4 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 8/03/19
Επιστροφή:  11/03/19

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΓΓΙΤΗ - ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 

ΜΟΥΣΘΕΝΗ " ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ"

ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ : Σαρακοστιανό Πικ Νικ με μεζέδες, λαγάνα, ουζάκι!!

Αποδράστε με καρναβαλική διάθεση σε ένα σούπερ 3ήμερο γεμάτο εικόνες, παράδοση, έθιμα και καλές υπηρεσίες!. Μια υπέροχη επιλογή απόδρασης από την καθημερινότητά μας!!!  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση 06.00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια οδό - Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Στη συνέχεια αναχώρηση μέσω Εγνατίας οδού θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου Θα προσπεράσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης και πάντα μέσω Εγνατίας κατευθυνόμαστε προς Καβάλα. Στο ύψος της Μουσθένης θα εγκαταλείψουμε την Εγνατία Οδό για να επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων που υπάρχει στο χωριό και να φάμε σε κάποια ταβέρνα της περιοχής. Αργά το μεσημέρι άφιξη στο ξεν/χείο μας ,τακτοποίηση, ξεκούραση. Το απόγευμα βόλτα, γνωριμία με την πόλη της Καβάλας. Διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και αναχώρηση ώρα 09:30 για το σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη, το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου με τον πλούσιο διάκοσμο στην Προσοτσάνη της Δράμας. Επίσκεψη και χρόνος για φωτογραφίες, καφεδάκι. Στην συνέχεια θα πάμε στο ακριτικό Νευροκόπι μόλις 12 χμ από τα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα που είναι γνωστό και σαν Σιβηρία των Βαλκανικών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τον χειμώνα. Περιήγηση και φαγητό. Απογευματινό καφεδάκι στην πόλη της Δράμας όπου θα έχουμε χρόνο και για βόλτα στο υπέροχο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Επιστροφή το απόγευμα στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για το Πόρτο Λάγος και την Βιστωνίδα όπου θα κάνουμε σύντομη στάση για φωτογραφίες και επίσκεψη στην Μονή Αγίου Νικολάου χτισμένη σε νησάκι μέσα στην λίμνη. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στην πόλη της Ξάνθης με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα. Σύντομη βόλτα στην παλιά πόλη για να δούμε τα αρχοντικά και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και να παρακολουθήσουμε την καρναβαλική παρέλαση. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 4η: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση με τις αποσκευές μας αλλά πριν εγκαταλείψουμε την πόλη της Καβάλας, θα επισκεφθούμε και να ξεναγηθούμε στο πολύ ενδιαφέρον μουσείο καπνού μιας και η πόλη και η περιοχή υπήρξε σημείο αναφοράς για τον καπνό τον 20ο αιώνα. Στην συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή της Ασπροβάλτας όπου θα έχουμε στάση για το καθιερωμένο μας πικ νικ με σαρακοστιανά, λαγάνες και ουζάκι (δώρο του γραφείου μας) και πέταγμα Χαρταετού. Αναχώρηση όπου θα βρεθούμε αργά το μεσημέρι στην Βέροια και θα έχουμε στάση για φαγητό ή καφέ. Νωρίς το απογευματάκι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.