ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Αμμάν - Γέρασα - Πέτρα – Μπέιντα - Μάνταμπα - Όρος Νέμπο - Κεράκ - Ουάντι Ραμ - Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα  

 ! ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ !

Απο το αρχαιολογικό δέος της Πέτρας και το κομφούζιο του Αμάν , μέχρι τα συναπαντήματα με τους Βεδουίνους  στη μέση της ερήμου , το ταξίδι στην Ιορδανία είναι πλούσιο σε εικόνες, γεύσεις και ανατολίτικες εμπειρίες. Η επιβλητικότητα των ελληνιστικών και όχι μόνο μνημείων , όπως η Αντιόχεια, τα Γάδαρα, η Πέλλα, το Δίον, η Φιλαδέλφεια (Αμάν), η Ίππος, τα φρούρια Αρ Ραμπαντχ και Καράκ καθώς και τα βυζαντινά μνημεία της χώρας, κατατάσσουν την Ιορδανία σε ένα μοναδικό προορισμό που πρέπει να επισκεφθεί κανείς!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία, σμιλεμένα στους βράχους, δείγματα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης των Ναβαταίων, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και ίχνη νεότερης ιστορίας χαραγμένα ανεξίτηλα στην έρημο. Μην διστάσετε να μας ακολουθήσετε, αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Πάτρα – Ελευθέριος Βενιζέλος – Αμμάν - Νεκρά θάλασσα Συγκέντρωση και αναχώρηση 06:30 πρωινή για Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνάντηση με τον ξεναγό της εκδρομής, έλεγχος, παράδοση αποσκευών και πτήση για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη και άμεση οδική μεταφορά στη Νεκρά Θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Νεκρά θάλασσα - Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ – Άκαμπα Μετά το πρωινό λίγος χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσετε κάνοντας χαμάμ ή χαρίζοντας στον εαυτό σας ένα μοναδικό spa! Θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε στην Νεκρά Θάλασσα και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες των νερών της που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Άκαμπα. Ενδιάμεσα θα κάνουμε στάση στο Ουάντι Ραμ, την έρημο του Λορενς της Αραβίας μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς κατά την διάρκεια της Αραβικής Εξέγερσης το 1916. Θα απολαύσουμε μια μοναδική εκδρομή. Θα αφήσουμε το πούλμαν μας και με Jeep 4Χ4 (με καρότσα) θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι, οι πρώτοι κάτοικοι του οποίου έφθασαν εκεί κατά την Παλαιολιθική εποχή. Στους βράχους του θα δούμε δεκάδες κωδικοποιημένα μηνύματα, γραμμένα στα Ναβαταϊκά ή στην γραφή των Θαμουδένων, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 7ο αιώνα μΧ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Άκαμπα, το λιμάνι της χώρας πάνω στην Ερυθρά θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην όμορφη παραθαλάσσια πόλη, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Άκαμπα Πρωινό, επίσκεψη στην εξαρχία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και συνάντηση με τον Πατριαρχικό έξαρχο Πατέρα Κλαύδιο. Η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για χαλάρωση και προσωπικές βόλτες στη πόλη. Δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 4η: Άκαμπα (Πέτρα -ξενάγηση) Πρωινό και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της μοναδικής Πέτρας, εκεί που το χέρι του Θεού και ο νους του ανθρώπου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι το μοναδικό. Ρεκέμ (η πολύχρωμη), Σέλα (βράχος) και Πέτρα είναι τα ονόματα που είχε αυτή η πόλη μέσα στο πέρασμα της ιστορίας. Πρωτεύουσα των Ναβαταίων, αυτού του λαού νομαδικού λαού προερχόμενου από την Σαουδική Αραβία, λαού που πλούτισε από την διακίνηση των εμπορευμάτων από την Ανατολή προς τα λιμάνια της Μεσογείου και της Αιγύπτου, καθώς και από τον ανεφοδιασμό με νερό και τρόφιμα των καραβανιών. Αν και η δόξα τους κράτησε μόλις δύο αιώνες, σε αυτό το χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μνημεία που παραμένουν μέχρι σήμερα, μάρτυρες του πλούτου και της καλαισθησία τους. Θα περπατήσουμε μέσα στο φαράγγι (Σικ) που περνάει μέσα από ψηλούς βράχους που φθάνουν σε ύψος τα 100 μ, για να φθάσουμε στο τέλος του μπροστά από το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πλέον γνωστό και πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Συνεχίζουμε τον περίπατό μας στο εσωτερικό σικ και τον δρόμο των προσόψεων, το θέατρο, τους Βασιλικούς τάφους, την Βασιλική και τον βυζαντινό καθεδρικό ναό, που ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα. Τελειώνουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης, όπου και βρίσκεται η οδός με την κιονοστοιχία, το τέμενος, τον ναό του φτερωτού λιονταριού και τον ναό της κόρης του Φαραώ. Χρόνου επιτρέποντος θα κάνουμε μια σύντομη στάση και ξενάγηση την Μπέιντα, την «Μικρή Πέτρα» όπου θεωρείται ένα σημαντικό προάστιο της Πέτρας, για τους εμπορικούς δρόμους του Βορρά. Όπως και στην Πέτρα τα κτίρια είναι εξίσου εντυπωσιακά όπου θα δούμε αποθήκες και τάφους, κανάλια νερού και δεξαμενές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άκαμπα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Άκαμπα – Κεράκ – Μάνταμπα – Όρος Νέμπο - Αμμάν Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Αμμάν. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μ.Χ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και του Ισραήλ. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, κατευθυνόμαστε προς τη πόλη Κεράκ, τη παλιά πρωτεύουσα του βιβλικού βασιλείου Μοάμπ. Γι αυτό το λόγο, το κάστρο της περιοχής είναι γνωστό ως το κάστρο των Μοαβιτών. Κτίστηκε το 1142 στα ερείπια των τειχών που χρονολογούνται από τα χρόνια των Ναβαταίων. Δέχθηκε διαδοχικά επιθέσεις από ομάδες των Σαλαντίν το 1183 και 1184 έως τη τελική του πολιορκία το 1188. Στη συνέχεια ανακατασκευάστηκαν τμήματα του στη διάρκεια των χρόνων από τους Άραβες και προτέθηκαν κομμάτια από σκούρα ηφαιστειακή τούφα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Αμμάν (ξενάγηση πόλης, Γέρασα) Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιπλάνησή μας σε αυτή την πανάρχαια και συνάμα σύγχρονη πόλη που ακούει στο όνομα Αμμάν. Υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες και αποδείξεις πως κατοικείται για τουλάχιστον 9000 χρόνια. Με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν την συναντάμε ως πρωτεύουσα των Αμμονιτών, όπως αναφέρεται και στην Βίβλο, αργότερα γίνεται Φιλαδέλφεια, προς τιμήν των Πτολεμαίων και αποτελεί τμήμα της ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης και τέλος παίρνει το σημερινό της όνομα την εποχή της πρώτης ισλαμικής δυναστείας, αυτής των Ομμαγιαδών. Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την Ακρόπολη, ιδανικό σημείο, μιας και από την κορυφή της μπορούμε να θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο του Αμμάν. Στην ακρόπολη θα θαυμάσουμε τα κατάλοιπα του Ναού του Ηρακλή, Βυζαντινές εκκλησίες και το Ανάκτορο των Ομμαγιαδών. Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πολυσύχναστο κέντρο, όπου θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Οντεόν και θα θαυμάσουμε (εξωτερική επίσκεψη) το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ, που το έκτισε προς τιμήν του πατέρα του Χουσεϊν. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το παζάρι της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας στο Αμμάν, αναχωρούμε για τα Γέρασα, που αναφέρεται και ως η «Πομπηϊα της Ανατολής». Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης και η ίδρυσή της αποδίδεται στον Μέγα Αλέξανδρο ή στον στρατηγό του Περδίκα, για να εγκατασταθούν εκεί οι γερασμένοι Μακεδόνες στρατιώτες. Στην επίσκεψή μας θα θαυμάσουμε τον ιππόδρομο, την μοναδική οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το νότιο και το βόρειο θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος, αλλά και τρεις από τις βυζαντινές της εκκλησίες, η μια εκ των οποίων έχει να επιδείξει σπάνια μωσαϊκά. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Αμμάν - Αθήνα Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για την πτήση μας πίσω στην Αθήνα. Παραλαβή αποσκευών και επιστροφή με πούλμαν στην πόλη μας πλημμυρισμένοι από τις μαγικές εικόνες αυτού του ξεχωριστού ταξιδιού

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις. Το τελικό ενημερωτικό διαμορφώνεται περίπου 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Το ταξίδι στη Ιορδανία προσφέρει σημαντικές εμπειρίες για τον ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει τις ομορφιές, τα μνημεία και την ιστορία αυτού του πολιτισμού αρκεί να μπορεί και να θέλει κανείς να προσαρμοστεί στις συνθήκες που επικρατούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για το ταξίδι στην Ιορδανία απαιτείται  το ελληνικό διαβατήριο  σε ισχύ τουλάχιστον 6μήνες απο την  ημερηομηνία εξόδου απο την χώρα της Ιορδανίας το οποίο και θα πρέπει να προσκομίζεται (φωτοτυπία)  κατά την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή για την έκδοση της βίζας

ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ROYAL JORDANIAN

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Αμμάν

12.35

14.40

Αμμάν – Αθήνα

09.25

11.50