Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

ΑΓ . ΣΟΦΙΑ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ

Ένα κράμα λαών και πολιτισμών, στο σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση, μία ατμοσφαιρική πόλη, μυρωδιές, αρώματα, γεύσεις, όλα στο ζενίθ, η Κωνσταντινούπολη στολισμένη από την Ταξίμ έως τον Πύργο του Γαλατά, θα σας μαγέψει, ταξιδεύοντας σας στον χρόνο και στην απόλαυση. Ένα σούπερ πακέτο με διαμονή σε 4* ξεν/χείο στην Πλατεία Ταξίμ και πολύ καλές υπηρεσίες!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ: Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκαταβολή 120,οο€ κατ’ άτομο σε μετρητά ή απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γραφείου μας έως 22/6 και κερδίστε έκπτωση 15,οο€ κατ’ άτομο.

Προσοχή! Η έκπτωση δεν ισχύει για πληρωμή με πιστωτική – χρεωστική κάρτα ή μέσω iban πληρωμή άλλων τραπεζών εκτός Πειραιώς & Alpha.

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 06:00 πρωινή από πλατεία Ομόνοια για Ρίο – Αντίρριο - Ιόνια Οδό - Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού όπου θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και το νομό Γρεβενών για να βρεθούμε στην περιοχή του Πλατάνου όπου θα έχουμε άλλη μία σύντομη στάση. Συνεχίζουμε πάντα μέσω Εγνατίας Οδού και προσπερνώντας την πόλη της Θεσ/νίκης θα φτάσουμε στην όμορφη πόλη της Καβάλας όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Κομοτηνής. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

Ημέρα 2η : ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΗΠΟΙ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Πρωινό και αναχώρηση ώρα 07:30 για τα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος, διέλευση και αναχώρηση μέσω Μαλγάρων για Ραιδεστό. Στάση στην παραλία για καφεδάκι ή φαγητό και συνεχίζουμε για την Πόλη στην είσοδο της οποίας θα συναντήσουμε τον ξεναγό μας και θα συνεχίσουμε για το Μπαλουκλί, η Ζωοδόχος Πηγή με το Αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Στάση, επίσκεψη, προσκύνημα στο Πατριαρχείο και τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Επόμενη επίσκεψη στη Παναγία των Βλαχερνών πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κων/πολης. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο και ελεύθεροι για μία πρώτη βόλτα και γνωριμία με την Πόλη των πόλεων. Διαν/ση.

Ημέρα 3η: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ Πρωινό και αρχίζουμε την ξενάγηση μας από το θαύμα των αιώνων την Αγ. Σοφία, συνεχίζουμε με την Στέρνα του Ιουστινιανού, τον Ιππόδρομο, το Μπλέ Τζαμί, τη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά και θα ανέβουμε στον λόφο του Πιέρ Λοτί με teleferik (έξοδα εξ ιδίων) για να απολαύσουμε ένα καφέ και την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια (προαιρετικά) ακολουθεί η μεγάλη κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να δούμε τα όμορφα εξοχικά αρχοντικά των Ελλήνων. Θα φτάσουμε μέχρι το σημείο όπου ο Βόσπορος ενώνεται με τον Εύξεινο Πόντο όπου σύμφωνα με τον Στράβωνα, τον Ηρόδοτο και τον Ευριπίδη, ήταν οι Συμπληγάδες Πέτρες της μυθολογίας . Θα αποβιβαστούμε και θα μας περιμένει το λεωφορείο μας για να μας επιστρέψει μέσω της νέας μοντέρνας πόλης με τους ουρανοξύστες και τα πολυκαταστήματα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η: ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ Πρωινό και ώρα 08:00 συνεχίζουμε την γνωριμία μας με την Βασιλεύουσα με επίσκεψη στο Ντολμά Μπαχτσέ, το παλάτι του τελευταίου Σουλτάνου. Στη συνέχεια πέρασμα της Γέφυρας του Βοσπόρου για να βρεθούμε στην Ασιατική πλευρά της Κων/πολης, όπου από το Μπόσταντζι θα πάρουμε το καραβάκι για τα Πριγκηπόνησα και συγκεκριμένα για τη Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε με άμαξες (έξοδα εξ ιδίων) την περίφημη Θεολογική σχολή. Παραμονή για φαγητό στη Χάλκη και θα συνεχίσουμε με πέρασμα στην Πρίγκηπο με τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία με άμαξες ή με τα πόδια να κάνουμε τη βόλτα μας, να τα φωτογραφίσουμε και να πιούμε καφεδάκι. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Διαν/ση.

Ημέρα 5η: ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για την κλειστή αγορά του Καπαλί Τσαρσί με τα χιλιάδες καταστήματα. Κάντε τις βόλτες σας, ψωνίστε και μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στη χώρα του παζαριού. Το μεσημέρι αναχώρηση για τα σύνορα. Διατυπώσεις , διέλευση και το βραδάκι θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στην Ξάνθη. Τακτοποίηση , ξεκούραση , διαν/ση.

Ημέρα 6η : ΞΑΝΘΗ - ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ – ΠΑΤΡΑ Πρωινό και λίγος χρόνος στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη παραλία της Ασπροβάλτας όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό και κατόπιν αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας μέσω Εγνατίας οδού με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν για ξεκούραση και καφέ.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα