6 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 27/11/18
Επιστροφή:  2/12/18

 

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ SUPER ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ

ΟΜΟΔΟΣ  - ΠΑΦΟΣ – ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ 

Μερικές χιλιάδες χρόνια ιστορίας, πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα αμμουδερής ακτογραμμής, άλλες τόσες «δύσκολες» σελίδες στα σύγχρονα ιστορικά βιβλία, και μια χούφτα πόλεις που ακουμπούν στη θάλασσα, σηκώνοντας στις πλάτες τους μύθους και παραδόσεις της Δύσης και της Ανατολής. Η Κύπρος, όμως, δεν χωράει σε τρεισήμισι γραμμές. Γιατί πέρα από τα κλισέ με τα οποία την έχουμε συνδέσει έχει ανεξερεύνητες γωνιές πλάι σε κοσμαγάπητα τουριστικά θέρετρα, πινελιές ανατολής στη δυτική του προσωπικότητα, και μια από τις νοστιμότερες κουζίνες της Μεσογείου. Ποιος μπορεί να της αντισταθεί; Δεν τη διάλεξε τυχαία –ανάμεσα στα τόσα νησιά της Μεσογείου– η Αφροδίτη για να μετοικήσει από τον Όλυμπο!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: ΠΑΤΡΑ - ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ 
Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 03:00 νυχτερινή για το Ελευθέριος Βενιζέλος. Διατυπώσεις στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα υπερσύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΛΑΤΡΕΣ - ΤΡΟΟΔΙΤΙΣΑ - ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ - ΟΜΟΔΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κερασοχώρια» στο όρος Τρόοδος. Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες Μονές του νησιού γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου από το 1100 αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλέξιου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μΧ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: ΛΕΜΕΣΟΣ 
(Ημέρα ελεύθερη) Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μία ωραία ιδέα είναι να επισκεφτούμε την Δερύνεια (δολοφονία Ισαάκ. Σολωμού) με φόντο την νεκρή πόλη της Αμμοχώστου, το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και τις φημισμένες φοινικούδες της Λάρνακας.

 Ημέρα 5η: ΛΕΜΕΣΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ - ΠΑΦΟΣ  ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο τον Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη - βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην “Εγκλείστρα” του. Λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριό του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Αποστόλου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΠΑΤΡΑ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου, από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ΄ τον Σοφό. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του ήρθε στη Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο κι έζησε εδώ άλλα 30 χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Βόλτα στις φημισμένες φοινικούδες της Λάρνακας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Αθήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν & επιστροφή στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της σειράς των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την εκδρομή είναι απαραίτητη η ταυτότητα ΝΕΟΥ τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή  το διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία της εκδρομής  τα οποία και θα πρέπει να μας προσκομίζεται στο γραφείο με την δήλωση συμμετοχής σας για καταγραφή στοιχείων που είναι απαραίτητα για την έκδοση του αεροπορικού εισιτηρίου.