3 Ημέρες ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Αναχώρηση: 29/02/20
Επιστροφή:  2/03/20

 

ΜΥΣΤΡΑΣ - ΑΕΡΟΠΟΛΗ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ - ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΟΙΤΥΛΟ

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ : Σαρακοστιανό Πικ Νικ με μεζέδες, λαγάνα, ουζάκι!!

Αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, σπάνιας ομορφιάς χωριά, φύση και παράδοση, καρναβαλική διάθεση και δρώμενα είναι μερικά από τα κίνητρα αυτής της εκδρομής. Μια μοναδική κοντινή, ξεκούραστη και οικονομική εξόρμηση που συνδυάζει όλα αυτά τα υπέροχα στοιχεία και σας προκαλεί να μας ακολουθήσετε στις μαγευτικές εικόνες της Νότιας Πελοποννήσου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 06:45 από Πλ. Ομονοίας για Αθηνών Κορίνθου – Τριπόλεως. Στο Σπαθοβούνι ή σήραγγα Αρτεμησίου στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Κατόπιν παρακάμπτοντας την πόλη της Τρίπολης συνεχίζουμε για την Καστροπολιτεία του Μυστρά όπου με την βοήθεια του ξεναγού μας θα περιδιαβούμε τα παλάτια των Παλαιολόγων, τα Βυζαντινά Μοναστήρια και τις εκκλησιές ανακαλώντας στη μνήμη μας την δόξα και το μεγαλείο που γνώρισε ως πρωτεύουσα του Δεσποτάτου του Μορέως. Το μεσημεράκι θα βρεθούμε στο γραφικό Γύθειο όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό και το απογευματάκι θα φτάσουμε στην γραφική Αρεόπολη. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, χρόνος για ξεκούραση και γνωριμία με την πρωτεύουσα της Μάνης την πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Διαν/ση

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για την δεύτερη Καστροπολιτεία της Λακωνίας την πανέμορφη, μοναδική Μονεμβασιά που είναι ζωντανή ως τις μέρες μας και συγκεντρώνει φανατικούς επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Περιδιαβείτε το κεντρικό πλακόστρωτο δείτε το σπίτι του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου, επισκεφτείτε την Βυζαντινή εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού 17ου αι΄, το αρχαιολογικό μουσείο, απολαύστε τον καφέ σας, ένα γλυκό ή το φαγητό σας στα ατμοσφαιρικά ταβερνάκια ή αν αντέχετε ανεβείτε μέχρι την κορυφή του λόφου στο παλιό κάστρο. Η θέα θα σας αποζημιώσει. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για το κεφαλοχώρι των Κροκεών όπου θα παρακολουθήσουμε το καρναβάλι που διοργανώνει ο Δήμος εδώ και 53 χρόνια με παρέλαση, πυροτεχνήματα και χορό στην πλατεία. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για την παραλία του Νέου Οίτυλου όπου θα κάνουμε στάση για πέταγμα Χαρταετού και τα κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Μεσσηνιακή Μάνη όπου στην Καρδαμύλη θα κάνουμε στάση για το δικό μας καθιερωμένο πικ νικ με ουζάκι, λαγάνες και σαρακοστιανά. (Δώρο του γραφείου). Αργά το μεσημέρι θα βρεθούμε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας για βόλτα και καφεδάκι. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας.

 

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.