3 Ημέρες
Αναχώρηση: 3/05/19
Επιστροφή:  5/05/19

 

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΙΣΣΑΒΟΥ (Νέο Πρόγραμμα)

ΑΝΑΤΟΛΗ - ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ - ΡΑΨΑΝΗ

Σε αιφνιδιάζει με τις άγριες πλαγιές και ανεξερεύνητες χαράδρες που ξεδιπλώνονται στις διαδρομές. Σε γαληνεύει με οικισμούς από πέτρινα κουκλόσπιτα & λιθόκτιστα αρχοντικά. Σε μαγεύει με τα καταπράσινα τοπία γεμάτα νερά και σε αιφνιδιάζει με τους ιδιαίτερους βυζαντινούς ναούς και μοναστήρια να συναγωνίζονται κυκλαδίτικο νησί σε εξωκλήσια. Ο Κίσσαβος σας ξεδιπλώνει τις “μυστικές” ομορφιές του και σας προσκαλεί να τον ανακαλύψετε μέσα από αυτό το ιδιαίτερο πρόγραμμά μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η Συγκέντρωση και αναχώρηση 07:00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιτέα. Στάση 30 λεπτά για το πρωινό μας καφεδάκι και θα συνεχίσουμε μέσω Πενήντα Ένα & Μπράλου στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας – Θες/νίκης. Στο ύψος της Πελασγίας θα έχουμε μια ακόμη σύντομη στάση. Πλησιάζοντας προς την Λάρισα θα εγκαταλείψουμε την εθνική οδό και θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε στις δασωμένες πλαγιές του Κισσάβου για να βρεθούμε στο χωριό Ανατολή και την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου 15ου αιώνα στην οποία βρήκαν το δικό τους καταφύγιο 23 περίπου μοναχές από 13 χώρες του κόσμου και δημιούργησαν την δική τους Κιβωτό. Ζώα, δένδρα, βότανα, λουλούδια και εργαστήρια σε μια έκταση 200 στρεμμάτων με βιολογικές καλλιέργειες και παραδοσιακά προϊόντα εξασφαλίζοντας τα προς το ζην και την αναπαλαίωση της Μονής. Επίσκεψη στην τόσο ενδιαφέρουσα και διαφορετική αυτή Μονή και κατόπιν θα περάσουμε από την Αγιά για να βρεθούμε στο όμορφο παραδοσιακό Μεταξοχώρι με τις λιθόστρωτες γειτονιές, τα αρχοντικά και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που οφείλει το όνομά του στην εκτροφή του Μεταξοσκώληκα που έφερε πλούτο στο χωριό τον 18ο και 19ο αιώνα και είναι γνωστό και ως χωριό των καλλιτεχνών μιας και εδώ έχουν σπίτια πολλοί όπως (Άννα Βαγενά, Αλίκη Γεωργούλη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Κάτια Αντωνοπούλου, Γιάννης Κοντός, Γιάννης Μποσταντζόγλου, κ.α.). Εδώ θα έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας για βόλτα και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 10:00 αναχώρηση για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση του Κισσάβου και των οικισμών του από διαφορετική παραλιακή διαδρομή για να βρεθούμε στην Ανατολική πλευρά. Θα προσπεράσουμε το δέλτα του Πηνειού, το Στόμιο, το Κόκκινο νερό, την Βελίκα, την Σωτηρίτσα για να βρεθούμε στον Αγιόκαμπο. Εδώ θα έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας για βόλτα και καφεδάκι. Στην συνέχεια θα πάμε στο Κόκκινο Νερό όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο άλλοι για περίπατους στην όμορφη φύση και άλλοι για λουτροθεραπεία. Επίσης θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:45 αναχώρηση για το κεφαλοχώρι της Ραψάνης στον Κάτω Όλυμπο. Ένας παλιός παραδοσιακός οικισμός με αρχοντικά, πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Εδώ θα επισκεφτούμε το μουσείο Οίνου για να μάθουμε τα μυστικά του περίφημου Ραψανιώτικου οίνου. Θα δούμε το σπίτι του Καραγάτση και θα πιούμε καφεδάκι. Στην συνέχεια θα πάμε στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας την Λάρισα με το όμορφο πεζοδρομημένο κέντρο. Αφού κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στον λόφο του Αγίου Αχίλλειου με τον ομώνυμο ναό και το αρχαίο θέατρο. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή στην πόλη μας με την απαραίτητη στάση για καφέ – ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο χωρίς παραλήψεις