3 Ημέρη ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΡΓΙΑΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
Αναχώρηση: 28/11/20
Επιστροφή:  30/11/20

 

"Ζωγραφιά σε πέτρινο καμβά & απόλυτη γαλήνη"

ΠΑΠΙΓΚΟ – ΑΡΙΣΤΗ – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ

ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΚΚΟΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΜΟΥΣΕΙΟ

ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΓΕΦΥΡΙ ΑΩΟΥ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 

ΜΟΝΗ ΒΕΛΑ

Όσες φορές και αν ταξιδέψει κάποιος στο Ζαγόρι πάντα θα υπάρχει κάτι νέο για να το ανακαλύψει. Οι καμινάδες των τζακιών  να καπνίζουν, οι τριγύρω κορυφές  που είναι διακριτικά χιονισμένες, τα κίτρινα φύλλα που σκεπάζουν το έδαφος ενώ άφθονο νερό κυλάει στις πετρόχτιστες βρύσες είναι μόνο μερικές γαλήνιες εικόνες που θα συναντήσετε στα χωριά-αξιοθέατα, γνωστά ως Ζαγοροχώρια. Ιδιαίτερη αίσθηση θα σας προκαλέσει η επίσκεψη μας στο παραμυθένιο Πάπιγκο και η διαμονή μας στο πέτρινο παραδοσιακό ξεν/χείο TAXIARCHES στην Αρίστη.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η :Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλ. Ομόνοιας ώρα 07:00 πρωινή για Ρίο - Αντίρριο - Ιόνια οδό - Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι και κατόπιν επίσκεψη , ξενάγηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης  με εξαιρετικά ενδιαφέροντα εκθέματα στο Ελληνικό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το όμορφο Τσεπέλοβο την πατρίδα της Μαρίκας Κοτοπούλη με σύντομη στάση για φωτογραφίες στο Γεφύρι του Κόκκορη. Εδώ θα έχουμε χρόνο για φαγητό και για να γνωρίσουμε το χωριό. Το απόγευμα θα βρεθούμε στην όμορφη Αρίστη. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 08.30 αναχώρηση για την Κόνιτσα. Πρώτη στάση στην περίφημη μονότοξη γέφυρα του Αώου έργο του Πυρσογιαννίτη μάστορα Ζιώγα Φρόντζου που έχτισε και το γεφύρι της Πλάκας. Το γεφύρι βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της χαράδρας του Αώου ποταμού τον οποίο και γεφυρώνει. Θεωρείται το υψηλότερο μονότοξο των Βαλκανίων και κάτω από την καμάρα του υπήρχε μία καμπάνα η οποία όταν φούσκωνε το ποτάμι χτυπούσε και προειδοποιούσε τους ανθρώπους να μην περάσουν γιατί υπήρχε κίνδυνος. Λίγος χρόνος για φωτογραφίες και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για καφεδάκι στην κωμόπολη της Κόνιτσας. Όσοι αντέχουν μπορούν να ανηφορίσουν στην επάνω Κόνιτσα και να δουν το σπίτι της Χάμκως της μητέρας του Αλή Πασά, να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς την πόλη και τον Αώο ποταμό όπως και τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Επίσης άλλη μια όμορφη διαδρομή είναι μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο οποίο πήγαινε ο Άγιος Παίσιος από το οποίο η θέα προς την Κόνιτσα και την χαράδρα του Αώου είναι μοναδική. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Αρίστη και με mini bus θα κάνουμε μια υπέροχη διαδρομή στο Βοϊδομάτη και τις Κολυμπήθρες για φωτογραφίες για να καταλήξουμε στο διάσημο Πάπιγκο που βρίσκεται εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου στους πρόποδες της Αστράκας. Προστατευόμενος οικισμός ιδιαιτέρου κάλλους και είναι ψιλά στη λίστα όσων επισκέπτονται τα Ζαγοροχώρια. Εδώ λοιπόν στο παραμυθένιο σκηνικό του χωριού θα έχουμε χρόνο για βόλτες, φωτογραφίες και φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Διαν/υση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και αναχώρηση για το Καλπάκι. Επίσκεψη στο μουσείο πολέμου και παρακολούθηση σύντομης προβολής για τις πρώτες μάχες της εποποιίας το 40. Συνεχίζουμε για την ιστορική Μονή Βελά 11ου αι. γύρω από την οποία διεξήχθησαν σκληρές μάχες με την κήρυξη του πολέμου το 1940. Κοσμείται με αγιογραφίες των αρχαίων φιλόσοφων Σόλωνα, Αριστοτέλη, Πλούταρχου και Πλάτωνα και αποτέλεσε φάρο ορθοδοξίας & πολιτισμού στην σκλαβωμένη Ήπειρο. Σήμερα λειτουργεί εκκλησιαστικό λύκειο και Ανώτερη Εκκλησιαστική Ακαδημία. Επίσκεψη, σχετική παραμονή. Το μεσημεράκι θα βρεθούμε στην πόλη των Ιωαννίνων στην όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου. Η επίσκεψη και η βόλτα στις όχθες της Παμβώτιδας είναι πρόκληση όλες τις εποχές του χρόνου. Βόλτες λοιπόν στην παλιά πόλη, το κάστρο και φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με σύντομη στάση καθοδόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφόσον συντρέχουν σοβαροί υγειονομικοί λόγοι το γραφείο θα διαφοροποιήσει το πρόγραμμα της 3ης ημέρας.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο χωρίς παραλήψεις.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον. Επίσης τα κατάλύμματα που επιλέγουμε για τις εκδρομές μας είναι εγγυημένα και ακολουθούν πλήρως όλους τους κανόνες υγιεινής και προστασίας. Για αυτό χρησιμοποιούμε επώνυμα και επιλεκτικά καταλύματα προς όφελος και προστασίας του πελάτη μας

Υποχρεωτική μάσκα εντός του λεωφορείου και χρήση αντισηπτικού.

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε πούλμαν 52 θέσεων είναι τα 32 άτομα.