3 Ημέρες 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Αναχώρηση: 23/03/19
Επιστροφή:  25/03/19

 

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΝΥΜΦΑΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΙΑΝΗ

ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ - ΝΕΡΑΪΔΑ - ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 

ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Μια ξεχωριστή πρόταση  με επίσκεψη σε ιστορικούς παραδοσιακούς οικισμούς όπως το Νυμφαίο και τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, άρωμα ανατολής με  όμορφες  ξεχωριστές εικόνες και παραδοσιακές γεύσεις απο την ιδιαίτερη Κοζάνη, απαράμιλλη μαγεία απο τον πλούτο της φύσης στο Καϊμακτσαλάν! Ένα σούπερ 3ήμερο που τα έχει όλα!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:30 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιονία. Στάση για καφεδάκι στο Μπιζάνι πριν συνεχίσουμε μέσω Εγνατίας οδού διασχίζοντας την ραχοκοκαλιά της Πίνδου για τα αρχοντικό Βλαχοχώρι Νυμφαίο στις πλαγιές του Βίτσι σε ένα πανέμορφο φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο. Εδώ θα έχουμε παραμονή 4 περίπου ώρες για μια όμορφη βόλτα μέχρι τον Αρκτούρο, να επισκεφτούμε την Νίκειο Σχολή, το μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας – Λαογραφίας και Ιστορίας και να φάμε. Το απογευματάκι αναχώρηση για την πόλη της Κοζάνης. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, πρώτη γνωριμία, διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 08:30 επίσκεψη στο εξαιρετικό ιστορικό – λαογραφικό και φυσικής ιστορίας μουσείο της Κοζάνης στο οποίο θα ενημερωθούμε για όλα τα στάδια της εξέλιξης της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιανή Κοζάνης όπου θα επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό μουσείο το οποίο στεγάζει σημαντικά ευρήματα ενός από τα ισχυρότερα βασίλεια της Άνω Μακεδονίας αυτό της Ελιμιώτιδας και της πρωτεύουσάς του, την αρχαία πόλη της Αιανής. Αργά το μεσημέρι φαγητό στην Νεράιδα από όπου η θέα προς το φράγμα του Πολυφύτου και την γέφυρα του Αλιάκμονα είναι μοναδική. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για τις ομορφιές του Καϊμακτσαλάν απολαμβάνοντας το τοπίο στην διαδρομή. Άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο. Παραμονή μιάμιση ώρας περίπου για βόλτες, φωτογραφίες, καφεδάκι. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στον γραφικό οικισμό του Παλαιού Άγιο Αθανάσιου όπου θα παραμείνουμε για φαγητό, βόλτες, αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση καθ’ οδόν.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.