ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ "ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ"

ΡΗΓΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΑ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ  - ΣΥΡΡΑΚΟΥΣΕΣ

ΝΟΤΟ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ

Ελάτε να σας γνωρίσουμε τα γραφικά χωριά της Απουλίας που επιμένουν να θυμίζουν Ελλάδα, παραδίδοντας μαθήματα ιστορίας με κατοίκους που σε περιμένουν να σου τραγουδήσουν στη γρεκάνικη διάλεκτο και να σε φιλέψουν σαν να σε ήξεραν πάντα. Ένα υπέροχο ταξίδι γεµάτο από πανέµορφα χωριά και πολιτείες, µνηµεία και αξιοθέατα κάθε είδους, κι όλα αυτά µέσα σε µια ατµόσφαιρα απλότητας και οικειότητας που πραγµατικά σε κερδίζει αµέσως και σε κάνει να νοιώθεις δέος για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό!!! Ένα οδοιπορικό στη Μεγάλη Ελλάδα στις αρχαίες Ελληνικές αποικίες της Νοτίου Ιταλίας και της Σικελίας. Ο Τάραντας , η «Φλωρεντία του Νότου» το όμορφο Λέτσε, το Καλημέρα, το χωριό των τρούλων Αλμερομπέλο, La cosa nostra (το σπίτι της μαφίας) η ξεχωριστή Σικελία με το μεσαιωνικό Παλέρμο, τη κοσμοπολίτικη Ταορμίνα, την γραφική Κατάνια, τις Συρακούσες του Αρχιμήδη και τους Κήπους της Νάξου, είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της Ελληνικής παρουσίας για πολλούς αιώνες στη περιοχή. Ένα ιδιαίτερο μοναδικό ταξίδι εμπειριών και εικόνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση στο λιμάνι της Πάτρας 15:30 Τακτοποίηση αποσκευών, συνάντηση με τον αρχηγό της κεδρομής, επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 18:00 απόπλους. Διαν/ση εν πλω.

Ημέρα 2η: ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ – ΡΗΓΙΟ Άφιξη στο Μπάρι 08:30 τοπική ώρα και άμεση αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι με τους ιδιαίτερους τρούλους και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Σύντομη περιήγηση, καφεδάκι και συνεχίζουμε με επόμενο σταθμό το Μεταπόντιο όπου θα έχουμε σύντομη στάση για να δούμε το Δωρικό Πάρκο και το Ναό της Λακινίας Ήρας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας στην Καλαβρία θα βρεθούμε νωρίς τοα απογευματάκι στο Ρέτζιο όπου θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο του Ρήγιου για να δούμε τους «Πολεμιστές του Ριάτσε» δύο μοναδικά μπρούτζινα αγάλματα και θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την παρουσία της Αρχαίας Ελλάδας στην περιοχή. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η: ΜΕΣΣΗΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ Πρωινό και πέρασμα από τα θρυλικά στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης για να βρεθούμε στην Σικελία και την Μεσσήνα όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση στην πόλη, την γενέτειρα του Αντονέλλο ντα Μεσσήνα στον οποίο οφείλει το όνομά της. Θα δούμε το αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του Ντουόμο και θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε κατά μήκος των ακτών της βόρειας πλευράς των ακτών της Σικελίας με επίσκεψη στην Κεφαλού όπου θα δούμε την Πιάτσα Ντουόμο με τον καθεδρικό και τα βυζαντινά ψηφιδωτά και θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα κα πιο σημαντική πόλη της Σικελίας το Παλέρμο στους πρόποδες του βουνό Πελεγκρίνο. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση

Ημέρα 4η: ΠΑΛΕΡΜΟ Πρωινό και ξενάγηση στο μεσαιωνικό αλλά και σε πολλά σημεία μπαρόκ Παλέρμο. Πρώτη επίσκεψη στο λόφο Μονρεάλε όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός ναό με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Συνεχίζουμε με το Παλάτι (έδρα των Νορμανδών βασιλέων) σήμερα Κοινοβούλιο της Σικελίας, Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής», το Μέγαρο της Γερουσίας, το θέατρο Μάσιμο, την πλατεία Γαριβάλδη, την Μαρτοράνα με τα βυζαντινά ψηφιδωτά και άλλα. Το απόγευμά σας ελεύθερο για βόλτες, ξεκούραση. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ  Πρωινό και αναχώρηση για τον Ακράγαντα μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας (η ομορφότερη πόλη των θνητών κατά τον Πίνδαρο). Είναι το σημερινό Αγριτσέντο πατρίδα του Λουίτζι Πιραντέλλο, δημιουργού του μοντέρνου Ιταλικού θεάτρου. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο «Κοιλάδα των Ναών» όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, του Δία, των Διόσκουρων και του Ηφαίστου. Στην συνέχεια ακολουθώντας μια διαδρομή που θα μας αποκαλύψει την ενδοχώρα της Σικελίας θα βρεθούμε στην Κατάνια την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας με ιστορία τριών χιλιετιών, το ιστορικό κέντρο της οποίας προστατεύεται από την UNESCO. Η αρχαία Κατάνεια ιδρύθηκε τον 7ο π.Χ αιώνα από Χαλκιδείς αποίκους της Σικελικής Νάξου και γνώρισε μεγάλη οικονομική και πολιτισμική άνθηση κατά την Αρχαϊκή εποχή. Σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο (Πλατεία Ντουόμο, Αγία Αγάθη, Κρήνη Ελέφαντας, Καστέλο Ουρσίνο κ.α.). Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΝΟΤΟ Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες την σημαντικότατη πόλη του Αρχιμήδη, αποικία των Κορινθίων. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αυτί του Διονύσου», το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Θα συνεχίσουμε με το νησάκι Ορτυγία όπου θα δούμε το Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη, τον Καθεδρικό Ναό ο οποίος είναι ο αρχαίος Ναός της Αθηνάς, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσίας με το αριστούργημα του Καραβάτζιο « Η ταφή της Σάντα Λουτσία» και φυσικά την πηγή της Αρέθουσας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην πόλη μπαρόκ Νότο που συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco όπου θα έχουμε περιήγηση και χρόνο ελεύθερο. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 7η: ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΓΚΑΛΑΝΤΙΝΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη, κοσμοπολίτικη Ταορμίνα. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ, συγγραφέων, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στους επισκέπτες της. Θα έχουμε περιήγηση και θα δούμε το Παλάτσο Κορβάϊα, το αρχαίο ελληνικό θέατρο με πανοραμική θέα στην θάλασσα και την Αίτνα, την Πιάτσα Νόβε Απρίλε με την εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου, τον Πύργο του Ρολογιού. Κατόπιν αναχώρηση, πέρασμα με το Ferry boat από την Μεσσήνα και το απόγευμα θα βρεθούμε στην περιοχή του Σαλέντο σε ένα από τα Ελληνόφωνα χωριά την Γκαλαντίνα όπου θα διαν/σουμε. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 8η: ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ Πρωινό και περιήγηση στα υπόλοιπα Ελληνόφωνα χωριά Στερνατία – Καλημέρα – Μαρτάνο όπου ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίνγκο» η προέλευση της οποίας χάνεται στα βάθη του χρόνου. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Απουλίας το Λέτσε την «Φλωρεντία του Νότου» όπως την αποκαλούν, την πόλη μπαρόκ του Αγίου Ορόντζο. Θα έχουμε περιήγηση και θα δούμε το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού την Πλατεία Ντουόμο κ.α. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, φωτογραφίες. Νωρίς τοα απόγευμα αναχώρηση για το Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες, απόπλους.

Ημέρα 9η: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξεκουραζόμαστε και απολαμβάνουμε το ταξίδι της επιστροφής με τους ήχους του Γκρίκο στα αυτιά μας και αναπολώντας τις μοναδικές εικόνες του υπέροχου αυτού ταξιδιού. Άφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας. Αποβίβαση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος εφόσον κριθεί σκόπιμο χωρίς παραλείψεις

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση με ημερομηνία έκδοσης από 2005 και μετά. Σας συστήνουμε εάν διαθέτετε ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ να μας καταχωρείτε κατά προτίμηση το διαβατήριο και όχι την ταυτότητα . Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων εάν κάποιος διαθέτει μόνο ελληνική ταυτότητα με έκδοση από 2005 και μετά δεν έχει κανένα πρόβλημα συμμετοχής στο ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μας προσκομίζεται τα έγγραφα σας στο γραφείο με την επικύρωση της κράτησης για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα.