4 Ημέρες ΠΑΣΧΑ 2020
Αναχώρηση: 17/04
Επιστροφή:  20/04

 

 ΝΑΞΟΣ " Η γητεύτρα των Κυκλάδων"

HOTEL NAXOS RESORT

ΜΟΝΗ – ΦΙΛΟΤΙ – ΑΠΕΡΑΘΟΣ – ΧΑΛΚΙ – ΕΓΓΑΡΕΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

ΜΕΛΑΝΕΣ – ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Κυκλαδίτική αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με άλλα παραδοσιακά στοιχεία, χωριά με όμορφες παραλίες, αλλά και πολλοί ορεινοί, γραφικοί οικισμοί, φυσικές ομορφιές, μονοπάτια και μια εκπληκτική κουζίνα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της Νάξου που θα σας κάνουν να την βάλετε στην καρδιά σας.... Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί ως ένα από τα δέκα ομορφότερα νησιά του κόσμου στις προτιμήσεις των ξένων ταξιδιωτών!!! Ταξιδέψτε στη Νάξο και περιηγηθείτε στη μυθολογική πατρίδα του Διονύσου. Ζήστε την ιστορία. Προσκυνήστε το Θείο. Ταξιδέψτε στον βυζαντινό πολιτισμό. Αφουγκραστείτε τους ήχους των παραδόσεων. Απολαύστε τη μοναδικότητα της φυσικής ομορφιάς. Θαυμάστε την απλότητα του μεγαλείου!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

EARLY BOOKING: Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο : 305,οοΕ. Ισχύει για κρατήσεις με προκαταβολή μόνο σε μετρητά 120,οοΕ κατ' άτομο έως 14/3

Ημέρα 1η 17/4: Συγκέντρωση και αναχώρηση 03:00 νυχτερινή για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο της Blue star ferries και σαλπάρουμε 09:00 για το ιδιαίτερο Κυκλαδονήσι, την όμορφη Νάξο. Άφιξη στο λιμάνι της Νάξου 14:50. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας που βρίσκεται στην Χώρα & τον κόλπο του Αγ. Γεωργίου. Ξεκούραση και το απόγευμα σας ελεύθερο για να σεργιανίσετε στα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού με τις καμάρες, τα παλιά αρχοντικά και τα μαγαζάκια για να γνωρίσετε την Χώρα της Νάξου. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς των τριών επιταφίων της Χώρας που συναντώνται σε κάποιο σημείο όλοι μαζί. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η 18/4: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να εξερευνήσουμε το νησί και να δούμε κάποια από τα όμορφα χωριά του. Θα ακολουθήσουμε νοτιο-ανατολική διαδρομή προς την εύφορη περιοχή της Τραγαίας που κατοικείται από την αρχαιότητα και θα δούμε το Χαλκί, το Φιλότι απο τα ωραιότερα χωριά και το μεγαλύτερο της Νάξου, όπου θα έχουμε στάση για να κάνουμε την βόλτα μας, να δούμε την εκκλησία της Παναγίας της Φιλιώτισσας και να βγάλουμε φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για Απέρανθο φημισμένο ορεινό κεφαλοχώρι της Ανατολικής Νάξου που ξεχωρίζει για το παραδοσιακό χρώμα που διατηρείτε σχεδόν ανέπαφο απο την περίοδο της Ενετοκρατίας. Γραφικά σοκάκια, αρχοντικά, πλατείες με καφενεία. Θα έχουμε μιάμιση ώρα στην διάθεσή μας να το εξερευνήσουμε και να πιούμε καφέ ή τσιπουράκι. Συνεχίζουμε διασχίζοντας εσωτερικά το νησί περνώντας απο το κεφαλοχώρι του Κόρωνα για να βρεθούμε το μεσημέρι στο Βόρειο – Ανατολικό άκρο του νησιού στον Απόλλωνα όπου θα δούμε έναν από τους περίφημους Κούρους, άγαλμα κολοσσιαίου μεγέθους που βρέθηκε στη θέση που λαξεύτηκε. Εδώ στις όμορφες ταβέρνες της παραλίας θα γευματίσουμε και κατόπιν με κατεύθυνση προς Νότο και από άλλη διαδρομή θα βρεθούμε στις Εγγαρές, ιδιαίτερο χωριό χτισμένο σε όμορφο φυσικό περιβάλλον, για να καταλήξουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας. Θα ακολουθήσει το Αναστάσιμο δείπνο μας με ανταλλαγή ευχών και τσούγκρισμα αυγών. Διαν/ση.

Ημέρα 3η 19/4: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! Απολαύστε το πρωινό σας. Ώρα 10:30 αναχώρηση για ναν δούμε τις κοντινές δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, Αγίου Προκοπίου και Αγίας Άννας. Στάση για καφεδάκι και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας γιατί μας περιμένει το εορταστικό Πασχαλινό μας γεύμα με διάφορες ντόπιες λιχουδιές και το νοστιμότατο αρνάκι Νάξου και γιατί όχι γλέντι και χορός… Ξεκούραση και απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στη Χώρα. Διαν/ση.

Ημέρα 4η: 20/4 : Πρωινό και ώρα 10:00 αναχώρηση για τους Μέλανες όπου θα δούμε έναν ακόμη κούρο στη θέση Φλερά όπου λαξεύτηκε και πολλούς Πύργους των φεουδαρχών και αρχόντων της περιόδου της Ενετοκρατίας. Στη συνέχεια θα βρεθούμε σε ένα ακόμη όμορφο χωριό με παράδοση στην υφαντική , την Μονή που οφείλει το όνομα του στην μονή που ήταν στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Δροσιανής. Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα δούμε το εκθετήριο του γυναικείου συνεταιρισμού και θα πιούμε καφεδάκι. Έχοντας ολοκληρώσει τις περιηγήσεις μας, θα επιστρέψουμε στη Χώρα της Νάξου όπου θα έχουμε χρόνο για τις τελευταίες βόλτες, φαγητό και αγορές παραδοσιακών προϊόντων (τυριά, λικέρ κίτρο, γλυκά του κουταλιού) για τα οποία φημίζεται το νησί. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18:00 για Πειραιά. Αποβίβαση και επιστροφή στη πόλη μας αργά το βράδυ.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.