4 Ημέρες
Αναχώρηση: 10/07/21
Επιστροφή:  13/07/21

 

ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ 

Γνωρίζοντας τις ομορφιές του νησιού της Θάσου και

απολαμβάνοντας τις ακρογιαλιές της Ανατολικής Μακεδονίας

Ένα οικονομικό τετραήμερο με πολύ καλές υπηρεσίες γνωρίζοντας τις ομορφιές του νησιού της Θάσου και απολαμβάνοντας τις ακρογιαλιές της Ανατολικής Μακεδονίας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση 06.00 πρωινή για Ρίο –Ιόνια οδό όπου θα κάνουμε στάση για το πρωινό μας καφεδάκι. Στη συνέχεια αναχώρηση και μέσω Εγνατίας οδού θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού και στην περιοχή των Μαλγάρων επί της εθνικής οδού θα κάνουμε ακόμα μία στάση . Αναχώρηση και θα προσπεράσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης και πάντα μέσω Εγνατία Οδού για να βρεθούμε το μεσημέρι στην όμορφη παραλία της Νέας Ηρακλείτσας για να δροσιστούμε στα καθαρά νερά και να φάμε. Στη συνέχεια αναχώρηση το απόγευμα για Καβάλα, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση. Το υπόλοιπο αφιερώστε το στην γνωριμία με την πόλη της Καβάλας και τα αξιοθέατα της. (Κάστρο, οικία Μεχμέτ Αλή, Παλιά Πόλη). Δείπνο, διαν/υση.

Ημέρα 2η:  Πρωινό και ώρα 07.30 πρωινή αναχωρούμε για την Κεραμωτή όπου θα πάρουμε το F.B που θα μας μεταφέρει στο καταπράσινο νησί της Θάσου. Άφιξη στον Λιμένα και ξεκινάμε την γνωριμία μας με το βορειότερο νησί του Αιγαίου. Θα κάνουμε τον γύρο του νησιού και πρώτος σταθμός μας η παλιά πρωτεύουσα του νησιού η Παναγία , παραδοσιακός οικισμός με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Εδώ θα πιούμε καφέ και θα κάνουμε βόλτα πριν συνεχίσουμε την περιήγηση μας για να βρεθούμε στην Μονή Αρχαγγέλου το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο του νησιού. Εδώ θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στην Μονή και θα συνεχίσουμε περνώντας από τον Ποτό το πιο γνωστό θέρετρο της Θάσου για να φτάσουμε στα Λιμενάρια όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό έως νωρίς το απόγευμα. Που θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα Λιμένα Θάσου. Εδώ θα δούμε το αρχαίο λιμάνι, το ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο, την αρχαία πόλη και θα έχουμε χρόνο για βόλτα και καφεδάκι στον πεζόδρομο και το παλιό λιμάνι. Αργά το απόγευμα αναχώρηση με το F.B για Κεραμωτή και στην συνέχεια επιστροφή στο ξεν/χείο μας.

Ημέρα 3η:  Πρωινό και ώρα 09.30 αναχώρηση με κατεύθυνση Ανατολικά για να βρεθούμε στη λίμνη Βιστονίδα και το Πόρτο Λάγος όπου θα επισκεφτούμε τη Μονή του Αγίου Νικολάου χτισμένη σε νησίδα μέσα στη λίμνη (τη συνδέει με τη στεριά ξύλινη γέφυρα) και κατόπιν θα πάμε στο Φανάρι που είναι τουριστικό θέρετρο της Ροδόπης. Εδώ θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό έως αργά το μεσημέρι. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, απόγευμα ελεύθερο, δείπνο, διαν/υση.

Ημέρα 4η:  Πρωινό και 09:30 αναχώρηση για επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον μουσείο καπνού. Στη συνέχεια αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Ασπροβάλτα όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σημείωση! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλήψεις

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υποχρεωτικά , να έχετε την πράσινη βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από rapid test ή self test έως και 24 ώρες πριν από το ταξίδι.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον.