1 Ημέρα
Αναχώρηση: 01/11/20
Επιστροφή:  01/11/20

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΟΥ & ΛΑΔΙΟΥ - ΝΑΥΠΛΙΟ

Μία επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα και φημισμένα θέατρα αυτό της Επιδαύρου αφιερωμένο στον θεραπευτή Θεό της αρχαιότητας τον Ασκληπιό και το μουσείο είναι πάντα ενδιαφέρον πόσο μάλλον όταν η είσοδος είναι δωρεάν. Σε συνδυασμό με επίσκεψη στα μουσεία μελιού & λαδιού και την όμορφη πόλη του Ναυπλίου α[αποτελεί πρόκληση για μια σύντομη απόδραση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 μέσω εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου θα φτάσουμε στον Ισθμό όπου θα την εγκαταλείψουμε αλλά πριν θα κάνουμε σύντομη στάση για καφεδάκι. Συνεχίζουμε για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη σύμπλεξη φύσης και ιστορίας. Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο όπου στο παρελθόν είχαν δοξαστεί ιερά τέρατα όπως η Παξινού, ο Μινωτής, ο Κουν, η Κάλας. Πρώτη παράσταση μετά την αρχαιότητα 11 Σεπτεμβρίου 1938 η Ηλέκτρα του Εθνικού Θεάτρου με την Παξινού. Φημισμένο για την ακουστική του χωρητικότητας 12.000 θεατών. Φυσικά θα δούμε και το μουσείο με επιγραφές, αγάλματα και τμήματα από τον ναό του Ασκληπιού. Μπορεί σήμερα μιλώντας για την Επίδαυρο να την ταυτίζουμε με το θέατρο αλλά στην αρχαιότητα ήταν ξακουστή για το Ασκληπιείο της, τον χώρο που ήταν αφιερωμένος στον ιατρό - θεό Ασκληπιό. Τελειώνοντας την επίσκεψη μας συνεχίζουμε για την περιοχή του Κρανιδίου όπου θα επισκεφτούμε έναν ακόμα ενδιαφέροντα….σύγχρονο χώρο σε όμορφο φυσικό περιβάλλον όπου θα ξεναγηθούμε στα μουσεία μελιού και λαδιού και θα απολαύσουμε ένα ρόφημα βοτάνων. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στη γραφική πόλη του Ναυπλίου όπου θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για εξερεύνηση και φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις .

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια κάθε ταξιδιού όπως επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον. Ακολουθούμε πλήρως όλους τους κανόνες υγιεινής και προστασίας.

Υποχρεωτική μάσκα εντός του λεωφορείου και χρήση αντισηπτικού.

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε πούλμαν 52 θέσεων είναι τα 32 άτομα.