ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η Χώρα των Φαραώ & του Νείλου με τον ιδιαίτερο πολιτισμό 7.000 ετών

Ένα ταξίδι ζωής πίσω στον χρόνο με εντυπωσιακά μνημεία , ιστορικό πλούτο, μυθικούς θησαυρούς, την ιδιαίτερη κουλτούρα των Αιγύπτιων , πολυτέλεια και χαλάρωση αλλά και την φυσική ομορφιά της χώρας, είναι λίγα μόλις από αυτά που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει όταν επισκέπτεται τη χώρα των Αρχαίων Φαραώ! Ελάτε να σας γνωρίσουμε την ξεχωριστή αυτή χώρα με ένα πλούσιο πρόγραμμα, πολυτελείς υπηρεσίες χωρίς κρυφές χρεώσεις και προαιρετικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΚΑΪΡΟ Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πάτρα ώρα 14:00 για Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη, παράδοση αποσκευών, χρόνος για καφεδάκι και ψώνια στα Duty Free. Ώρα 19:30 μ.μ. πτήση για Κάϊρο (διάρκεια πτήσης περίπου 2 ώρες), άφιξη, έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, συνάντηση με τον αντιπρόσωπο μας. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

Ημέρα 2η: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Φτάνοντας θα περάσουμε από την Ελληνική παροικία, θα δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο , το Ελληνικό προξενείο, θα συνεχίσουμε με την παραλία της Αλεξάνδρειας την περίφημη Κορνίς (μία από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου με 20χλμ μήκος) που καταλήγει εκεί όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας και σήμερα το φρούριο Κάιτ Μπάι. Ακόμη θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλεξανδρινού ποιητή μας Καβάφη, τον Άγιο Σάββα και το Πατριαρχείο. Θα γευματίσουμε σε ένα τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο, θα συνεχίσουμε με την περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και θα τελειώσουμε την εκδρομή μας στη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου με επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλέα Φαρούκ με τους περίφημου κήπους της Μοντάζα. Επιστροφή στο Κάϊρο και το ξενοδοχείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 3η: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΪΡΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ - ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Αιγύπτου επισκεπτόμενοι το σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα και τους θησαυρούς του Τουτ – Ανχ – Αμόν. Θα συνεχίσουμε με τις πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια αινιγματική Σφίγγα , θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων, σύντομη στάση στη Μονή του Αγίου Γεωργίου και γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο φημισμένο ανατολίτικο παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι. Υφάσματα, μπακίρια, δερμάτινα, χρυσός, ασήμι, χαλκός, κοσμήματα και τόσα άλλα είδη μέσα στην πραγματικά παραδοσιακή αραβική ατμόσφαιρα του «σούκ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο , διαν/ση.

Ημέρα 4η: ΣΙΝΑ – ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη χερσόνησο του Σινά. Περνώντας την διώρυγα του Σουέζ και ακολουθώντας μία όμορφη διαδρομή μέσα από ερήμους και οάσεις, θα φτάσουμε στην Φαράν όπου βρίσκεται η ομώνυμη γυναικεία Μονή στην οποία θα κάνουμε σύντομη στάση πριν φτάσουμε στην Αγία Αικατερίνη. Η Μονή είναι χτισμένη στη θέση της βιβλικής φλεγόμενης βάτου στους πρόποδες του όρους Σινά όπου ο Μωυσής έλαβε τις δέκα εντολές και αποτελεί κέντρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας εδώ και αιώνες. Τακτοποίηση, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Όσοι επιθυμούν να ανέβουν στην Αγία Κορυφή θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλα παπούτσια, φακό, νερό και να μην έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας (π.χ. καρδιά – αναπνευστικό – κινητικό). Είναι περίπου 3 ώρες η ανάβαση και 3 ώρες η κατάβαση με τη βοήθεια και συνοδεία ντόπιων Βεδουίνων (έξοδα εξ ιδίων) . Επίσης πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ότι στο Σινά δεν υπάρχουν πολυτέλειες. Τα δωμάτια είναι απλά και διαθέτουν τα απαραίτητα.

Ημέρα 5η: ΣΙΝΑ – ΚΑΪΡΟ Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και ξενάγηση από τους μοναχούς στην εκκλησία βυζαντινού ρυθμού που χτίστηκε το 527μ. Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό , την περίφημη πινακοθήκη με τις βυζαντινές εικόνες, την βιβλιοθήκη με τα παλιά και σπάνια χειρόγραφα και τους άλλους θησαυρούς της Μονής που περιβάλλεται από ψηλά τείχη ύψους 11 μέτρων. Κατόπιν αναχώρηση για επιστροφή στο Κάϊρο με γεύμα καθ’ οδόν . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 6η: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ή ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΟΥΑΝ Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για όσους τελειώνει εδώ το ταξίδι στην Αίγυπτο, έλεγχος και πτήση για Αθήνα και επιστροφή στην Πάτρα. Για όσους συνεχίζουν το ταξίδι τους με την κρουαζιέρα στο Νείλο, πτήση για Ασουάν. Το γραφικό Ασουαν 700χλμ από το Κάϊρο κοντά στα σύνορα με το Σουδάν μας υποδέχεται. Η διαφορετική εμφάνιση των κατοίκων, η τραγουδιστή διάλεκτος της γλώσσας, η περισσότερο αφρικανική παρά αραβική μουσική των τυμπάνων, το τοπίο που αλλάζει, δεν θα περάσουν απαρατήρητα από ένα έμπειρο ταξιδιώτη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, απόγευμα ελεύθερο, διαν/ση.

Ημέρα 7η: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ Πρωινό στο ξενοδοχείο , μεταφορά , τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας για να γνωρίσουμε την περιοχή του Ασουάν. Περνώντας από το παλιό φράγμα θα δούμε τα αρχαία ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο μήκους 41 μέτρα. Ύστερα με πλοιάρια θα πλεύσουμε στο νησί Φιαή στο ξακουστό ναό της Ίσιδας με τα εντυπωσιακά τέμπλα, τα αγάλματα, τα μυστικά θυσιαστήρια των ιερέων, τους κίονες των παπύρων και τις διφορούμενες τοιχογραφίες. Θα δούμε επίσης το Μέγα Φράγμα που ρυθμίζει τη ροή του Νείλου. Με τις φελούκες θα περάσουμε γύρω από την Ελεφαντίνη και γύρω από το νησί Κίτσεντεε με τον πανέμορφο βοτανικό κήπο. Γεύμα – δείπνο και διαν/ση στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 8η: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του «Θεού Νείλου». Καθώς το πλοίο απομακρύνεται από την Νουβία με κατεύθυνση προς το Λούξορ, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης. Ο Ναός του Κομόμπο του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις που θα σας θυμίσει φευγαλέα την Ακρόπολη. Στο Εντφού θα δούμε τον ναό του Ώρου, του ηλιακού θεού, προστάτη των Φαραώ με τον τεράστιο πυλώνα όπου γινόταν κάθε χρόνο η τελετή της Ένωσης με τον δίσκο των Φαραώ. Περνώντας από το « κλειδί του Νείλου» το φράγμα της Έσνα το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού θα φτάσουμε στο Λούξορ. Πρωινό – γεύμα – δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 9η: ΛΟΥΞΟΡ Άφιξη στο Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου , τις 100 πύλες Θήβες του Ομήρου, την πόλη των νεκρών. Θα επισκεφθούμε λοιπόν την Δυτική Όχθη την κοιλάδα των Βασιλέων όπου βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφους που ανακάλυψε το 1922 ο αρχαιολόγος Κάρτερ μεταξύ των οποίων του Τουτ – Ανχ – Αμόν , του Σέτι Α’ , του Ραμσή του Β’ και της Νεφερτίτης . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον τριώροφο ναό της Χάτσεψουτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία καθώς και τους κολοσσούς του Μέμνονα, δύο πελώρια καθιστά αγάλματα ύψους 19,20 μέτρων. Πρωινό – γεύμα – δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 10η: ΛΟΥΞΟΡ Πρωινό και σήμερα έχει σειρά η Ανατολική Όχθη με τους περίφημους ναούς του Λούξορ κτισμένους από τους Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’ αφιερωμένους στο θεό Αμμών Ρα. Θα δούμε τον εντυπωσιακό πυλώνα με τα δύο πελώρια καθιστά βασιλικά αγάλματα , το ναό με τις τοιχογραφίες που είναι αφιερωμένες στο Μέγα Αλέξανδρο, τον ένα από τους μεγαλύτερους οβελίσκους (ο άλλος βρίσκεται στη πλατεία Concorde στο Παρίσι). Συνεχίζοντας στην λεωφόρο με τα αγάλματα των Σφιγγών που συνδέει το Λούξορ με το Καρνάκ , θα θαυμάσουμε τους θεούς του Άμμωνα, της Μούτ και τον Χόνσου , τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες , το ιερό και τη θεία καθαρτήρια λίμνη . Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο . Απόγευμα ελεύθερο , διαν/ση.

Ημέρα 11η : ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ Πρωινό , μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καϊρου και στη συνέχεια για Πάτρα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος  εάν κριθεί σκόπιμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για το ταξίδι στην Αίγυπτο απαιτείται διαβατήριο ελληνικής υπηκοότητας με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης για το ταξίδι. Για περιπτώσεις διαβατηρίων που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα παρακαλώ να επικοινωνείτε μαζί μας για περαιτέρω διαδικασίες.