ΠΟΛΩΝΙΑ ¨Οι άγνωστες ομορφιές της θα σας εκπλήξουν"

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΤΣΕΤΣΟΧΟΒΑ –ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ VIELICZKA

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

10ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 29/8 έως 7/9/19

Γραφικές πόλεις με κορωνίδα την Κρακοβία, γοτθική ατμόσφαιρα, πολιτισμός, ιστορία και αρχιτεκτονική που θα σας εκπλήξει, μαγική περιήγηση στην υπόγεια πόλη του αλατιού Wieliczka, η οποία μετρά 700 χρόνια Ιστορίας. Ένας από τους πιο άγνωστους, αλλά και πιο γοητευτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η Πολωνία αποκαλύπτει την κουλτούρα της, το ιστορικό της πρόσωπο και τη μοναδική της αρχιτεκτονική στο περιεκτικό αυτό πρόγραμμα. Το παζλ συμπληρώνουν οι περιηγήσεις στην μοναδική Βουδαπέστη που αποτελεί ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό αρχιτεκτονικών επιρροών , τη ρομαντική Μπρατισλάβα και το όμορφο στολίδι της Σερβίας που δίκαια έχει χαρακτηριστεί το «Βερολίνο των Βαλκανίων» μιας και η εναλλακτική και ζωντανή αύρα που αποπνέει σε γοητεύει με τις πολλές αντιθέσεις του. Ένα ταξίδι που σας προσκαλεί να ακολουθήσετε την μαγική του πορεία!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: ΠΑΤΡΑ – ΝΙΣ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 για Ρίο – Αντίρριο – Ιονία Οδό - Μπιζάνι. Στάση για καφέ 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για Μέτσοβο – Βέροια. Άλλη μια σύντομη στάση επί της εθνικής οδού και κατευθυνόμαστε προς τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4 ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας τα Τέμπη της Σερβίας, καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις όπως τα Βράνια. Άφιξη το απόγευμα στο Νις ή Παρασίν, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Πρωινό και αναχώρηση 08:30 για Βουδαπέστη. Προσπερνούμε το Βελιγράδι για να φτάσουμε στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας στην πόλη του Σέγκετ . Διατυπώσεις, διέλευση και νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που ο Δούναβης την χωρίζει στα δύο. Στην πολύβουη Πέστη με τα μουσεία και τα καταστήματα και την ήσυχη Βούδα με τον Πύργο των Ψαράδων και τον ναό του Αγ. Ματθία. Θα έχουμε σύντομη περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε (Πλατεία Ηρώων, Άγιο Στέφανο, Πύργο Ψαράδων, Γέφυρα Αλυσίδων κ.α.) Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΚΡΑΚΟΒΙΑ Μετά το πρωινό αναχώρηση 08:45 μέσω ενδιαφέρουσας διαδρομής με καταπράσινα βουνά , γραφικά χωριά και ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας την Κρακοβία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας και πρώτη γνωριμία με την Κρακοβία και την Εβραϊκή συνοικία. Διαν/ση.

Ημέρα 4η : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ – ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ VIELICZKA Πρωινό και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Θα δούμε το μεσαιωνικό κέντρο, το πάρκο Πλάντυ, τον λόφο Βαβέλ, την πύλη Φλοριάνσκα, την Γοτθική Μητρόπολη όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, το πανεπιστήμιο Jagelontian το δεύτερο αρχαιότερο στην Ευρώπη, την εκκλησία με τον φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού, το μνημείο του ποιητή Miskevits με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές (πατρίδα, επιστήμη, αξία, ποίηση) την κεντρική μεσαιωνική πλατεία με την υφασματαγορά. Στην συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη, ξενάγηση στα περίφημα Αλατορυχεία Vieliczka που βρίσκονται λίγο έξω από τη πόλη. Λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της OUNESCO. θα κατέβουμε σε 300 μέτρα βάθος για να θαυμάσουμε τα καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της Αγίας Κίνγκας λαξευμένος 135 μέτρα κάτω από την γη. Επίσης θα δούμε τον τρόπο και τα εργαλεία που γινόταν η εξόρυξη και γενικώς την ζωή των εργατών και τον τρόπο λειτουργίας των ορυχείων. Ειστροφή στην πόλη και το απόγευμά σας ελέυθερο να το περάσετε όπως σας αρέσει. Είτε εξερευνώντας τις όμορφες γωνιές της πόλης είτε παρακολουθώντας κάποιο κονσέρτο κλασικής μουσικής. Για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο (έξοδα εξ’ ιδίων) σε φολκλόρ εστιατόριο. Διαν/ση.

Ημέρα 5η : ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΤΣΕΤΣΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση 07:30 για το μνημείο του Άουσβιτς, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Επίσκεψη… μια εμπειρία που συγκλονίζει… Συνεχίζοντας την διαδρομή μας προς την πρωτεύουσα της Πολωνίας, θα πάμε στο Czestochowa για να επισκεφθούμε το μοναστήρι Γιάσνα – Γκόρας. Η πόλη αποτελεί την θρησκευτική πρωτεύουσα της Πολωνίας και συρρέουν χιλιάδες πιστών για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας για την οποία ο θρύλος λέει ότι είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και είναι κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ. Το απόγευμα άφιξη στην Πολωνική πρωτεύουσα Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, πρώτη γνωριμία, διαν/ση.

Ημέρα 6η : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ Πρωινό και ξεκινούμε από την παλιά πόλη και τα βασιλικά ανάκτορα, Royal, γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα σήμερα με Μπαρόκ μορφή, το παλάτι Wilnaow γνωστό και σαν Μικρές Βερσαλλίες με έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτρέτα που περιβάλλεται από Πάρκο, το μνημείο Κοπέρνικου, το πάρκο Lazieki από τα ωραιότερα της Ευρώπης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά της Πολωνίας το 1766 μέσα στο οποίο βρίσκεται το Παλάτι της Λίμνης με τις θαυμάσιες αίθουσες χορού, την αίθουσα των πορτρέτων, την μεγάλη τραπεζαρία όπου ελάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το άγαλμα της Σειρήνας κ.α. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για βόλτες, αγορές, καφέ στην οδό Nowy Swiat κ.α. διαν/ση.

Ημέρα 7η : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ Πρωινό και αναχώρηση διασχίζοντας όμορφα τοπία με χαρακτηριστικά Πολωνικά χωριά για να φτάσουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την όμορφη Μπρατισλάβα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 8η: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Πρωινό, σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με τα υπέροχα κτίρια της Μπρατισλάβα και αναχώρηση για Νόβισαντ, το κέντρο του οποίου κοσμούν ιστορικά κτίρια διαφόρων ρυθμών. Στάση για βόλτα, φαγητό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το όμορφο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, πρώτη γνωριμία με την πόλη, βόλτα στην Κνεζ Μιχαήλοβα μιας και βρισκόμαστε στο κέντρο, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 9η: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΚΟΠΙΑ Πρωινό και γνωριμία με την πόλη του Βελιγραδίου που μοιάζει με ηφαίστειο που ξυπνά γεμάτη εκπλήξεις και συναισθήματα. Η παλιά πόλη (Stari Grand) κληρονομιά των Αψβούργων με τα μουσεία, τα Artnouveau κτίρια, τον πεζόδρομο της Knez Mihailova, το νησάκι του ποταμού Σάββα, η γέφυρα Brankov με την εκπληκτική θέα και το φρούριο Kalemegdan στην συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα με τον πύργο όπου δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος, τον Άγ. Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό του κόσμου όπως λένε και άλλα πολλά θα δούμε στην ξενάγηση μας. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για τα σύνορα με τα Σκόπια. Έλεγχος, διέλευση και άφιξη στη πόλη των Σκοπίων. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 10η: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Πρωινό σύντομη περιήγηση στη πόλη και αναχώρηση για τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα στην Γευγελή. Άφιξη στα σύνορα, έλεγχος, διέλευση και κατόπιν μέσω Εγνατίας οδού θα επιστρέψουμε στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄οδόν για φαγητό, καφέ, ξεκούραση.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για το ταξίδι στην Πολωνία είναι απαραίτητη η ελληνική ταυτότητα της τελευταίας 15ετίας (με αγγλικούς χαρακτήρες ) ή ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ τα οποία και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την δήλωση συμμετοχής σας για καταγραφή απαραίτητων στοιχείων λόγω διέλευσης συνόρων