7 Ημέρες
1η Αναχώρηση: 23/12
2η Αναχώρηση: 30/12

 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ

ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν θέλουμε να προλογίσουμε αυτό το ταξίδι, θέλουμε να ανακαλύψετε μόνοι σας τις ομορφιές και τα συναισθήματα που προκαλούν αυτές οι υπέροχες γειτονικές χώρες. Εμείς απλά μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι αυτό το ταξίδι θα είναι μία μοναδική εμπειρία και σίγουρα θα γοητευθείτε απο εικόνες που σίγουρα δεν περιμένετε να δείτε. Επιπλέον κίνητρο είναι οι άριστες υπηρεσίες και η μοναδική ατμόσφαιρα που εμείς ξέρουμε να δημιουργούμε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ : Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκαταβολή 130,οοΕ κατ' άτομο σε μετρητά  έως 30/11 (δεν ισχύει για πιστωτική - χρεωστική κάρτα) και κερδίστε έκπτωση 25,οοΕ κατ' άτομο

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ – ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλατεία Ομόνοιας ώρα 05:30 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Ιωάννινα. Σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού. Θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και πάντα μέσω της Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην Ημαθία, όπου στο ύψος του Πλατάνου θα κάνουμε άλλη μία σύντομη στάση. Συνεχίζουμε για τα σύνορα του Προμαχώνα. Έλεγχος και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, τη πατρίδα του Σπάρτακου μέσω Κούλατα Μέλνικ κατά μήκος της γραφικής κοιλάδας τους Στρυμόνα και του παραπόταμου αυτού Ρίλσκι. Άφιξη στο Σαντάνσκι και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό στο κέντρο και την αγορά. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πρωτεύουσα Σόφια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η :ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΟΦΙΑ Πρωινό και ξενάγηση στα αξιοθέατα της Βουλγαρικής πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό ναό μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκι, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, την πλατεία της 9ης Σεπτεμβρίου , τις εκκλησίες του Αγ. Νικολάου (Ρωσική), το μνημείο των Απελευθερωτών στην πλατεία Ναρόντο Σομπράνιε, το Πάρκο Ελευθερίας και άλλα. Κατόπιν ελεύθεροι για φαγητό και για « shopping » στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ ή σάουνα ή απλά να ξεκουραστείτε . Το βράδυ θα γλεντήσουμε και θα απολαύσουμε ένα φολκλορικό πρόγραμμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική Φιλιππούπολη. Ξενάγηση – πεζή περιήγηση στη παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα διάσπαρτα Ελληνικά αρχοντικά όπως το σπίτι του Κουγιουμτζόγλου (όπου σήμερα στεγάζεται το Εθνογραφικό μουσείο), τον Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, το αρχαίο θέατρο. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο με την αγορά για φαγητό και ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η: ΣΟΦΙΑ – ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση για τα σύνορα με τη Σερβία. Διατυπώσεις , διέλευση και επί Σερβικού εδάφους πλέον κατευθυνόμαστε στη Νίς. Σύντομη περιήγηση στη πόλη και καφεδάκι πριν αναχωρήσουμε για την όμορφη Σερβική πρωτεύουσα , τη πόλη του Βελιγραδίου. Άφιξη το απόγευμα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση. 

Ημέρα 5η: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ Πρωινό και ξεκινούμε την περιήγηση μας στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε με την Πλατεία Δημοκρατίας, θα δούμε το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και θα καταλήξουμε στο φρούριο Καλεμέγκταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα όπου θα δούμε τον Πύργο Νεμπόισα όπου φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος , το μνημείο του Νικητή και το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία. Στη συνέχεια θα πάμε στον Άγιο Σάββα (τον μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων) αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και Αρχιεπίσκοπο της Σερβίας. Ακολουθεί το Νέο Βελιγράδι με επίσκεψη στο μνημείο του Τίτο και για μεσημέρι θα γευματίσουμε σε ένα από τα πλωτά εστιατόρια στο Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στη Κνέζ Μιχαήλοβα και την «Πλάκα» του Βελιγραδίου , την περιοχή της Σκαρντάλια με ταβέρνες και μπαράκια. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΚΟΠΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πρωινό και ώρα 08:30 αναχώρηση μέσω Τεμπών της Σερβίας και ενδιάμεση στάση για καφεδάκι και φαγητό, για τα σύνορα με τη χώρα των Σκοπίων που θα βρισκόμαστε περίπου το μεσημέρι. Διατυπώσεις, διέλευση και θα διασχίσουμε τη χώρα του Fyrom για να βρεθούμε το απόγευμα στα σύνορα στη Γευγελή όπου μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα περάσουμε στη χώρα μας και θα καταλήξουμε στη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση.

Ημέρα 7η: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη στολισμένη «Νύμφη του Θερμαϊκού». Βόλτες, αγορές, καφέ, φαγητό. Το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή στη πόλη μας μέσω Εγνατίας και Ιονίας οδού με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ιδιαίτερα σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα