ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ

Αναχώρηση Χριστουγέννων : 23 - 30/12/2017 & Αναχώρηση Πρωτοχρονιάς -Θεοφανείων : 30/12/17 - 7/1/18

Η ρομαντική πρωτεύουσα των Μαγυάρων η Βουδαπέστη, η αρχοντική Βιέννη, η όμορφη Λιουμπλιάνα είναι πόλεις που αναδύουν άρωμα Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και σε μεταφέρουν όπως είναι στολισμένες εορταστικά σε…….. άλλες εποχές. Ελάτε να τις γνωρίσουμε με πλούσιο πρόγραμμα, άριστες υπηρεσίες και την ζεστή φιλική ατμόσφαιρα που εμείς ξέρουμε να δημιουργούμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 22/12: Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλατεία Ομόνοιας ώρα 05:00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Ιωάννινα. Σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού. Θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και πάντα μέσω της Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην Ημαθία, όπου στο ύψος του Πλατάνου θα κάνουμε άλλη μία σύντομη στάση. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ελληνο – Σκοπιανά σύνορα και τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4,5 ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις όπως Βράνια – Νις. Άφιξη το απόγευμα στο Νις, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 2η 23/12: Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας. Διατυπώσεις, διέλευση και το απόγευμα άφιξη στην γραφική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας , την όμορφη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η 24/12: Πρωινό και ώρα 09:00 ξεκινούμε να γνωρίσουμε την Βουδαπέστη που ο Δούναβης την χωρίζει στα δύο. Την πολύβουη Πέστη από όπου θα ξεκινήσουμε για να δούμε την πλατεία Ηρώων με τα αγάλματα των Ούγγρων Βασιλέων, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, την πολυσύχναστη οδό Αντράσσυ, τον Άγιο Στέφανο. Θα περάσουμε τη Γέφυρα των Αλυσίδων για να βρεθούμε στην πλευρά της Βούδας όπου θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματτίας και τον λόφο του Γκέλερτ. Θα κλείσουμε την περιήγησή μας με την κλειστή αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα κρασιά και αναμνηστικά. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτες στην χριστουγεννιάτικη αγορά Vaci Utca , μια ζεστή σοκολάτα στα φημισμένα καφέ Gerbaend & New York. Δείπνο, ή προαιρετική βραδινή έξοδο και διασκέδαση με τσιγγάνικα βιολιά. διαν/υση.

Ημέρα 4η 25/12:  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Πρωινό και ώρα 09:40 αναχώρηση για την όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας την Μπρατισλάβα. Σύντομη περιήγηση στην ατμοσφαιρική, πολύβουη παλιά πόλη με τα μπαρόκ κτίρια και χρόνος για καφέ. Συνεχίζουμε για την βασίλισσα του Βαλς την αυτοκρατορική Βιέννη. Πανοραμική περιήγηση και θα δούμε την Ρίνγκεστράσσε , την Όπερα, του Δημαρχείου, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών, το Εθνικό θέατρο, το Μπελβεντέρε κ.α. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η 26/12: Πρωινό και συνεχίζουμε την γνωριμία μας με την Αυστριακή πρωτεύουσα. θα δούμε τον Καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, την Ελληνική γειτονιά και θα ξεναγηθούμε στα ανάκτορα Σέμπρουν. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο να απολαύσετε μια βιενέζικη σοκολάτα ή ένα καφέ στα ατμοσφαιρικά καφέ Ζάχερ ή Σεντράλ, περιπλανηθείτε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές ή στον εμπορικό πεζόδρομο Κερτνερστράσσε με τα πολυκαταστήματα. Για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικά εδέσματα και με μουσική. Διαν/ση.

Ημέρα 6η 27/12: Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση μέσω πανέμορφης διαδρομής για την Λουμπλιάνα, την ρομαντική πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο (πανεπιστήμιο, καθεδρικό ναό, γέφυρα του Δράκου και άλλα). Χρόνος για φαγητό ή καφέ. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Ζάγκρεμπ την καταπράσινη πρωτεύουσα της Κροατίας. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 7η 28/12: Πρωινό και ώρα 08:30 ξεκινούμε την ξενάγηση του Ζαγκρεμπ η οποία περιβάλετε από δάση και πάρκα και βρίσκετε στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα. Θα ξεκινήσουμε από την Άνω πόλη με τα λιθόστρωτα σοκάκια. Θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό ναό του Αγ. Μάρκου με το καμπαναριό, τον Πύργο με την πέτρινη πύλη. Κατηφορίζοντας περιπατητικά προς την Κάτω πόλη θα διασχίσουμε τα μικρά δρομάκια μέχρι την κεντρική πλατεία με την εμπορική κίνηση και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Λίγος χρόνος για αγορές σουβενίρ και φωτογραφίες πριν αναχωρήσουμε για τα σύνορα Κροατίας – Σερβίας για να βρεθούμε αργά το απόγευμα στην πόλη του Βελιγραδίου. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο και πρώτη γνωριμία με την Σερβική πρωτεύουσα κάνοντας βόλτα στην Κνεζ Μιχαήλοβα και την Σκαρντάλια (την Πλάκα του Βελιγραδίου), τον πεζόδρομο με τα τις ταβέρνες και τις μουσικές.

Ημέρα 8η 29/12: Πρωινό και ώρα 08:30 ξεκινούμε την γνωριμία μας με τα αξιοθέατα του Βελιγραδίου. Θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Εθνικό Θέατρο , το κάστρο Καλεμεγδάν με την θέα στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, θα δούμε τον Πύργο Νεμπόζια όπου δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος, τον Άγιο Σάββα, το σπίτι των Λουλουδιών και άλλα. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Θες/νίκη με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν όπου θα φτάσουμε το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ξεκούραση.

Ημέρα 9η 30/12: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην στολισμένη νύμφη του Θερμαϊκού για βόλτες και αγορές. Το μεσημεράκι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα