ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΑΤΜΟΦΑΙΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  - ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η αρχοντική Βιέννη με το αυτοκρατορικό σκηνικό και η ρομαντική πρωτεύουσα των Μαγυάρων η Βουδαπέστη,  είναι πόλεις που αναδύουν άρωμα Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και σε μεταφέρουν όπως είναι στολισμένες εορταστικά σε…….. άλλες εποχές. Ελάτε να τις γνωρίσουμε , να περπατήσουμε στις υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες αγορές και να απολαύσουμε ένα σύγχρονο παραμύθι μέσα απο ένα πλούσιο πρόγραμμα με άριστες υπηρεσίες και καλή τιμή!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΗΜΕΡΑ 1η: ΠΑΤΡΑ – ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:00 για Ρίο – Ιόνια οδό - Μπιζάνι. Στάση για καφέ 30 λεπτά και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για Μέτσοβο – Βέροια. Άλλη μια σύντομη στάση επί της εθνικής οδού και κατευθυνόμαστε προς τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις θα φτάσουμε το απόγευμα στο Κρακούγιεβατς. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 2η: ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ - ΒΙΕΝΝΗ Πρωινό και αναχώρηση 08:00 διασχίζοντας όμορφα τοπία μέσω του αυτοκινητόδρομου θα βρεθούμε στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας , διατυπώσεις και συνεχίζουμε την διαδρομή μας παρακάμπτοντας την Βουδαπέστη για τα σύνορα Ουγγαρίας – Αυστρίας. Διέλευση και αργά το απόγευμα άφιξη στην Αυστριακή πρωτεύουσα την «Αρχοντική» Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας , διαν/ση

ΗΜΕΡΑ 3η: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΙΕΝΝΗΣ Πρωινό και ώρα 09.00 αρχίζει η γνωριμία μας την Αυστριακή πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε από την Ρίνγκεστράσσε και το κέντρο με τα μοναδικά κτίρια της Όπερας, του Δημαρχείου, το χειμερινό ανάκτορο των Αμβούργων Χόφμπουργκ, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών, τον Καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, την παλιά ελληνική συνοικία, τα ανάκτορα του Σένμπρουν και άλλα. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για περιπλάνηση και ψώνια στις Χριστουγεννιάτικες αγορές. Η πρότασή μας είναι να δοκιμάσετε Ζάχερ Τόρτερ συνοδευμένη από μια ζεστή βιενέζικη σοκολάτα. Το απόγευμα αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Σας προτείνουμε (εξοδα εξ ιδίων) μια κρουαζιέρα στο Δούναβη για μια πρώτη γνωριμία με την Ουγγρική πρωτεύουσα φωταγωγημένη. Διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ Πρωινό και ώρα 09.00 ξεκινάμε να γνωρίσουμε την όμορφη Ουγγρική πρωτεύουσα που ο Δούναβης τη χωρίζει στα δύο. Την πολύβουη Πέστη από όπου θα ξεκινήσουμε για να δούμε την πλατεία Ηρώων με τα αγάλματα των Ούγγρων Βασιλέων, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, την πολυσύχναστη οδό Αντράσσυ, τον Άγιο Στέφανο. Θα περάσουμε τη Γέφυρα των Αλυσίδων για να βρεθούμε στην πλευρά της Βούδας όπου θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματτίας και τον λόφο του Γκέλερτ. Θα κλείσουμε την περιήγησή μας με την κλειστή αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα κρασιά και αναμνηστικά. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτες, φωτογραφίες ή μια ζεστή σοκολάτα στα φημισμένα καφέ Gerbaend & New York. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά , τοπική κουζίνα και το φημισμένο κρασί « αίμα του ταύρου », διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 5η: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ Πρωινό και ώρα 08.30 αναχώρηση για τα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας , διέλευση και θα βρεθούμε στη πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνας την όμορφη πόλη του Νόβισαντ. Σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με τα όμορφα art nuvo κτίρια και λίγος χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Κρακούγιεβατς όπου και θα διανυκτερεύσουμε . Άφιξη , τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

ΗΜΕΡΑ 6η: ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ώρα 08.30 αναχώρηση για τα σύνορα Σερβίας – Σκοπίων. Διατυπώσεις, διέλευση. Θα συνεχίσουμε στην χώρα των Σκοπίων με ενδιάμεσες στάση καθ οδόν για να βρεθούμε νωρίς το απογευματάκι στα σύνορα των ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, ξεκούραση και συντροφιά τις μοναδικές εικόνες και τις όμορφες αναμνήσεις αυτού του ταξιδιού.  

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) η οποία θα  πρέπει να έχει εκδοθεί από το 2005 ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα