ΡΟΥΜΑΝΙΑ "ΚΑΡΠΑΘΙΑ "

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - (ΚΑΡΠΑΘΙΑ) ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

Ανακαλύψτε τον κρυμμένο θησαυρό αυτής της χώρας, γεμάτη όμορφα δάση, επιβλητικά κάστρα και μαγευτικά βουνά. Χάρη στην πλούσια μεσαιωνική ιστορία της, διαθέτει μερικά από τα όμορφα κάστρα του κόσμου, χτισμένα σε πανέμορφα φυσικά τοπία, ενώ παράλληλα είναι σπαρμένη με παρθένα δάση, τα οποία, μάλιστα φιλοξενούν τον μεγαλύτερο πληθυσμό καφέ αρκούδας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ – ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 πρωινή από Πλατεία Ομόνοιας για Ρίο – Αντίρριο – Αμφιλοχία – Ιόνια οδό - Μπιζάνι όπου θα έχουμε στάση 30 λεπτά για το πρωινό μας καφεδάκι. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού και πάνω στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου για τη περιοχή της Βέροιας όπου θα έχουμε άλλη μία σύντομη στάση πριν αναχωρήσουμε για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα. Διατυπώσεις, διέλευση και ακολουθώντας παράλληλη διαδρομή με τον ποταμό Στρυμόνα και μέσω των στενών της Κρέσνα θα φτάσουμε το απόγευμα στη πόλη της Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, βόλτα στο κέντρο, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η :ΣΟΦΙΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ  Πρωινό και ώρα 08:30 αναχώρηση μέσω Πλέβεν και Ρούσε για τη γέφυρα του Δούναβη που είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας – Ρουμανίας. Διατυπώσεις συνόρων, διέλευση της γέφυρας και εντός Ρουμανικού εδάφους πλέον κατευθυνόμαστε προς το Βουκουρέστι όπου θα συναντήσουμε τον ξεναγό μας και θα έχουμε στάση για φαγητό πριν συνεχίσουμε για τη περιοχή των Καρπαθίων και την όμορφη πόλη του Μπρασόβ ή την Σινάϊα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πρώτη γνωριμία , δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 3η :  ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ – ΣΙΝΑΪΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Πρωινό και ώρα 08:30 αναχώρηση μέσω θαυμάσιας διαδρομής σε καταπληκτική φύση , για Ποϊάνα Μπρασόβ και Φρούριο Μπράν το κάστρο του τοπικού ηγεμόνα Vlad Tepes, που η δυτική λογοτεχνία τον ταύτισε με τον θρύλο του Δράκουλα. Επίσκεψη , λίγος χρόνος για αναμνηστικά και αναχώρηση για ένα άλλο κοσμοπολίτικο θέρετρο των Καρπαθίων τη Σινάϊα που ήταν κάποτε τόπος παραθερισμού υψηλών προσώπων. Εκεί έκτισε και ο βασιλιάς Κάρολος ο Ά το θερινό του παλάτι, το περίφημο παλάτι Πέλες το οποίο θα επισκεφθούμε. Ακόμη θα δούμε το Μοναστήρι των Κατακουζηνών και θα έχουμε χρόνο για βόλτα και φωτογραφίες πριν αναχωρήσουμε για τη ρομαντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το όμορφο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η :  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Πρωινό και ώρα 08:30 θα αρχίσουμε τη γνωριμία μας με το Βουκουρέστι βλέποντας το ιστοριό κέντρο και τα αξιοθέατα ΠΛατεία Βικτοριέι και Ουνιβερσιτάτζι, το Αθήναιον, το Εθνικό θέατρο του Λούκα Καρατζιάλε, την πατριαρχική εκκλησία, τον Πύργο της Φωτιάς, την Όπερα, τη Βουλή, στρατιωτική ακαδημία, πλατεία Ουνίρι, κήπο Τζιμίτσιου, το μουσείο του Χωριού κ.α. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για βόλτες και αγορές. Η δική μας πρόταση είναι να απολαύσετε το μεσημεριανό σας στο περίφημο Κάρο Κουμπέρε, με το παραδοσιακό σέρβις και τις υπέροχες μουσικές. Το βράδυ δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η :  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση για τα σύνορα Ρουμανίας – Βουλγαρίας. Διατυπώσεις , διέλευση και διασχίζοντας το εσωτερικό της Βουλγαρίας μέσω Βελίκο Τάρνοβο και ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση θα βρεθούμε στην πατρίδα του Σπάρτακου, το Σαντάνσκι αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για βόλτα , δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η :  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ώρα 11:30 αναχώρηση για τα Κούλατα και τον συνοριακό σταθμό. Διατυπώσεις, διέλευση και συνεχίζουμε για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο προς όφελος των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η  ελληνική ταυτότητα (με αγγλικούς χαρακτήρες) η οποία δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί πάνω απο 15 χρόνια ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα