ΣΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΝΕΟΥΜ - ΣΠΛΙΝΤ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΤΙΡΑΝΑ - ΔΥΡΑΧΕΙΟ

Ελάτε να  σας γνωρίσουμενα τις πραγματικές Δαλματικές Ακτές με διανυκτερεύσεις σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* , πλούσιες ξεναγήσεις και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στα χρήματα που πληρώνετε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ! ΣΑΣ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ - ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ– ΤΙΡΑΝΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Μνημείο Ζέρβα. Στάση 30 λεπτά για το πρωινό μας καφεδάκι και συνεχίζουμε προσπερνώντας την πόλη των Ιωαννίνων για τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα της Κακαβιάς. Διατυπώσεις, διέλευση και συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα περάσουμε από το Τεπελένι, το Φίερι για να βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας την πόλη των Τιράνων όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό και κατόπιν σύντομη περιήγηση στο κέντρο όπου θα δούμε την Πλατεία Σκεντέρμεη , το τζαμί, τον Πύργο του Ρολογιού, το Εθνικό Μουσείο, κρατικά κτίρια και το μεγάλο πάρκο. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΝΕΟΥΜ Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:00π.μ. για Σκόνδρα και τα σύνορα Αλβανίας – Μαυροβουνίου. Συνοριακές διατυπώσεις, διέλευση και σύντομη στάση για φωτογραφίες στο καταπληκτικό σκηνικό του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζουμε με στάση στη μεσαιωνική πόλη της Μπούτβα που αναφέρεται στις τραγωδίες του Σοφοκλή. Χρόνος για περιήγηση, βόλτα, φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη του Νεούμ. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ Πρωινό και ώρα 08:30π.μ. αναχώρηση για γνωριμία με την μεσαιωνική πόλη που βομβαρδίστηκε ανηλεώς και καταστράφηκαν πολλά κτίρια της το 1991 αλλά σήμερα έχουν αποκατασταθεί πλήρως και τίποτα δεν θυμίζει την καταστροφή.  Θα δούμε το Καθεδρικό ναό του Αγίου Βλασίου, το Κυβερνείο Rector Palace , το Μέγαρο Σπόντζα, τα τείχη και πολλά μεσαιωνικά κτίρια. Ολόκληρη η πόλη του Ντουμπρόβνικ προστατεύεται από την Unesco. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ, αναμνηστικά (ή προαιρετικά για κρουαζιέρα στον κόλπο του Ντουμπρόβνικ και το νησάκι Λόκρουμ. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η : ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΝΤ Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε δύο ακόμα όμορφες μεσαιωνικές πόλεις των Δαλματικών ακτών. Το Τρογκίρ (αρχαίο Τραγούριον) όπως αναφέρεται από τον Στράβωνα. Με 2300 χρόνων ιστορία επηρεασμένη από τους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Βενετούς. Μια πόλη νησί που περιλαμβάνει πολλά ανάκτορα, ναούς και πύργους, αποτελεί το καλύτερο σωζόμενο Ρωμανό – Γοτθικό συγκρότημα στην Αδριατική. Χρόνος για περιήγηση, βόλτα, φωτογραφίες, καφεδάκι. Συνεχίζουμε για μια ακόμα όμορφη, ιστορική πόλη της Κροατίας το Σπλιτ, την οποία διάλεξε ο Διοκλητιανός για να χτίσει το παλάτι του. Επίσκεψη στο Ρωμαϊκό Ανάκτορο και χρόνος για βόλτα και φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η : ΤΣΑΦΤΑΤ – ΚΟΤΟΡ - ΣΚΟΝΔΡΑ Πρωινό και αναχώρηση Τσαφτάτ ένα όμορφο ψαροχώρι και αποικία των αρχαίων Ελλήνων με το όνομα Επίδαυρος τον 6ο π.χ. αιώνα όπου θα έχουμε στάση για ένα καφεδάκι πριν συνεχίσουμε για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φιόρδ της Νότιας Ευρώπης στον κόλπο του Κότορ με την τειχισμένη μεσαιωνική ομώνυμη του Κότορ την οποία θα επισκεφτούμε για να δούμε τον Ναό του Αγίου Τρύφωνα, τα μεσαιωνικά παλάτια και θα έχουμε χρόνο για μεσημεριανό φαγητό. Νωρίς το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για τα σύνορα Μαυροβουνίου – Αλβανίας. Διέλευση και το βραδάκι θα βρεθούμε στην πόλη Σκόνδρα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η : ΔΥΡΡΑΧΙΟ - ΠΑΤΡΑ Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Δυρραχίου την αρχαία Επίδαμνο απ΄ όπου ξεκινούσε η περίφημη αρχαία Εγνατία Οδός. Άφιξη, χρόνος στην παραλία για βόλτα και φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄ οδόν για καφέ και ξεκούραση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος εφόσον κριθεί σκόπιμο χωρίς παραλείψεις

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα.