1ήμερη
Αναχώρηση: 9/2/19
Επιστροφή:  9/2/19

 

"Η ΛΩΞΑΝΤΡΑ" 

Σε σκηνοθεσία Σωτ. Χατζάκη

Στην αγκαλιά της Λωξάντρας χωρούσε όλη η Πόλη. Με τα χέρια της έπλαθε στιγμές: με αρώματα, γεύσεις, δυνατά συναισθήματα. Η «Λωξάντρα» είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Είναι μια γυναίκα που συμβολίζει μια εποχή που υπάρχει πλέον μόνο μέσα από αναμνήσεις .Η Ελένη Κοκκίδου ως Λωξάντρα σε μεταφέρει σε έναν κόσμο που είναι ακόμα ζωντανός: με κομμάτια από την ιστορία, με ήθη και έθιμα, μυρωδιές και τραγούδια με την υπέροχη φωνής της Ελένης Τσαλιγοπούλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση ώρα 09:00 πρωινή απο Πάτρα με προορισμό την Αθήνα. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Αθήνας να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε  . Στην συνέχεια  παρακολούθηση της απογευματινής παράστασης " Η ΛΩΞΑΝΤΡΑ" στο θέατρο Bεάκη . 

Ώρα έναρξης παράστασης 17:30 μ.μ. Μετά την λήξη της παράστασης περίπου 20:15 θα έχουμε αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.....!

Η «Λωξάντρα»,- βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και θεατρική απόδοση Άκη Δήμου-, είναι η «μαγιά» της Οικογένειας, η «συνταγή» της γενναιοδωρίας. Η Γυναίκα που πορεύεται στο χρόνο και αφήνεται στις συγκινήσεις του. Το έργο, που διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα με αρχές του 20ου, είναι από μόνο του ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια της Λωξάντρας από την Πόλη, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, που επηρεάζουν τις μοίρες των πρωταγωνιστών και αποτέλεσαν το βασικό θέμα των βιβλίων που διάβαζα μικρή. Η Λωξάντρα, που υποδύεται εξαιρετικά η Ελένη Κοκκίδου, είναι μια λαϊκή γυναίκα γεμάτη αγάπη για τη ζωή, τους γύρω της, την πατρίδα και τα ήθη & έθιμα με τα οποία γαλουχήθηκε, παρ’ όλα αυτά ανοιχτόμυαλη, αλλά όχι αλάθητη και κυρίως χαρισματική μαγείρισσα. Μέσα από τις ιστορίες που διαδραματίζονται στο σπίτι της και στο στενό, οικογενειακό της κύκλο κυρίως, ο θεατής ταξιδεύει νοερά σε άλλες εποχές, αναπολεί αξίες που χάνονται ή χάθηκαν, θυμάται, σκεφτεται, προβληματίζεται γελάει, συγκινείτε, τραγουδάει.....

Με την Ελένη Κοκκίδου συμπρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης (Δημητρός), Μιχάλης Μητρούσης (Ταρνανάς), Ευαγγελία Μουμούρη (Σουλτάνα) & Χρύσα Παπά (Ελεγκάκη), όλοι εξαιρετικοί στις ερμηνείες τους, που καταφέρνουν να φορτίζουν συναισθηματικά ακόμα πιο έντονα τα κείμενα της παράστασης, από τα οποία -παρ' όλες τις απώλειες που μετρούν οι ήρωες- δε λείπει το χιούμορ, σε σωστή δόση.

Ξεχωριστή νότα δίνουν οι υπέροχες ερμηνείες της τραγουδίστριας Ευθαλίας - ενός ρόλου που υποδύεται η Ελένη Τσαλιγοπούλου, όχι μόνο τραγουδώντας, αλλά και με κάποια μέρη πρόζας. Ακούγονται μουσικές, γραμμένες από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη ειδικά για την παράσταση, αλλά και πολύ γνωστά παραδοσιακά - σμυρνέικα τραγούδια, όπως «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα», «Αμάν γκελ αμάν», «Μενεξέδες και ζουμπούλια» και αρκετά άλλα, τα οποία μάλιστα παίζονται ζωντανά επί σκηνής, από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη (σαντούρι), τον Σωτήρη Μαργώνη (βιολί) και τη Χρυσάνθη Τζοβάνη (ούτι, κρουστά).

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος  χωρίς βέβαια παραλήψεις.