5 Ημέρες
Αναχώρηση: 07/07/21
Επιστροφή: 11/07/21

 

ΛΕΡΟΣ

" Το νησί της Αρέμιδος με την αυθεντική ομορφιά"

ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* KRITHONIS PARADISE

&

ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΑ ΔΕΙΠΝΟ

Το νησί της θεάς Αρτέμιδος κρύβει θησαυρούς! Γεμάτη δύναμη και λυρισμό με σεβασμό στη φύση, την παράδοση και τον άνθρωπο η Λέρος είναι ο τόπος που για αιώνες ανθίζει η ομορφιά. Γιατί σε αυτή τη γωνιά της αιγαιοπελαγίτικης γης οι άνθρωποι έχτισαν κάστρα, ναούς, μοναστήρια και σπίτια διατηρώντας αλώβητη την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους ανάμεσα στα νησιά των Δωδεκανήσων!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΛΕΡΟΣ : Γεμάτη δύναμη και λυρισμό, με σεβασμό στη φύση, την παράδοση και τον άνθρωπο, η Λέρος είναι ο τόπος που για αιώνες ανθίζει η ομορφιά. Αυτή τη γωνιά της αιγιοπελαγίτικης γης, όπου το τραγούδι και ο ρυθμός, ο ήλιος και η θάλασσα συνυπάρχουν αρμονικά, διάλεξε η θέα Άρτεμις να χτίσει το θρόνο της. Και οι άνθρωποι έχτισαν κάστρα, ναούς, μοναστήρια και σπίτια που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και την ιστορική μνήμη διατηρώντας αλώβητη την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους ανάμεσα στα νησιά των Δωδεκανήσων.

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πάτρα ώρα 13:00 για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση και απόπλους 18:00 για το νησί της Λέρου. Άφιξη αργά τη νύχτα. Μεταφορά στο ξεν/χείο, τακτοποίηση, διαν/υση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και αναχώρηση 11:00 για το κοσμοπολίτικο Παντέλι με τα γιωτ και τις θαλαμηγούς δίπλα στα ψαροκάικα. Μπάνιο στην όμορφη παραλία με τα κρυστάλινα νερά και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το απόγευμα θα βρεθούμε στην Αγ. Μαρίνα τη χώρα του νησιού και ένα από τα δυο λιμάνια και στον Πλάτανο. Ένας μικρός παραλιακός γραφικός οικισμός που με το χρόνο επεκτάθηκε και ενώθηκε με τον Πλάτανο την αρχαιότερη συνοικία και πρωτεούσα του νησιού. Βόλτα, καφέ/φαγητό και επιστροφή στο ξεν/χείο. Διαν/υση.

Ημέρα 3η: ΓΥΡΟΣ ΛΕΡΟΥ (Κάστρο – Παρθένι - Αγ. Ισίδωρος – Μερικιά) Πρωινό και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε και το υπόλοιπο νησί. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο Κάστρο της Λέρου μέσα στο οποίο υπάρχει το θρησκευτικό μουσείο η Παναγία του Κάστρου και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς διάφορα σημεία της Λέρου ( Πλάτανος – Αγ. Μαρίνα). Στη συνέχεια θα πάμε στο Παρθένι για να επισκεφτούμε το απομονωμένο εκκλησάκι που αγιογραφήθηκε την περίοδο 1968 – 1971 από πολιτικούς εξόριστους οι οποίοι κρατούνταν εκεί. Θα συνεχίσουμε για την περιοχή της Καμάρας τον Άγιο Ισίδωρο από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Λέρου. Κατόπιν μέσω του περιφερριακού της Γούρνας για το Λακί – Μερικιά θα επισκεφτούμε το Πολεμικό μουσείο με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία και τη μάχη της Λέρου και θα δούμε μια προβολή σχετικά με αυτό. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Ξεκούραση, μπάνιο, βόλτες, φαγητό. Διαν/υση.

Ημέρα 4η: Πρωινό και ελεύθερη ημέρα να απολαύσετε τη θάλασσα, να ξεκουραστείτε ή να κάνετε τη βόλτα σας στην Αγ. Μαρίνα. Και για όσους το επιθυμούν προαιρετική εκδρομή με καραβάκι στα νησάκια Ασπρονήσια, Τηγανάκια, Μαράθι (έξοδα εξ΄ ιδίων), αναχώρηση 11:00 – επιστροφή 19:00.   Περίπου 19:30 θα πάμε στη φημισμένη πόλη της Λέρου το Λακί το λιμάνι του νησιού και ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Μία πόλη που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ιταλικής κατοχής και επίσης είναι το σημείο που δόθηκε η περίφημη ναυμαχία του Γέροντα τον Αύγουστο του 1824. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και βραδινό φαγητό και 23:00 περίπου επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πειραιά.

Ημέρα 5η: Άφιξη νωρίς το πρωί 08:00 στον Πειραιά, αποβίβαση, επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Σημείωση! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλήψεις

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υποχρεωτικά , να έχετε την πράσινη βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από rapid test ή self test έως και 24 ώρες πριν από το ταξίδι.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον.