ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΤΜΟΦΑΙΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ

Η ρομαντική πρωτεύουσα των Μαγυάρων η Βουδαπέστη, η αρχοντική Βιέννη & η παραμυθένια χρυσή Πράγα είναι πόλεις που αναδύουν άρωμα Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και σε μεταφέρουν όπως είναι στολισμένες εορταστικά σε…….. άλλες εποχές. Ελάτε να τις γνωρίσουμε , να περαπτήσουμε στις υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες αγορές και να απολαύσουμε ένα σύγχρονο παραμύθι μέσα απο ένα πλούσιο πρόγραμμα με άριστες υπηρεσίες και καλή τιμή!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΕΞΥΠΝΗ ΚΡΑΤΗΣΗ : Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας με προκαταβολή 250,οοΕ κατ' άτομο σε μετρητά  έως 30/11 (δεν ισχύει για πιστωτική - χρεωστική κάρτα) και κερδίστε έκπτωση 30,οοΕ κατ' άτομο

Ημέρα 1η 29/12: ΠΑΤΡΑ – ΝΙΣ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Μπιζάνι. Στάση για καφέ 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για Μέτσοβο – Βέροια. Άλλη μια σύντομη στάση επί της εθνικής οδού και κατευθυνόμαστε προς τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4,5 ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις όπως Βράνια – Νις. Άφιξη το απόγευμα στο Νις, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 2η 30/12: ΝΙΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Πρωινό και αναχώρηση 08:30 για Βουδαπέστη. Προσπερνούμε το Βελιγράδι και το Νόβισαντ για να φτάσουμε στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας . Διατυπώσεις, διέλευση. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Πρώτη πανοραμική περιήγηση στο κέντρο, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 3η 31/12: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Πρωινό και ώρα 09.00 ξεκινάμε να γνωρίσουμε την όμορφη Ουγγρική πρωτεύουσα που ο Δούναβης τη χωρίζει στα δύο. Την πολύβουη Πέστη από όπου θα ξεκινήσουμε για να δούμε την πλατεία Ηρώων με τα αγάλματα των Ούγγρων Βασιλέων, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, την πολυσύχναστη οδό Αντράσσυ, τον Άγιο Στέφανο. Θα περάσουμε τη Γέφυρα των Αλυσίδων για να βρεθούμε στην πλευρά της Βούδας όπου θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματτίας και τον λόφο του Γκέλερτ. Θα κλείσουμε την περιήγησή μας με την κλειστή αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα κρασιά και αναμνηστικά. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτες, φωτογραφίες ή μια σοκολάτα στα φημισμένα καφέ Gerbaend & New York. Δείπνο, διαν/υση.

ΗΜΕΡΑ 4η 1/1: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση με προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την όμορφη Μπρατισλάβα, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και λίγο χρόνο για φωτογραφίες και καφέ (παραμονή 2 ½ ώρες περίπου). Στη συνέχεια αναχώρηση για τα σύνορα με την Τσεχία, διατυπώσεις, διέλευση. Αργά το απόγευμα άφιξη στη πρωτεύουσα της Τσεχίας την ρομαντική Πράγα. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/υση.

ΗΜΕΡΑ 5η 2/1: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΡΑΓΑΣ Πρωινό και ώρα 09.00 ξεκινάμε με τον ξεναγό μας να γνωρίσουμε την Χρυσή Πόλη. Θα δούμε το κάστρο Χρατσάνι, το μοναστήρι Στράχοβ, το Λορέτο, τον Άγιο Βίτο, τον Αγ. Γεώργιο, την Γέφυρα του Καρόλου, την Βασιλική Οδό, το Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι, την Μάλα Στράνα και άλλα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας να εξερευνήσετε τα μεσαιωνικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου, να φωτογραφίσετε, να αγοράσετε αναμνηστικά, να απολαύσετε μια σοκολάτα σε κάποιο ατμοσφαιρικό καφέ. Μια καλή πρόταση για διασκέδαση το βράδυ είναι η επίσκεψη σε μια τυπική τσέχικη μπυραρία με τοπικές μπύρες και τσέχικη κουζίνα ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας. Διαν/υση.

ΗΜΕΡΑ 6η 3/1: ΤΣΕΣΚΙ ΚΡΟΥΜΛΟΒ – ΒΙΕΝΝΗ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής για την μεσαιωνική πόλη του Τσέσκι Κρούμλοβ κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Θεωρείται η δεύτερη ομορφότερη πόλη της Τσεχίας μετά την Πράγα και προστατεύεται από την UNESCO. Είναι τειχισμένη και εντός των τειχών της υπάρχουν θησαυροί αρχιτεκτονικής όπως τα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια, η κρυφή γέφυρα, οι εκκλησίες, το κάστρο, τα στενά δρομάκια και οι χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα που τρέχουν σε διάφορα σημεία της πόλης. Θα έχουμε δυόμιση ώρες περίπου στη διάθεση μας για περιήγηση, φωτογραφίες, καφέ και κατόπιν θα συνεχίσουμε για την Αυστριακή πρωτεύουσα της αρχοντική Βιέννη. ‘Άφιξη, τακτοποίηση, πρώτη γνωριμία, δείπνο. Διαν/υση.

ΗΜΕΡΑ 7η 4/1: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΙΕΝΝΗΣ Πρωινό και ώρα 08.30 ξεκινάμε την γνωριμία μας με την Αυστριακή πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε με την Ρίνγκεστράσσε και το κέντρο με τα μοναδικά κτίρια της Όπερας, του Δημαρχείου, το χειμερινό ανάκτορο των Αμβούργω ν Χόφμπουργκ, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών, τον Καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, την παλιά ελληνική συνοικία και φυσικά επίσκεψη στο παλάτι της Σίσυ, στα ανάκτορα του Σένμπρουν και άλλα. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να το περάσουμε όπως επιθυμείτε (αγορές, Πύργο του Δούναβη, κάποιο μουσείο ή απλά δοκιμάστε Ζάχερ Τόρτερ συνοδευμένη από μια βιενέζικη σοκολάτα. Δείπνο, διαν/ση

ΗΜΕΡΑ 8η 5/1: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΑΡΑΣΙΝ ή ΝΙΣ Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση για την Σερβία και το Παρασίν ή Νις μέσω των αυτοκινητοδρόμων της Ουγγαρίας και της Σερβίας διασχίζοντας όμορφες περιοχές και με τις ανάλογες στάσεις στην διαδρομή για καφέ, φαγητό, ξεκούραση. Άφιξη το βραδάκι στο ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 9η 6/1: ΝΙΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Πρωινό, σύντομη περιήγηση στην Νις και αναχώρηση για τα σύνορα Σερβίας – Σκοπίων. Διατυπώσεις, διέλευση και θα διασχίζουμε την χώρα των Σκοπίων με ενδιάμεση στάση για να βρεθούμε αργά το μεσημέρι στα σύνορα των Ευζώνων. Διέλευση και μέσω Εγνατίας και Ιονίας οδού με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και συντροφιά τις μοναδικές εικόνες και τις όμορφες αναμνήσεις του ταξιδιού θα φτάσουμε το βραδάκι στην πόλη μας.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) η οποία δεν πρέπει να έχει εκδοθεί πάνω από 15 χρόνια πριν ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα