4 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Αναχώρηση: 09/07/21
Επιστροφή:  12/07/21

 

ΜΗΛΟΣ

Γνωρίστε το νησί της Αφροδίτης με την ιδιαίτερη εξωτική ομορφιά, το νησί του πάθους και των χρωμάτων την Μήλο.. Εδώ η ιστορία, οι μύθοι και η παράδοση συναντιούνται με την ξεχωριστή ομορφιά του νησιού και συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό ικανό να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 02:30 νυχτερινή για Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 07:00 σαλπάρουμε για Κυκλάδες με προορισμό το νησί της Αφροδίτης την όμορφη Μήλο. Άφιξη στον Αδάμαντα 14:45, το λιμάνι και το μέρος όπου υπάρχει η περισσότερη κίνηση και ζωή της Μήλου. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας. Ξεκούραση και το απόγευμα θα ανηφορίσουμε στην Πλάκα την πρωτεύουσα της Μήλου όπου θα απολαύσουμε τα ηλιοβασίλεμα είτε από το Κάστρο είτε από την Παναγία την Κορφιάτισσα. Ακόμη θα δούμε το λαογραφικό μουσείο και θα παραμείνουμε για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή το βράδυ στο ξεν/χείο, διαν/ση

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 08:30 ξεκινούμε την γνωριμία μας με το όμορφο νησί, με επίσκεψη στις Κατακόμβες που βρίσκονται έξω από το χωριό Τρυπητή πρωτοχριστιανικό σημαντικό μνημείο, οι σπουδαιότερες μετά τις κατακόμβες της Ρώμης. Ακόμη στην ίδια περιοχή θα δούμε το θέατρο Ελληνιστικής εποχής, την τοποθεσία όπου βρέθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου και το αρχαιολογικό μουσείο στην Πλάκα. Συνεχίζουμε με σύντομη επίσκεψη στο Σαρακίνικο (το Σεληνιακό τοπίο της Μήλου) για φωτογραφίες, την Σπηλιά του Παπάφραγγα και τον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής από τις σπουδαιότερες προϊστορικές πόλεις του Αιγαίου. Θα καταλήξουμε στα Απολλώνια όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή λίγη ξεκούραση και αργά τα απόγευμα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με το νησί. (ότι μας επιτρέπει το οδικό δίκτυο). Θα περάσουμε από την Ζεφυρία, θα δούμε την Αχιβαδολίμνη, την παραλία του Προβατά και το Παλιοχώρι όπου θα πιούμε καφέ. Επιστροφή, βράδυ ελεύθερο στον Αδάμαντα. Διαν/ση

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:30 (προαιρετικά – έξοδα εξ ιδίων ) με εκδρομικό σκάφος μπορούμε να κάνουμε τον γύρο του νησιού με καραβάκι για να δούμε τις φημισμένες παραλίες του νησιού Κλέφτικο & Αγ. Κυριακή τις οποίες δεν μπορούμε να δούμε από στεριά γιατί δεν υπάρχει οδικό δίκτυο. Επίσης θα πάμε στην Κίμωλο και στο λιμανάκι της Ψάθης. Εδώ θα έχουμε χρόνο για μπάνιο & φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα, λίγη ξεκούραση και κατόπιν σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ενδιαφέρον εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία της Αγ. Τριάδος 17ου αιώνα με σπάνιο αρχιτεκτονικό ρυθμό και βοτσαλωτή αυλή και το καταφύγιο του Β Παγκοσμίου πολέμου. Διαν/ση.

Ημέρα 4η:  Πρωινό και ώρα 08:30 επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον μουσείο όπου παρουσιάζει την μεταλλευτική ιστορία της Μήλου με χάρτες, διαφάνειες, εργαλεία εξόρυξης, όργανα, πετρώματα, ορυκτά και θα παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη ζωή των παλαιών μεταλλωρύχων. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος στον Αδάμαντα για φαγητό και αναμνηστικά. Ώρα 15:00 αναχώρηση από την Μήλο για Πειραιά. Άφιξη περίπου στις 22:00 αποβίβαση και άμεση αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υποχρεωτικά , να έχετε την πράσινη βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από rapid test ή self test έως και 24 ώρες πριν από το ταξίδι.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον.