8 Ημέρες Οδική
Αναχώρηση: 20/8/19
Επιστροφή:  27/8/19

 

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΙΜΒΡΟ- ΤΕΝΕΔΟ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΙΜΒΡΟ - ΤΕΝΕΔΟ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ - ΑΪΒΑΛΙ - ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΠΕΡΓΑΜΟ

Έλάτε να γνωρίσουμε την Μικρά Ασία την μυθική χώρα των αναρίθμητων ορδών, των απέραντων αυτοκρατοριών, των ατέλειωτων καραβανιών, των περιπλανώμενων φυλών, των θρησκειών, των δογμάτων, των οικουμενικών συνόδων, των ασκητών. Ένα τεράστιο υπαίθριο ιστορικό μουσείο που φέρουν έντονο το στίγμα του ελληνισμού και είναι συνδεδεμένα με το ένδοξο παρελθόν και τη νοσταλγία της παλιάς εποχής και που με την οικονομική και πνευματική της ακτινοβολία έγινε από τις γνωστότερες περιοχές του αρχαίου κόσμου και τις πλουσιότερες από πλευράς προσφοράς στον ελληνικό πολιτισμό. Η περιπλάνησή μας στην Ίμβρο και την Τένεδο, "τις χαμένες πατρίδες", μας θυμίζουν τη μεγάλη Ελλάδα πριν τη Μικρασιατική καταστροφή και τη συνθήκη της Λωζάνης. Είναι περιοχές του οδοιπορικού μας στη γειτονική χώρα, που ξυπνούν μνήμες τόσο οικίες αλλά συνάμα τόσο άγνωστες στον σύγχρονο Έλληνα. Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με ποικιλόμορφα συναισθήματα, εικόνες και εμπειρίες!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Πάτρα – Κομοτηνή Συγκέντρωση και αναχώρηση 06.00 πρωινή για Ρίο –Ιόνια οδό - Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Στη συνέχεια μέσω Εγνατίας οδού θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Σύντομη στάση επί της Εγνατίας οδού λίγο μετά την Βέροια και συνεχίζουμε για την Ασπροβάλτα που θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ροδόπης, την όμορφη Κομοτηνή. Μια πόλη – πολιτισμικό ψηφιδωτό, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές που φέρνουν κοντά τη Δύση με την Ανατολή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε βόλτα-γνωριμία με την πόλη της Κομοτηνής, μπορούμε να δούμε τμήμα από τα βυζαντινά τείχη, το Μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, το νέο και τοπαλιό τζαμί με τον Πύργο του Ωρολογιού, το ηρώο με το ξίφος σύμβολο της πόλης. Όποιος επιθυμεί μπορεί να δοκιμάσει τα φημισμένα κρεατικά που σερβίρονται σε λαδόκολες σε ταβέρνες της πόλης ή να δοκιμάσει κάποιο από τα σιροπιαστά γλυκά του φημισμένου Νεντίμ. Διαν/ση.

Ημέρα 2η : Κομοτηνή – Χερσόνησος Καλλίπολης - Τσανάκαλε Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:00π.μ. για Αλεξανδρούπολη - σύνορα των Κήπων. Έλεγχος ταυτοτήτων – διαβατηρίων, λίγος χρόνος στα duty free, διέλευση. Αναχώρηση για Κεσάνη και συνεχίζουμε για Kαλλίπολη όπου θα έχουμε στάση για ξεκούραση και καφεδάκι ή φαγητό. Νωρίς το απογευματάκι άφιξη στο Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και χρόνος για ξεκούραση, βόλτα και γνωριμία με την πόλη, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΙΜΒΡΟΣ Πρωινό, και ώρα 07:30 αναχώρηση για την όμορφη Ίμβρο στην οποία θα περάσουμε με F/boat και θα έχουμε όλη την ημέρα στην διάθεσή μας να την γνωρίσουμε, να επισκεφτούμε τα Ελληνικά χωριά και να γνωρίσουμε τους τελευταίους Έλληνες κατοίκους της που σε πείσμα των δύσκολων καιρών αρνούνται να εγκαταλείψουν το νησί τους. Θα δούμε τους Αγίους Θεοδώρους από όπου κατάγεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος , το καφενείο του πατέρα του και το μουσείο. Συνεχίζουμε για το Σχοινούδι και το μεσημέρι θα βρεθούμε στα Αγρίδια όπου θα φάμε στην ταβέρνα του Ζαρμπουζάνη. Στην συνέχεια θα δούμε την Γλυκή – Κάστρο – Αγ. Ευλάμπιο και θα καταλήξουμε στην Παναγιά την πρωτεύουσα της Ίμβρου. Θα δούμε την Μητρόπολη και θα έχουμε χρόνο για βόλτα και αγορές αναμνηστικών. Αργά τα απόγευμα επιστροφή στο Τσανάκαλε και το ξεν/χείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η : ΤΕΝΕΔΟΣ – Αϊβαλί – Μοσχονήσια Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση για άλλο ένα μικρό όμορφο νησάκι που ανήκε στην Ελλάδα και παραχωρήθηκε στην Τουρκία με την Συνθήκη της Λωζάνης, την γραφική Τένεδο. Πέρασμα με καραβάκι στο λιμανάκι και μοναδικό οικισμό της Τενέδου όπου θα έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας για γνωριμία και καφεδάκι. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στα Μοσχονήσια και το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί (Κυδωνίες) την πόλη που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922. Περιήγηση, φαγητό και αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας στην Πέργαμο. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η : Ξενάγηση Περγάμου - Σμύρνη Πρωινό και ώρα 08:30 ξενάγηση στον πολύ ενδιαφέροντα χώρο της Αρχαίας Περγάμου όπου θα δούμε το Ναό του Ασκληπιού και την Ακρόπολη. Δυστυχώς τα περισσότερα ευρήματα της Περγάμου σήμερα βρίσκονται στο μουσείο του Βερολίνου όπου υπάρχει ειδική αίθουσα. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πολύπαθη Σμύρνη. Πανοραμική ξενάγηση όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία με το ρολόι και την περίφημη παραλία. Θα περάσουμε από την παλιά Ελληνική συνοικία Αλσατζάκ με τον πεζόδρομο, θα δούμε το Κορδελιό, θα περάσουμε από το Καρατάσι και τον Πλατύ Γιαλό. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ελεύθερος χρόνος για βόλτα, εξερεύνηση και αγορές, δείπνο, διαν/ση.  

Ημέρα 6η : Έφεσσο - Κιρκιντζέ - Κουσάντασι - Σμύρνη Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Τα ερείπια του Αρτεμισίου, της βιβλιοθήκης του Κέλσου αλλά και το επιβλητικό αρχαίο θέατρο, τα οποία μαρτυρούν το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα θα μας συναρπασουν. Ξενάγηση και κατόπιν θα συνεχίσουμε με το χωριό Κιρκιντζέ γνωστό από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα». Βόλτα στο χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι όπου θα έχουεμ χρόνο για βόλτα στην κλειστή αγορά, φαγητό, φωτογραφίες. Επιστροφή στη Σμύρνη και το απόγευμα αφιερώστε το για βόλτες και αγορές. Δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 7η : Σμύρνη - Αλάτσατα - Βουρλά - Τσεσμέ - Χίο - Πλοίο Πρωινό και αναχώρηση για την Χερσόνησο της Ερθραίας και τα Βουρλά, πατρίδα της Φιλιώς Χαιδεμένου η οποία αφιέρωσε την ζωή της στην διατήρηση της πολιτισμικής παράδοσης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Επίσης στα Βουρλά γεννήθηκε και ο Γεώργιος Σεφέρης. Τα Βουρλά ήταν η δεύετρη μεγαλύτερη σε πληθυμσό πόλη της Μ. Ασίας και κάηκαν όπως και η Σμύρνη το 1922. Περιήγηση και συνεχίζουμε για τα Αλάτσατα άλλο ένα παλιό Ελληνικό χωριό με χρώμα Αιγαίου. Έχει αναπαλαιωθεί πολύ προσεχτικά και έχει γίνει γνωστός τουριστικός προορισμός. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα δρομάκια του και να το εξερευνήσουμε , να φάμε, πριν να καταλήξουμε αργά το μεσημέρι στο Τσεσμέ, μία ακόμη πόλη που πριν τη Μικρασιατική καταστροφή αριθμούσε 17.000 Έλληνες. Βρίσκεται απέναντι από την Χίο και είναι τουριστικός προορισμός και λιμάνι. Εδώ θα έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας για βόλτα, καφεδάκι, αγορές. Το απόγευμα θα πάρουμε το F/Boat για την Χίο. Εδώ θα έχουεμ χρόνος 3 ½ ώρες περίπου για γνωριμία με την πόλη της Χίου και φαγητό. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά.

Ημέρα 8η : Νωρίς το πρωί, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Αποβίβαση και αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και τις αποσκευές μας γεμάτες υπέροχες εικόνες και μνήμες από αυτό το μοναδικό ταξίδι.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο χωρίς παραλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) τελευταίας δεκαετίας ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα