7 Ημέρες Οδική
Αναχώρηση: 30/4/19
Επιστροφή:  06/5/19

 

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΠΡΟΥΣΑ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΡΟΥΣΑ 

ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

ΑΪΒΑΛΙ - ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΠΕΡΓΑΜΟ - ΤΡΟΙΑ

Έλάτε να γνωρίσουμε την Μικρά Ασία την μυθική χώρα των αναρίθμητων ορδών, των απέραντων αυτοκρατοριών, των ατέλειωτων καραβανιών, των περιπλανώμενων φυλών, των θρησκειών, των δογμάτων, των οικουμενικών συνόδων, των ασκητών. Ένα τεράστιο υπαίθριο ιστορικό μουσείο που φέρουν έντονο το στίγμα του ελληνισμού και είναι συνδεδεμένα με το ένδοξο παρελθόν και τη νοσταλγία της παλιάς εποχής και που με την οικονομική και πνευματική της ακτινοβολία έγινε από τις γνωστότερες περιοχές του αρχαίου κόσμου και τις πλουσιότερες από πλευράς προσφοράς στον ελληνικό πολιτισμό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Πάτρα – Κομοτηνή (710 χιλ) Συγκέντρωση και αναχώρηση 06.00 πρωινή για Ρίο –Ιόνια οδό - Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Στη συνέχεια μέσω Εγνατίας οδού θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Σύντομη στάση επί της Εγνατίας οδού λίγο μετά την Βέροια και συνεχίζουμε για την Ασπροβάλτα που θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ροδόπης, την όμορφη Κομοτηνή. Μια πόλη – πολιτισμικό ψηφιδωτό, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές που φέρνουν κοντά τη Δύση με την Ανατολή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε βόλτα-γνωριμία με την πόλη της Κομοτηνής, μπορούμε να δούμε τμήμα από τα βυζαντινά τείχη, το Μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, το νέο και το παλιό τζαμί με τον Πύργο του Ωρολογιού, το ηρώο με το ξίφος σύμβολο της πόλης. Όποιος επιθυμεί μπορεί να δοκιμάσει τα φημισμένα κρεατικά που σερβίρονται σε λαδόκολες σε ταβέρνες της πόλης ή να δοκιμάσει κάποιο από τα σιροπιαστά γλυκά του φημισμένου Νεντίμ. Διαν/ση.

Ημέρα 2η : Κομοτηνή - Τσανάκαλε - Προύσα (515 χμ) Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:00π.μ. για τα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος ταυτοτήτων – διαβατηρίων, διέλευση, Κεσάνη – Kαλλίπολη - Δαρδανέλια απ’ όπου με F.B. περνούμε στο Τσανάκαλε. Χρόνος για βόλτα, φαγητό και αναχώρηση για Προύσα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα επισκεφτούμε το κενοτάφιο του Καραγκιόζη, το Ουλού τζαμί, χτισμένο το 1399 και την παλιά γραφική πόλη της Προύσας. Επίσκεψη στην αγορά της Προύσας, αφού είναι γνωστή για τα υφα¬ντά της, τις χειροποίητες δαντέλες, πετσέτες, μεταξωτά και ρολόγια της. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : Προύσα - Σμύρνη (345χμ)   Πρωινό και αναχώρηση ώρα 8:30 π.μ. για την πολύπαθη Σμύρνη περνώντας από την λίμνη Απολλωνιάδα, το Mustafakemalpasa, το Μπαλικεσίρ και την Μενεμένη που άλλοτε ήταν σημαντικό κέντρο κλωστοϋφαντουργίας και σήμερα σχεδόν προάστιο της Σμύρνης. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση της Σμύρνης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία με το παλιό ρολόι και την περίφημη προκυμαία. Στη συνέχεια θα περάσουμε από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα δούμε την παλιά ελληνική συνοικία Αλσατζάκ με τον πεζόδρομο. Θα περιηγηθούμε στις αγορές της Σμύρνης, στην ελληνική συνοικία Κορδελιό, θα περάσουμε από το Καρατάσι και τον Πλατύ Γιαλό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η : Σμύρνη - Έφεσο - Κουσάντασι (200χμ) Πρωινό και 9:00 π.μ. αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου. Τα ερείπια του Αρτεμισίου, της βιβλιοθήκης του Κέλσου αλλά και το επιβλητικό αρχαίο θέατρο, τα οποία μαρτυρούν το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα. Ξενάγηση και κατόπιν θα πάμε στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι όπου θα παραμείνουμε για φαγητό και επίσκεψη στην αγορά. Επιστροφή στη Σμύρνη και συνεχίζουμε τις βόλτες μας στην πανέμορφη παραλιακή λεωφόρο. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η : Σμύρνη - Πέργαμος - Αϊβαλί - Μοσχονήσια (200χμ) Πρωινό και αναχώρηση 8:30 π.μ. για την Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με το Ναό του Ασκληπιού. Συνεχίζουμε για το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί (Κυδωνίες) την πόλη που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία - πολλοί μάλιστα από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν ελληνικά. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι και επίσκεψη στα Μοσχονήσια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στις ψαροταβέρνες της περιοχής. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Δ/νση.

Ημέρα 6η : Αϊβαλί - Τροία - Κομοτηνή (410χμ) Μετά το πρωινό μας και ώρα 8:00 π.μ. αναχώρηση για να επισκεπτούμε στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φάσεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων για να φθάσουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος σύντομη επίσκεψη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αναχώρηση για την Κομοτηνή. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δ/νση

Ημέρα 7η : Κομοτηνή - Καβάλα - Πάτρα (710 χμ) Πρωινό και ώρα 8:00 π.μ. αναχώρηση για την πόλη της Ξάνθης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον διατηρητέο οικισμό της παλιάς πόλης με τα υπέροχα αρχοντικά των καπνεμπόρων, μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο και την Μητρόπολη. Συνεχίζουμε και πάντα μέσω της Εγνατίας οδού φτάνουμε στην πόλη της Βέροιας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση κοντά στα Ιωάννινα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο χωρίς παραλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα