4 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Αναχώρηση: 22/07/21
Επιστροφή:  25/07/21

 

ΝΑΞΟΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 

ME ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ 4* NAXOS PALACE

ΜΟΝΗ - ΦΙΛΟΤΙ - ΑΠΕΙΡΑΘΟΣ - ΧΑΛΚΙ - ΕΓΓΑΡΕΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΜΕΛΑΝΕΣ 

ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΑΓ. ΑΝΝΑ

 

Κυκλαδίτική αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με άλλα παραδοσιακά στοιχεία, χωριά με όμορφες παραλίες, αλλά και πολλοί ορεινοί, γραφικοί οικισμοί, φυσικές ομορφιές, μονοπάτια και μια εκπληκτική κουζίνα, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της Νάξου που θα σας κάνουν να την βάλετε στην καρδιά σας.... Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί ως ένα από τα δέκα ομορφότερα νησιά του κόσμου στις προτιμήσεις των ξένων ταξιδιωτών!!! Ταξιδέψτε στη Νάξο και περιηγηθείτε στη μυθολογική πατρίδα του Διόνυσου. Ζήσε την ιστορία. Ταξιδέψτε στον βυζαντινό πολιτισμό. Αφουγκραστείτε τους ήχους των παραδόσεων. Απολαύστε τη μοναδικότητα της φυσικής ομορφιάς. Θαυμάστε την απλότητα του μεγαλείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η  : Συγκέντρωση και αναχώρηση 02:30 νυχτερινή για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο της Blue star ferries και σαλπάρουμε για το ιδιαίτερο Κυκλαδονήσι, την όμορφη Νάξο. Χρόνος για φαγητό. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση. Απογευματινό μπανάκι και καφέ στον Άγιο Προκόπιο. Το βραδάκι γνωριμία με την Χώρα και φαγητό. Σεργιανίστε στα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού με τις καμάρες, τα παλιά αρχοντικά και τα μαγαζάκια για να γνωρίσετε την υπέροχη χώρα της Νάξου. Διαν/ση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να εξερευνήσουμε το νησί και να δούμε κάποια από τα όμορφα χωριά του. Θα ακολουθήσουμε νότιο-ανατολική διαδρομή προς την εύφορη περιοχή της Τραγαίας που κατοικείται από την αρχαιότητα και θα δούμε το Χαλκί, το Φιλότι από τα ωραιότερα χωριά και το μεγαλύτερο της Νάξου, όπου θα έχουμε στάση για να κάνουμε την βόλτα μας, να δούμε την εκκλησία της Παναγίας της Φιλιώτισσας και να βγάλουμε φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για Απείρανθο φημισμένο ορεινό κεφαλοχώρι της Ανατολικής Νάξου που ξεχωρίζει για το παραδοσιακό χρώμα που διατηρείτε σχεδόν ανέπαφο από την περίοδο της Ενετοκρατίας. Γραφικά σοκάκια, αρχοντικά, πλατείες με καφενεία. Θα έχουμε μιάμιση ώρα στην διάθεσή μας να το εξερευνήσουμε και να πιούμε καφέ ή τσιπουράκι. Συνεχίζουμε διασχίζοντας εσωτερικά το νησί περνώντας από το κεφαλοχώρι του Κόρωνα για να βρεθούμε το μεσημέρι στο Βόρειο – Ανατολικό άκρο του νησιού στον Απόλλωνα όπου θα δούμε έναν από τους περίφημους Κούρους, άγαλμα κολοσσιαίου μεγέθους που βρέθηκε στη θέση που λαξεύτηκε. Εδώ θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό στις ταβέρνες της παραλίας. Το απόγευμα με κατεύθυνση προς Νότο και από άλλη διαδρομή θα βρεθούμε στις Εγγαρές, ιδιαίτερο χωριό χτισμένο σε όμορφο φυσικό περιβάλλον για να επιστρέψουμε στο ξεν/χείο μας. Βράδυ ελεύθερο. Διαν/ση.

Ημέρα 3η : Πρωινό και ώρα 10:00 αναχώρηση για τους Μέλανες όπου θα δούμε έναν ακόμη κούρο στη θέση Φλερά όπου λαξεύτηκε και πολλούς Πύργους των φεουδαρχών και αρχόντων της περιόδου της Ενετοκρατίας. Στη συνέχεια θα βρεθούμε σε ένα ακόμη όμορφο χωριό με παράδοση στην υφαντική , την Μονή που οφείλει το όνομα του στην μονή που ήταν στο σημείο που σήμερα βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Δροσιανής. Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα δούμε το εκθετήριο του γυναικείου συνεταιρισμού και θα πιούμε καφεδάκι. Στη συνέχεια μπάνιο και φαγητό στην φημισμένη παραλία της Αγίας Άννας. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση και το βράδυ βόλτα στην Χώρα. Διαν/υση.

Ημέρα 4η : Απολαύστε χαλαρά το πρωινό σας, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας. Ώρα 11:30 αναχώρηση για τον Άγιο Προκόπιο. Χρόνος για μπάνιο και φαγητό. Ώρα 15:00 αναχώρηση για την χώρα όπου θα έχουμε χρόνο για τις τελευταίες βόλτες και αγορές παραδοσιακών προϊόντων (τυριά, λικέρ κίτρο, γλυκά του κουταλιού) για τα οποία φημίζεται το νησί. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση 18:00 για Πειραιά. Άφιξη, αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας αργά το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σημείωση! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλήψεις

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υποχρεωτικά , να έχετε την πράσινη βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από rapid test ή self test έως και 24 ώρες πριν από το ταξίδι.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον.