ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΡΙΛΑ

Κοντινά, οικονομικά, με άριστες υπηρεσίες και τη ζεστή συντροφιά του γραφείου μας. Ένα ταξίδι για όλους!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η :  ΠΑΤΡΑ – ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλατεία Ομόνοιας ώρα 05:30 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Ιωάννινα. Σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού. Θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και πάντα μέσω της Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην Ημαθία, όπου στο ύψος του Πλατάνου θα κάνουμε άλλη μία σύντομη στάση. Συνεχίζουμε για τα σύνορα του Προμαχώνα. Έλεγχος και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, τη πατρίδα του Σπάρτακου μέσω Κούλατα Μέλνικ κατά μήκος της γραφικής κοιλάδας τους Στρυμόνα και του παραπόταμου αυτού Ρίλσκι. Άφιξη στο Σαντάνσκι και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό στο κέντρο και την αγορά. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη πρωτεύουσα Σόφια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική Φιλιππούπολη. Ξενάγηση – πεζή περιήγηση στη παλιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα διάσπαρτα Ελληνικά αρχοντικά όπως το σπίτι του Κουγιουμτζόγλου (όπου σήμερα στεγάζεται το Εθνογραφικό μουσείο), τον Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, το αρχαίο θέατρο. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο με την αγορά για φαγητό και ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΟΦΙΑ Πρωινό και ξενάγηση στα αξιοθέατα της Βουλγαρικής πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Καθεδρικό ναό μνημείο του Αλεξάντερ Νέφσκι, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, την πλατεία της 9ης Σεπτεμβρίου , τις εκκλησίες του Αγ. Νικολάου (Ρωσική), το μνημείο των Απελευθερωτών στην πλατεία Ναρόντο Σομπράνιε, το Πάρκο Ελευθερίας και άλλα. Κατόπιν ελεύθεροι για φαγητό και για « shopping » στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ ή σάουνα ή απλά να ξεκουραστείτε . Το βράδυ  μπορούμε να γλεντήσουμε και να απολαύσουμε ένα φολκλορικό πρόγραμμα σε παραδοσιακή ταβέρνα (έξοδα εξ ιδίων). Διαν/ση.

Ημέρα 4η : ΣΟΦΙΑ – ΡΙΛΑ – ΠΑΤΡΑ Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:30 πρωινή για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλα 10ου αιώνα μέσω θαυμάσιας διαδρομής (εφόσον το επιτρέπει το οδικό δίκτυο). Παραμονή για επίσκεψη στο ναό, το μουσείο και τους άλλους χώρους της Μονής. Αγορές ξυλόγλυπτων εικόνων και άλλων αναμνηστικών. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα σύνορα Κούλατα και κάπου στη διαδρομή σύντομη στάση για φαγητό. Έλεγχος – διέλευση και συνεχίζουμε τη διαδρομή της επιστροφής μέσω Εγνατίας οδού με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο , για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς βέβαια παραλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες) η οποία δεν πρέπει να έχει εκδοθεί πριν από το 2005 ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα