3 Ημέρες ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Αναχώρηση: 29/02/20
Επιστροφή:  2/03/20

 

ΣΕΡΡΕΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ - ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ) – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΙΛΚΙΣ


ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ : Σαρακοστιανό Πικ Νικ με μεζέδες, λαγάνα, ουζάκι!!

Αν επιλέξετε το εορταστικό 3ήμερο των Απόκρεων τις Σέρρες σαν ορμητήριο για να γνωρίσετε τις ομορφιές σε αυτή τη γωνιά της Μακεδονίας σίγουρα δεν θα απογοητευθείτε. Οι φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά αξιοθέατα, οι πολύ καλές υπηρεσίες και το τοπικό καρναβάλι του Σιδηροκάστρου θα σας αποζημιώσουν πλουσιοπάροχα!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ: Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκ/λή σε μετρητά ποσού 70,οο€ κατ’ άτομο έως 5/2 & κερδίστε έκπτωση 10,οο€ . Δεν ισχύει για πληρωμή με πιστωτική – χρεωστική κάρτα

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 06:00 πρωινή από Πλ. Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό - Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού όπου θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και το νομό Γρεβενών. Θα κάνουμε άλλη μία σύντομη στάση καθ’ οδόν στο ύψος του Πλατάνου και συνεχίζουμε πάντα μέσω Εγνατίας Οδού για όμορφη πόλη των Σερρών . Χρόνος για φαγητό και εξερεύνηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας. Απόγευμα ελεύθερο, δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 2η : Πρωινό και ώρα 9:00 αναχώρηση για να επισκεφτούμε το περίφημο Μουσείο Σαρακατσάνων ένα από τα καλύτερα λαογραφικά Μουσεία της Ευρώπης. Στην συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στα ιστορικά Οχυρά Ρούπελ το πιο σημαντικό οχυρωματικό έργο της Ελλάδας την περίοδο του Β. Παγκοσμίου Πολέμου το μεγαλύτερο της περίφημης «Γραμμής Μεταξά» κατά μήκος των Ελληνο-Βουλγαρικών συνόρων . Βρίσκεται στα στενά του Στρυμόνα σε στρατηγικό σημείο και υπήρξε ο κυματοθραύστης των Γερμανικών Εισβολέων στην Ελλάδα 6/4/1941 καθώς διεξήχθη μια από τις επικότερες μάχες του  Β΄Παγκοσμίου πολέμου. Θα ξεναγηθούμε από αξιωματικό του στρατού και κατόπιν θα βρεθούμε στην κωμόπολη του Σιδηροκάστρου όπου θα γευματίσουμε και θα παρακολουθήσουμε το τοπικό καρναβάλι που αν και όχι γνωστό στους πολλούς είναι θεσμός για την περιοχή εδώ και 24 χρόνια. Επιστροφή στο ξεν/χειο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : Πρωινό και ώρα 9:00 αναχώρηση με τις βαλίτσες μας για να κάνουμε μια όμορφη διαδρομή στην λίμνη Κερκίνη. Ο θαυμαστός υγροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και ένα από τα 3-4 καλύτερα σημεία στην Ευρώπη για παρατήρηση πουλιών. Αξίζει κάποιος να θαυμάσει το απείρου κάλλους σκηνικό που απλώνεται μπροστά του .Αφήστε το βλέμμα σας να φτάσει μέχρι το παρόχθιο δάσος. Θα έχουμε λίγο χρόνο για περίπατο δίπλα στα ειδυλλιακό νερά της λίμνης, φωτογραφίες και καφεδάκι. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στην πόλη του Κιλκίς στην περιοχή του οποίου διεξήχθηκαν μεγάλες και σημαντικές μάχες κατά την διάρκεια του Ά Παγκοσμίου πολέμου (μάχη του Σκρα) όπως και κατά τον Β΄ Βαλκανικό πολεμο (η μάχη του Κιλκίς). Θα επισκεφτούμε λοιπόν το πολύ ενδιαφέρον μουσείο Βαλκανικών πολέμων Κιλκίς (δωρεάν) που βρίσκεται στο σημείο όπου έγινε η μάχη και θα ξεναγηθούμε για να γνωρίσουμε σημαντικά κομμάτια της νεώτερης ιστορίας μας. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο μας πικ νικ με ουζάκι και σαρακοστιανά (προσφορά του γραφείου μας). Αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση στην Βέροια. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.