωότητας

ΤΖΟΥΜΕΡΚΟΧΩΡΙΑ

Ελάτε να γνωρίσουμε τα Τζουμέρκα. Τα πανέμορφα χωριά που δε θα τα δεις σε καρτ ποστάλ ούτε σε διαφημιστικές καμπάνιες. Τα τοπία τους αποθηκεύονται μόνο στο μυαλό σου. Μακριά από τους κανόνες της τουριστικής ανάπτυξης, βρίσκονται μεταξύ των νομών Άρτας και Ιωαννίνων και φτιάχνουν τη δική τους ιστορία, το δικό τους πολιτισμό και τις δικές τους παρέες με μοναδικές εικόνες της φύσης, της παράδοσης και της φιλοξενίας των ντόπιων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:30 από Πλ. Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια οδό . Στάση στο θρυλικό γεφύρι της Άρτας για καφέ, στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Μενίδι – Άρτα – Αμμότοπο – Ροδαυγή – Πλάκα στα όρια των Νομών Άρτας και Ιωαννίνων στο ποταμό Άραχθο όπου το τοξωτό γεφύρι της Πλάκας ανοίγματος 40 μέτρων και ύψους 18 – 20 μέτρα, παρασύρθηκε από μεγάλες νεροποντές και γίνονται προσπάθειες αναστήλωσης του με έσοδα από ιδιώτες. Μικρή παραμονή για καφέ ή ουζάκι. Συνεχίζουμε για Πράμαντα όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ξεκούραση και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο  (έξοδα εξ ιδίων) στις ταβέρνες του χωριού ή όποιος επιθυμεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου ORIZONTES με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές που θεωρείται απο τα καλύτερα της περιοχής . Διαν/ση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και αναχώρηση 09:30 για το γραφικό Ηπειρώτικο χωριό Μελισσουργοί για βόλτα και φωτογραφίες στην Άνω Πλατεία με τις τέσσερις βρύσες. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Συρράκο, σοφά απλωμένο στην πλαγιά του Περιστερίου, τέλεια προσαρμοσμένο στο τοπίο, μαστορικά οικοδομημένο από τεχνίτες της πέτρας που δούλεψαν την πέτρα με μεράκι και με υλικά του τόπου όπου θα σας μαγέψει. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί και έτσι όλα τα κτίσματα του χωριού είναι πέτρινα μέχρι σήμερα. Επίσης μέσα στο χωριό δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα γι’ αυτό και θα απολαύσετε τον περίπατό σας μέσα από τα γραφικά δρομάκια. Παραμονή περίπου 3 ώρες για βόλτα και φαγητό. Μετά από προκαθορισμένη ώρα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με στάση για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το λεωφορείο δεν μπορεί να φτάσει μέσα στο χωριό στο Συρράκο. Μας αφήνει σε ένα σημείο όπου μέσα από μία υπέροχη διαδρομή με γεφυράκια, σκαλοπάτια και σοκάκια φτάνουμε περπατώντας στο κέντρο του χωριού. Επίσης η διαμονή είναι υπολογισμένη στο 4* ANAVASI MOUNTAIN RESORT  & στο ENORO στα Πράμαντα. Επειδή ο αριθμός δωματίων είναι περιορισμένος και γενικά στα Τζουμέρκα δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία και καταλύμματα σε περίπτωση εξάντλησης των δωματίων στα ήδη υπάρχοντα ξεν/χεία  θα μπορεί να διατεθεί σε ανάλογο κοντινό κατάλυμα εφόσον ο πελάτης το επιθυμεί και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα σε ανάλογο κατάλυμμα.

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο προς όφελος  των ταξιδιωτών χωρίς παραλείψεις