5 Ημέρες 2η ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Αναχώρηση: 7/08/19
Επιστροφή:  11/08/19

 

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

«Το νησί των Μεγάλων Θεών με την μυστήρια ομορφιά»

Στη Σαμοθράκη, το νησί των Μεγάλων Θεών, φυσικές και «υπερφυσικές» δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα σκηνικό μυθικό. Στα δύσβατα ορεινά μονοπάτια του όρους Σάος και στους «κρυφούς» του καταρράκτες, στη φύση που οργιάζει και στους ανέμους, στη Χώρα της ζωντανής παράδοσης και στην ψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, το Φεγγάρι, η ενέργεια θα σας κατακλύσει. Και όταν το νησί-ύψωμα του Βορείου Αιγαίου λουστεί στο φως του φεγγαριού, τα αινιγματικά του αρχαία μυστήρια θα ζωντανέψουν μπροστά σας. Είστε έτοιμοι να μυηθείτε στον κόσμο της Σαμοθράκης….?

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 7/8: Συγκέντρωση και αναχώρηση 06.30 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια οδό - Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Στη συνέχεια αναχώρηση μέσω Εγνατίας οδού θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου Θα προσπεράσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης και πάντα μέσω Εγνατία Οδού για να βρεθούμε το μεσημέρι στην πόλη της Καβάλας. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, φαγητό, ξεκούραση. Το απόγευμα αφιερώστε το στην γνωριμία με την πόλη της Καβάλας και τα αξιοθέατα της (Κάστρο, οικία Μεχμέτ Αλή, Παλιά πόλη). Διαν/ση.

Ημέρα 2η 8/8: Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:15 για τις Φέρρες όπου θα έχουμε επίσκεψη στην Παναγία την Κοσμοσωτήρα (αντίγραφο της Αγιά Σοφιάς) καθώς και το περιβαντολογικό κέντρο ενημέρωσης Έβρου. Χρόνος για καφεδάκι. Στην συνέχεια αναχώρηση για Αλεξανδρούπολη όπου θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Νωρίςτο απογευματάκι επιβίβαση στο πλοίο και σαλπάρουμε για την Σαμοθράκη που μας είναι γνωστή από το άγαλμα της φτερωτής Νίκης που κοσμεί του μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και πρώτη γνωριμία με την Καμαριώτισσα το λιμάνι της Σαμοθράκης. . Διαν/ση.

Ημέρα 3η 9/8: Πρωινό και ξεκινούμε να γνωρίσουμε το όμορφο νησί από την Παλαιόπολη που αποτελεί το αρχαϊκό και Ελληνιστικό κέντρο του νησιού και θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλης και του Ιερού των Μεγάλων Θεών. Είναι ο αρχαιολογικός χώρος που συνδέθηκε άρρηκτα με τα «Μυστήρια της Σαμοθράκης». Ο χώρος θυμίζει Δελφικό τοπίο, πνιγμένο μέσα στα πλατάνια και τις πικροδάφνες. Εκεί είναι που γίνονταν τα Καβύρεια Μυστήρια, εφάμιλλα των Ελευσίνιων με σκοπό κατά πάσα πιθανότητα την εξασφάλιση της μεταθανάτιας ζωής. Λέγεται πως στα Καβύρεια Μυστήρια συναντήθηκαν και οι γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Φίλιππος Β΄& Ολυμπιάδα) και πως στο νησί πραγματοποιήθηκε η σύλληψή του και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Τελειώνοντας την περιήγησή μας στην αρχαία πόλη θα κατευθυνθούμε ανατολικά μέσω πανέμορφης παραλιακής διαδρομής για την Άνω Μεριά, και την παραλία των Κήπων με γκρίζα βότσαλα, κρυστάλλινα νερά και φανταστική θέα την Ίμβρο. Χρόνος για φωτογραφίες και επιστρέφοντας θα κάνουμε μια στάση στις φημισμένες «Βάθρες» της Σαμοθράκης. Είναι ένα πλήθος πηγών οι οποίες κατεβαίνουν ακτινωτά από το βουνό και σχηματίζουν πολλούς μικρούς καταρράκτες οι οποίοι με την σειρά τους δημιουργούν μικρές πισίνες μέσα στα βράχια. Φαγητό στα Θερμά και επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Αργά το απόγευμα βόλτα στην Χώρα που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός κρυμένη απο τους πειρατές και τους ανέμους. Βόλτα, φωτογραφίες, διαν/ση

Ημέρα 4η 10/8: Πρωινό και συνεχίζοντας την γνωριμία μας με το ιδιαίτερο αλλά πανέμορφο νησί θα κατευθυνθούμε Νοτιοδυτικά και θα φτάσουμε μέχρι ένα σημείο και κατόπιν με mini bus (έξοδα εξ ιδίων) θα φτάσουμε στην Παχειά Άμμο την μεγαλύετρη και πιο οργανωμένη παραλία του νησιού. Χρόνος για μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά και καφεδάκι. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στο χωριό του Προφήτη Ηλία το πιο ορεινό της Σαμοθράκης το οποίο φημίζεται για το νοστιμότατο ντόπιο κατσικάκι του που μαγειρεύεται εδώ με παραδοσιακό τρόπο. Ανεβαίνοντας προς τον Προφήτη Ηλία θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που φτάνει μέχρι το Άγιο Όρος. Παραμονή για φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια του χωριού. Μια δική μας πρόταση είναι και μια βόλτα μέχρι το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία για να απολαύσετε την υπέροχη θέα που προσφέρει. Επιστροφή στο ξεν/χείο, ξεκούραση και αργά το απόγευμα θα πάμε  μια τελευταία επίσκεψη στην Χώρα για αγορές αναμνηστικών και παραδοσιακών προϊόντων. Διαν/ση.

Ημέρα 5η 11/8: Πρωινό ξύπνημα, πρωινό και σαλπάρουμε για Αλεξανδρούπολη και από κει συνεχίζουμε οδικώς για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν για φαγητό. ξεκούραση και καφεδάκι. Άφιξη αργά το βράδυ

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.