Πρωτοχρονιά στην Χώρα της Παράδοσης και της Αινιγματικής Ομορφιάς

ΡΟΥΜΑΝΙΑ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΣΟΦΙΑ

Ανακαλύψτε τον κρυμμένο θησαυρό αυτής της χώρας, γεμάτη όμορφα δάση, επιβλητικά κάστρα και μαγευτικά βουνά. Χάρη στην πλούσια μεσαιωνική ιστορία της, διαθέτει μερικά από τα όμορφα κάστρα του κόσμου, χτισμένα σε πανέμορφα φυσικά τοπία, ενώ παράλληλα είναι σπαρμένη με παρθένα δάση, τα οποία, μάλιστα φιλοξενούν τον μεγαλύτερο πληθυσμό καφέ αρκούδας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ – ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 πρωινή από Πλατεία Ομόνοιας για Ρίο – Αντίρριο – Αμφιλοχία – Ιόνια οδό - Μπιζάνι όπου θα έχουμε στάση 30 λεπτά για το πρωινό μας καφεδάκι. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού και πάνω στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου για τη περιοχή της Βέροιας όπου θα έχουμε άλλη μία σύντομη στάση πριν αναχωρήσουμε για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα. Διατυπώσεις, διέλευση και ακολουθώντας παράλληλη διαδρομή με τον ποταμό Στρυμόνα και μέσω των στενών της Κρέσνα θα φτάσουμε το απόγευμα στη πόλη της Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η :ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Πρωινό, σύντομη περιήγηση της Σόφιας και αναχώρηση μέσω Πλέβεν και Ρούσε για τη γέφυρα του Δούναβη που είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας – Ρουμανίας. Διατυπώσεις συνόρων, διέλευση της γέφυρας και εντός Ρουμανικού εδάφους πλέον κατευθυνόμαστε προς το Βουκουρέστι Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πρώτη γνωριμία , δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 3η :  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Πρωινό και ώρα 08:30 θα αρχίσουμε τη γνωριμία μας με το Βουκουρέστι. θα περάσουμε από το  σήμα κατατεθέν της πόλης το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο , Πλατεία Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιον, το Εθνικό θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, και σημεία ενδεικτικά της ελληνικής παρουσίας στη πόλη οπως το Πατριαρχείο και η ελληνική Εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου, τον Πύργο της Φωτιάς, την Όπερα, τη Βουλή, στρατιωτική ακαδημία, πλατεία Ουνίρι, κήπο Τζιμίτσιου, το μουσείο του Χωριού το οποίο αποτελεί πιστή απεικόνιση της ζωής στην ύπαιθρο της χώρας και πληροφορεί τον επισκέπτη για την αγροτική αρχιτεκτονική  αλλά και τα είδη λαικής τέχνης που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στη ρουμανική επαρχία. κ.α. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για βόλτες και αγορές. Η δική μας πρόταση είναι να απολαύσετε το μεσημεριανό σας στο περίφημο Κάρο Κουμπέρε, με το παραδοσιακό σέρβις και τις υπέροχες μουσικές. Το βράδυ δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η :  ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Πρόγευμα και σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στους θρύλους και τις παραδόσεις  αυτής της χώρας. Πρώτος μας σταθμός η Σινάϊα γνωστή και ως Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας με το εκπληκτικό κάστρο Πέλες και το ιστορικό Μοναστήρι των Κατακουζηνών να ξεχωρίζει. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον Δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόφ. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία.Ελεύθερος χρόνος στη πόλη και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η :  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση για τα σύνορα Ρουμανίας – Βουλγαρίας. Διατυπώσεις , διέλευση και άφιξη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για βόλτα , δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η :  ΣΟΦΙΑ – ΠΑΤΡΑ Πρωινό και αναχώρηση για τα Κούλατα και τον συνοριακό σταθμό. Διατυπώσεις, διέλευση και συνεχίζουμε για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο προς όφελος των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η  ελληνική ταυτότητα (με αγγλικούς χαρακτήρες) η οποία θα πρέπει να έχει εκδροθεί απο το 2005 και μετά ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα