4 Ημ. ΠΑΣΧΑ 2019      ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Αναχώρηση: 26/04/19
Επιστροφή:  29/04/19

 

ΣΙΦΝΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Ο συνδυασμός των άγριων βράχων, του μπλε της θάλασσας, των κάτασπρων σπιτιών με τις παραδοσιακές πήλινες καμινάδες, των ξερολιθιών, των μπλε θόλων των εκκλησιών, των διάσπαρτων μοναστηριών, των ατελείωτων μονοπατιών. Το σημείο των δυτικών Κυκλάδων που η γοητεία του Αιγαίου συναντά την παράδοση, το νησί που έχει κρατήσει την αυθεντικότητά του αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο. Το φιλόξενο μέρος που θα αισθανθεί κανείς την αναβίωση της παράδοσης, ο τόπος με τη μοναδικότητα στο τοπίο, η μέθη των αισθήσεων, την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική δεν είναι άλλο παρά το νησί της Σίφνου. Η άνοιξη βρίσκει τη Σίφνο σε μεγάλες ομορφιές – τα πάντα είναι καταπράσινα, οι κήποι ολάνθιστοι και τα αγριολούλουδα φυτρώνουν παντού. Οι μυρωδιές της ρίγανης, του θυμαριού είναι μεθυστικές. Μέσα σε αυτό το πανέμορφο σκηνικό, το νησί γιορτάζει το Πάσχα και καλωσορίζει την άνοιξη. Το Πάσχα γιορτάζεται με μεγάλη κατάνυξη και σίγουρα η εμπειρία να ακολουθήσει κανείς την περιφορά του Επιταφίου μέσα στα σοκάκια ενός χωριού είναι ανεπανάληπτη. Επιπλέον το φαγητό και η τοπική κουζίνα είναι απλά εκπληκτική με συνταγές γεμάτες παράδοση !!! Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι από εδώ κατάγεται ο Νίκος Τσελεμεντές. Όλα αυτά αποτελούν μοναδικά κίνητρα για να περάσετε τις Άγιες Μέρες του Πάσχα στο μαγευτικό αυτό νησί!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ: Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκαταβολή σε μετρητά ποσού 100,οο€ κατ’ άτομο έως 20/3 & κερδίστε έκπτωση 10,οο€

Ημέρα 1η 26/4: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 02:45 π.μ. για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρουμε για Κυκλάδες 7:00 π.μ. Ταξίδι 5 ½ περίπου ωρών και άφιξη στις Καμάρες το λιμάνι της Σίφνου περίπου 12:50. Αποβίβαση, μεταφορά στον Πλατύ Γιαλό όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό, ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στην Απολλωνία, τη γραφική πρωτεύουσα του νησιού που συναρπάζει με την αρχιτεκτονική της. Χρόνος για βόλτες, φωτογραφίες, περιφορά επιταφίου, φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 2η 27/4: Πρωινό και ώρα 09:00 π.μ. αναχώρηση για να περάσουμε από τα όμορφα Εξάμπελα, πατρίδα του Νικόλαου Τσελεμεντέ και του Αριστομένη Προβελέγγιου με κατεύθυνση το Βαθύ ένα ψαροχώρι με παράδοση στη κεραμική. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα με τα Κυκλώπεια Τείχη και μικρό μουσείο. Άφιξη στο Βαθύ και λίγος χρόνος για βόλτα και καφεδάκι ή φαγητό. Στην συνέχεια θα πάμε στη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, τον οχυρωμένο οικισμό του Κάστρου που διατηρεί ανέπαφη τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα με επιτύμβιες στήλες, κορμούς αγαλμάτων, επιγραφές και άλλα αρχαία μαρμάρινα αντικείμενα εντοιχισμένα σε διώροφα ή τριώροφα σπίτια αρχοντικά με βενετσιάνικες επιγραφές και οικόσημα και εκκλησίες που φανερώνουν το πλούσιο παρελθόν του οικισμού. Βόλτα στα σοκάκια και καφεδάκι. Το βράδυ θα πάμε για Ανάσταση στην Μονή Χρυσοπηγής που είναι η προστάτιδα του νησιού. Στην συνέχεια θα παρακαθίσουμε στο Αναστάσιμο τραπέζι με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, άλλα εδέσματα και Σιφνέικες γεύσεις. Θα τσουγκρίσουμε αυγά και θα ανταλλάξουμε ευχές. Διαν/ση.

Ημέρα 3η 28/4: Χριστός Ανέστη!! Απολαύστε το πρωινό σας. Επίσκεψη στην Βρυσιανή για την Αγάπη. Το μεσημεράκι θα έχουμε το Πασχαλινό μας γεύμα με Μαστέλο (παραδοσιακό Πασχαλινό φαγητό της Σίφνου με αρνάκι) και άλλες Σιφνέϊκες γεύσεις, ντόπιο κρασάκι και φυσικά θα στήσουμε το δικό μας γλεντάκι. Λίγο ξεκούραση και το απογευματάκι θα πάμε βόλτα στον Αρτεμώνα με τα όμορφα αρχοντικά και κατόπιν στην Απολλωνία για το κάψιμο του Ιούδα και την γιορτή των ντόπιων με χορευτικά. Εδώ θα παραμείνουμε για τις τελευταίες βόλτες και φαγητό. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 4η 29/4: Απολαύστε το πρωινό σας πριν αναχωρήσουμε από το ξεν/χείο για τις Καμάρες, το λιμάνι του νησιού. Χρόνος για φαγητό και αγορές αναμνηστικών. Αργά το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους 14:10 για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά περίπου 20:00 αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.