3 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 9/03/19
Επιστροφή:  11/03/19

 

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

ΚΡΥΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ - ΘΗΒΑ - ΛΕΥΚΑΝΤΙ

ΣΤΕΝΗΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΕΤΑ - ΕΡΕΤΡΕΙΑ

ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ : Σαρακοστιανό Πικ Νικ με μεζέδες, λαγάνα, ουζάκι!!

  Ατελείωτο πηγαινέλα στην κοσμική παραλιακή της, πολύχρωμο χάσιμο στα σοκάκια αλλά κι εντυπωσιακά καρναβαλικά δρώμενα στα... τρελά νερά της. Αν η καρναβαλική σας διάθεση επιθυμεί μια ιδιαίτερη εξόρμηση, ιδού το ιδανικό σενάριο απόδρασης στο «προάστιο» της Χαλκίδας, που τα τελευταία χρόνια διεκδικεί την προσοχή μας με τη θαλασσινή Αποκριά . Ένα διαφορετικό καρναβάλι που διοργανώνεται στην γραφική παραθαλάσσια πόλη με τα άρματα να παρελαύνουν στη θάλασσα, ο αέρας  να γεμίζει με χρώματα και εντυπωσιακούς σχηματισμούς από αλεξιπτωτιστές, ενώ στη στεριά ο κόσμος ξεφαντώνει με μουσική, ποτά και μεζέδες.  Απλά μην την χάσετε!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:30 για Ρίο – Αντίριο – Ιτέα. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι και συνεχίζουμε για τη Λειβαδιά και την όμορφη περιοχή Κρύα με το ποτάμι Έρκινα κατά μήκος του οποίου λειτούργησαν στις αρχές του 20ου αιώνα διάφορες βιομηχανίες με τη δύναμη του νερού και που σήμερα έχει διαμορφωθεί σε χώρο αναψυχής. Βόλτα, φωτογραφίες και συνεχίζουμε για τη Θήβα, όπου θα έχουμε χρόνο στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης για να τη γνωρίσουμε. Επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον μουσείο με εκθέματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Βοιωτίας (Πλαταιές – Χαιρώνεια – Ορχομενό) από τη προϊστορική εποχή έως τα νεώτερα χρόνια. Επίσης η περιοχή φημίζεται για τις ταβέρνες της. Θα παραμείνουμε λοιπόν και για μεσημεριανό φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για το Λευκαντί, ένα όμορφο ψαροχώρι λίγο έξω από τη πόλη της Χαλκίδας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση , ξεκούραση, βόλτα και το βραδάκι για όσους θέλουν θα πάμε να παρακολουθήσουμε την παρέλαση στη Χαλκίδα. Διαν/ση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και ώρα 10:00 αναχώρηση για τις ομορφιές της Δίρφυς και τον παραδοσιακό πετρόκτιστο οικισμό της Στενής με τις φημισμένες ταβέρνες. Παραμονή για βόλτα και φαγητό και αργά το μεσημέρι αναχώρηση για τη πόλη της Χαλκίδας όπου θα παρακολουθήσουμε τα δρώμενα του ιδιότυπου καρναβαλιού που διαδραματίζεται στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου και συνήθως έχει θέματα που σχετίζονται με την μυθολογία και την ιστορία του τόπου ή την διακωμώδηση πολιτικών προσώπων και γεγονότων. Παραμονή έως το βράδυ. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Διαν/ση.

Ημέρα 3η : Πρωινό και ώρα 09:45 αναχώρηση για ένα πανέμορφο άγνωστο παραδοσιακό χωριό την Σέτα με βρύσες , τρεχούμενα νερά, πλατάνια, έλατα και καστανιές. Θα έχουμε χρόνο για βόλτες , φωτογραφίες και το καθιερωμένο μας πικ νικ με λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και ουζάκι. Θα δούμε το θέατρο (αντίγραφο του θεάτρου της Επιδαύρου) και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στον προαύλιο χώρο του οποίου θα στήσουμε το πικ νίκ μας.Το μεσημέρι θα βρεθούμε στην Ερέτρια, η οποία υπήρξε μεγάλη αρχαία πόλη – κράτος που ήκμασε από τον 8ο π.Χ. αιώνα έως και τους κλασσικούς χρόνους και βρισκόταν ακριβώς στην ίδια θέση με τη σημερινή πόλη, η οποία ιδρύθηκε από Ψαριανούς πρόσφυγες μετά την σφαγή των Ψαρών το 1824, με την ονομασία Νεά Ψαρά αλλά στη συνέχεια επικράτησε το Ερέτρια. Εδώ θα έχουμε χρόνο για φαγητό ή καφεδάκι και μια ωραία βόλτα στη παραλία και τον πεζόδρομο και το γραφικό νησί των Ονείρων. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας μέσω Εθνικής οδού Λαμίας – Αθήνας – Πάτρας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.