ΝΕΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΓΥΡΟΣ ΣΕΒΡΙΑΣ

ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΟΠΟΛΑ - ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ (Χρυσό Βουνό)

ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ - ΤΡΕΝΟ ΤΣΙΡΑ - ΧΩΡΙΟ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ -

Η Σερβία είναι μία πανέμορφη χώρα με υπέροχους ανθρώπους. Η νεανική πολύβουη πρωτεύουσα Βελιγράδι με τα art nouveau κτίρια και την έντονη νυκτερινή ζωή, τα ποτάμια και τα ορεινά θέρετρα με την υπέροχη φύση όπως το Χρυσό Βουνό Ζλάτιμπορ, το ατμοσφαιρικό ξύλινο χωριό του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα κ.α. , θα σας μαγέψουν και θα σας χαρίσουν υπέροχες εικόνες και εμπειρίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η  : ΠΑΤΡΑ – ΝΙΣ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Μπιζάνι. Στάση για καφέ 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για Μέτσοβο – Βέροια. Άλλη μια σύντομη στάση επί της εθνικής οδού και κατευθυνόμαστε προς τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4,5 ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις όπως Βράνια – Νις. Άφιξη το απόγευμα στο Νις, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : ΝΙΣ – ΤΟΠΟΛΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Πρωινό και ώρα 08:30 σύντομη περιήγηση στη Νις και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την περιοχή των Αμπελοκήπων και θα πάμε στη Τόπολα για να δούμε το αρχοντικό της οικογένειας Καρατζότζερβιτς που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Σερβίας καθώς και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με το μαυσωλείο της οικογένειας. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη νεανική πρωτεύουσα της Σερβίας, το όμορφο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, και πρώτη γνωριμία – βόλτα στο πεζόδρομο της Κνέζ Μιχαήλοβα, διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ Πρωινό και ξεκινούμε την περιήγηση μας στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε με την Πλατεία Δημοκρατίας, θα δούμε το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και θα καταλήξουμε στο φρούριο Καλεμέγκταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα όπου θα δούμε τον Πύργο Νεμπόισα όπου φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος , το μνημείο του Νικητή και το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία. Στη συνέχεια θα πάμε στον Άγιο Σάββα (τον μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων) αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και Αρχιεπίσκοπο της Σερβίας. Ακολουθεί το Νέο Βελιγράδι με επίσκεψη στο μνημείο του Τίτο και για μεσημέρι θα γευματίσουμε σε ένα από τα πλωτά εστιατόρια στο Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στη Κνέζ Μιχαήλοβα και την «Πλάκα» του Βελιγραδίου , την περιοχή της Σκαρντάλια με ταβέρνες και μπαράκια. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η : ΤΣΑΤΣΑΚ – ΟΥΖΙΤΣΕ – ΖΛΑΤΙΜΠΟΡ Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:30 μέσω όμορφης διαδρομής για τη Νότιο Δυτική Σερβία και το φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Σερβίας , το Ζλάτιμπορ , που πολλοί το παρομοιάζουν με το Σαιντ Μόριτς της Ελβετίας. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από το φαράγγι Ζαπάντινα του ποταμού Μοράβα όπου βρίσκεται το Σέρβικο Άγιο Όρος με πολλά μεσαιωνικά μοναστήρια. Θα φτάσουμε στο Ζλάτιμπορ , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα μας ελεύθερο για εξερεύνηση της πόλης. Αξίζει μία επίσκεψη στην αγορά με τα διάφορα σουβενίρ και τα φημισμένα αλλαντικά της περιοχής. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η : ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ – ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΣΙΡΑ – ΞΥΛΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ Πρωινό και 08:30 αναχώρηση για να επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο Σιρογκόγινο το παλιό χωριό με 50 ξύλινα αρχιτεκτονήματα από διάφορες περιοχές των Διναρικών Άλπεων , ένα αυθεντικό χωριό του 19ου αιώνα . Στην συνέχεια θα πάρουμε από την Μόκρα Γκόρα, το δημοφιλές τρένο «Τσίρα 8» με την ατμομηχανή, το οποίο ονομάζεται έτσι γιατί η διαδρομή που κάνει ανάμεσα στην υπέροχη φύση μοιάζει με το νούμερο οκτώ. Θα περάσουμε γέφυρες και σήραγγες για να φτάσουμε στην ξύλινη πόλη Ντρβένγκραντ, το χωριό που είναι φτιαγμένο με τη φαντασία του διάσημου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα μέσα στην όμορφη φύση. Θα δούμε διάφορα αρχιτεκτονήματα ( όπως η εκκλησία , το ξενοδοχείο, το ζαχαροπλαστείο, εστιατόρια, βιβλιοπωλείο, σινεμά). Θα έχουμε χρόνο για βόλτες αναμνηστικά και φαγητό με τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. Το απόγευμα αναχώρηση για την περιοχή του Παρασίν ή το Κρύσεβατς. Άφιξη στο ξεν/χείο, τακτοποίηση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η : ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ – ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για τα Σερβοσκοπιανά σύνορα, διέλευση και θα διασχίσουμε τη ώρα των Σκπίων για να φτάσουμε στα σύνορα Γευγελή. Διέλευση και επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν για καφέ, φαγητό, ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς βέβαια παραλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ τουλάχιστον 6μήνες απο την αναχώρηση της εκδρομής τα οποία και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα