3 Ημέρες ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Αναχώρηση: 23/03/19
Επιστροφή:  25/03/19

 

ΑΠΟΔΡΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ - ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

ΚΟΣΜΑΣ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ - ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

  Ό Άγνωστος Μικρός Μυστράς (Γεράκι) και η αγέρωχη Κατροπολιτεία της Μονεμβασιάς με την υπέροχη ανοιξιάτικη φύση της Πελοποννήσου και το γραφικό νησάκι της Ελαφονήσου , προσφέρονται για μία σύντομη αλλά όμορφη οικονομική απόδραση για αυτό το 3ήμερο!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλατεία Ομόνοια ώρα 07:00 πρωινή για Αίγιο - Εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως όπου στο Σπαθοβούνι θα κάνουμε στάση 30 λεπτά για το πρωινό μας καφεδάκι. Συνεχίζουμε προσπερνώντας την Τρίπολη και κατευθυνόμενοι προς Σπάρτη στη Χρύσαφα θα κάνουμε μικρή παράκαμψη για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τεσαράκοντα Μαρτύρων, η οποία είναι 17ου αιώνα και έχει καεί 3 φορές. Μία από Τούρκους, μία από Αιγύπτιους και μία από τους Γερμανούς. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ελιάς το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας Σπάρτης και ανήκει στο δίκτυο μουσείων του Ομίλου Πολιτισμού Πειραιώς. Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Επόμενος σταθμός μας το Γεράκι ο άγνωστος "Μικρός Μυστράς" όπως το αποκαλούν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να το εξερευνήσουμε. Το Γεράκι κατοικείται από την Μυκηναϊκή εποχή και είναι ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο με πάνω από 20 διάσπαρτες πέτρινες εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Το κάστρο του λίγο έξω από το χωριό είναι μια μικρογραφία του Μυστρά, κτίστηκε το 1209 και υπάρχουν τα ερείπια της κατοικίας του Φεουδάρχη Γκι Ντε Νιβελέ, τα διοικητήρια και 10 βυζαντινές εκκλησίες. Ακόμη θα επισκεφθούμε τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Οικοτεχνίας όπου θα δούμε τα περίφημα Γερακίτικα κιλίμια και θα γευματίσουμε στις ταβέρνες του χωριού. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τη Σκάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, βόλτα στη Σκάλα, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και ώρα 09:15 αναχώρηση με κατεύθυνση το Νοτιοδυτικό άκρο της Λακωνίας όπου βρίσκεται η κωμόπολη της Νεάπολης. Θα κάνουμε στάση για μία σύντομη βόλτα και καφεδάκι και κατόπιν θα πάμε Βάτικα – Πούντα απ’ όπου με το ferry boat θα περάσουμε στη γραφική Ελαφόνησο. Εδώ θα έχουμε χρόνο για εξερεύνηση, βόλτα, φαγητό. Αργά το μεσημέρι πέρασμα στη Πούντα και αναχώρηση για την μεσαιωνική Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς με τα αρχοντικά και τις εκκλησίες. Χρόνος για βόλτα στα δρομάκια του κάστρου με τα καφέ και τα μαγαζάκια. Εμείς προτείνουμε για όσους …αντέχουν μία βόλτα στο επάνω κάστρο απ’ όπου η θέα είναι εξαιρετική. Οι υπόλοιποι μπορούν να δουν τον Βυζαντινό Μητροπολιτικό ναό του Ελκόμενου Χριστού, το ενδιαφέρον μουσείο ή απλά να απολαύσουν το καφεδάκι τους σε ρομαντικό περιβάλλον. Το βραδάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : Πρωινό και ώρα 09:15 θα ανηφορίσουμε στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα και θα φτάσουμε στα 1150μ. υψόμετρο όπου βρίσκεται το χωριό Κοσμάς που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό. Εδώ θα κάνουμε στάση για να δούμε την όμορφη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, την βρύση και το Ναό των Αγίων Αναργύρων. Χρόνος για βόλτα , φωτογραφίες, καφέ. Επόμενος σταθμός μας η Μονή Έλωνας που είναι χτισμένη σε κάθετο βράχο δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται, 16ου αιώνα. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς το γραφικό Λεωνίδιο όπου θα κάνουμε μία σύντομη βόλτα και θα επισκεφθούμε τον Πύργο Τσικαλιώτη. Κατόπιν θα πάμε στο επίνειο του Λεωνιδίου, το λιμανάκι της Πλάκας με τις ταβέρνες για το μεσημεριανό μας φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με στάση στο Παράλιο ‘Αστρος για καφέ.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.